על הוואדי
טל ויעקבי הרץ, הושעיה

מה בתפריט? קפה משובח המיוצר ממש קרוב אלינו, באלון הגליל שבעמק יזרעאל, מאפים טעימים, מגוון פינוקים בטאבון, סלטים מיוחדים, הפתעות קולינריות וכמובן שמן זית סורי גלילי מהמשק המשפחתי.
מי מבקר? קבוצת גמלאים שהלכה לאיבוד, רוכבי אופניים מיוזעים ומופתעים, זוג צעיר שחיפש להתבודד, שועלים וגירית בשוטטות לילית.
הנוף נוף גלילי מהמם. מצודת ציפורי העתיקה, כרמי זיתים בני מאות שנים, משב של רוח נעימה ופסטורליה במיטבה.
איך עסק נולד אף פעם לא ראינו את עצמנו מקימים דבר כזה. אנחנו אוהבים מאוד את הנוף הישראלי וגם קפה איכותי. אם אתה יושב על הוואדי, מסתכל על הנוף ולוקח נשימה עמוקה, מתבקשת גם לגימה מקפה טוב. בחזון שלנו ראינו מקום שמחבר אנשים לסביבה ולאנשים אחרים ואנחנו מבסוטים על ההזדמנות לעשות את זה.
אנחנו מחוברים לחקלאות ולעבודת כפיים. שנינו עוסקים במקצועות טיפוליים, ובחזון שלנו רצינו להקים מקום שמשלב את כל אלה. מפה לשם מצאנו את עצמנו בונים בידיים עגלה ומרפסת על הנוף הכי יפה בארץ.
מה החידוש? אנחנו נהנים לראות מבקרים שמחים ומפרגנים. זה הכי חשוב. תמיד נפתיע במנה מיוחדת שהרכבנו, נשלב את פירות העונה מהבוסתן המשפחתי וצמחי תבלין מהגינה. צמוד לעגלה פועלת תצוגה ייחודית מסוגה בישראל, "ארץ זית שמן – הארכיאולוגיה של שמן הזית", הפתוחה לציבור ללא תשלום, ויש בה תוכן מעניין וערך מוסף.
al.havadi@
פולה קפה לב מדבר – קונדיטוריית בוטיק בלב המדבר
עטרה ואליה ויינר, דימונה

מה בתפריט? אפשר למצוא אצלנו מאפי בוקר מיוחדים, מלוחים ומתוקים, קינוחי ויטרינה בטעמים שונים ומגוונים. יש לנו קבועים ויש תמיד גם חדשים בהתאם לעונה ולשיגעונות שלי.
מי מבקר? מגיעים אלינו המון אנשים מהאזור שלנו, אנשים שיורדים לאילת ומטיילים בערבה עוצרים אצלנו כדי לנוח, ליהנות מהאווירה וממשהו מתוק ומיוחד שמשאיר טעם של עוד.
הנוף מעלה שחק, שכונה חדשה בדימונה ממש בלב המדבר.
כשמגיעים אלינו אנשים הם מרגישים בין פריז לסיני, נהנים מנוף מדברי ומקינוחים מיוחדים קלאסיים ומודרניים.
איך עסק נולד פתחתי את המקום כי תמיד אהבתי את תחום הקונדיטוריה, אני נוסעת ומבקרת בהרבה מקומות ורציתי לפתוח משהו מיוחד באזור שלי, שבו אני אכין קינוחים מיוחדים שאנשים יוכלו להגיע וליהנות מזה ולא יצטרכו לנסוע כל כך רחוק.
איך הולך? אנחנו כל כך נהנים לראות את האנשים אצלנו שיושבים ונהנים – זוגות שמוצאים כאן את השקט והשלווה ומשפחות או חברים שקובעים להיפגש אצלנו. כולם דואגים להחזיר לנו צלחות ריקות ולהעלות לנו חיוך ענק על הפנים.
polas_sweets@
עיינה
עטרת צוקרמן ומוריה שגיא, עין הנצי"ב

מה בתפריט? קפה איכותי, מאפים ופינוקים עבודת יד של "רוזליה", כריכים, עוגיות, שייקים, שתייה חמה וקרה.
מי מבקר? קיבוצניקים בני +80 עם נכדים ונינים סביבם.
והאורחות הכי אהובות – חסידות שעכשיו ממש נמצאות בשיא עונת הנדידה ומגיעות לבקר אצלנו בדשא.
הנוף נקודה קסומה מעל מעיין עין הנצי"ב (המתחדש בימים אלו ויפתח ממש עוד מעט למבקרים) הצופה מהעמק להרי הגלעד.
איך עסק נולד? רצינו מקום בשבילנו לפנק ולהתפנק, לקחת רגע של שקט באוויר טוב ובאווירה טובה. שיהיה למטיילים פינה לשתות קפה טוב עם מאפה איכותי.
איך הולך? נהנות מכל רגע. שמחות להיות המקום לפרלמנטים הקבועים של תושבי העמק, לספורטאי־העל שמגיעים בשבע בבוקר אחרי שסיימו את הריצה ומסלול האופניים ולעוברי האורח שעוברים אצלנו בדרכם לצפון.
ayana.coffee@
קפה שועל
עומר ליבנה, צור יגאל – כוכב יאיר

מה בתפריט? התפריט שלנו מגוון מאוד – כריכים, מאפים, טוסטים, מוזלי, אסאי בול, שייקים. יש לנו גם תפריט ילדים – טוסט קטן, טרופית וכדורי שוקולד, ממתקים ואייסים.
מי מבקר? בתחילת הדרך בא לבקר אותנו שר הרווחה מאיר כהן לתת את ברכתו, עם חברי משכבר הימים, שיבי פרומן.
הנוף על צלע הר, ליד כיכר, גבעה שמשקיפה על המדינה ממזרח למערב, שקיעות מרהיבות ונוף מהמם.
איך עסק נולד הקמתי את העסק לאחר מות אימי שנפטרה ממחלת הסרטן, במהלך השבעה שלה הבנתי כמה אני אוהב לארח, הייתי באוהל של עצב והבנתי שאני רוצה להקים אוהל של שמחה. כשקמתי מהשבעה התחלתי להריץ את הרעיון וכשנה וחצי אחר כך המקום התחיל לעבוד.
בתקופת ההמתנה לאישור המכרז למקום ראיתי שועלים בלילות ביישוב והחלטתי לקרוא למקום "קפה שועל", ואכן בגבעה גרה משפחה של שועלים שבאה לבקר לפעמים לאחר השקיעה.
איך הולך? המקום עובד טוב, בדיוק כפי שחלמתי שהוא יהיה. בקפה שלנו מבקרים אנשים מהיישוב ומהסביבה, כולם באים לפרגן ולתמוך במקום וזה ממש מחמם לי את הלב.
מה החידוש? החידוש שקפה שועל מציע הוא בהיותו בית של תוכן מגוון הממוקם בטבע, ופועל למען הקהילה ועם הקהילה: אנחנו מעבירים סדנאות, שיעורים פתוחים, ערבי שירה, הצגות ילדים, קבלות שבת קהילתיות ועוד.
cafe.shoual@
שישו קפה, משק אבנעים
דניאל ונטעיה אבנעים, מושב הזורעים

מה בתפריט? סלטים יחודיים עם תוספת של גידולים מהמשק המשפחתי, פוקצ’ות ומתבלים, לבּנה עם קונפי שום ושרי, ארוחות בוקר מגוונות, כריכים, קינוחים ועוד.
מי מבקר? מי לא! חברים מהמושב, אמהות בחופשת לידה, מטיילים מכל הארץ וחיילים.
הנוף אנחנו יושבים בבקעת יבניאל, מול הר שרונה. הנוף מתחלף עם עונות השנה: ירוק, חום, צהוב ובעיקר משגע ופותח את הנפש. בקרוב מאוד יהיה כרם ממש ליד הקפה, שיהיה חלק מהנוף.
איך עסק נולד? הקמנו את העסק מתוך רצון שעוד אנשים יכירו וייהנו מתוצרת המשק שלנו. ואנחנו אוהבים לארח וזה נראה לנו השילוב הטוב לנקודת מפגש על כוס קפה.
מה החידוש? אנחנו תמיד מחפשים איך לחדש את התפריט. יש לנו ממרח שקדים שמשולב בתפריט וגם אפשר לקנות צנצנת כדי לקחת את הטעם הטוב הביתה.
meshekavnaim@
טאבום
אדם ודולב דאסה, דביר ומוריה אלמליח, קדומים

מה בתפריט? מאפים טריים ופיצות שמוכנות בטאבון במקום, סלטים ופסטות.
במתוקים יש לנו קרואסונים עם קרמים מושחתים, קלצונה שוקולד וכנאפה מהטאבון.
את הקפה שלנו אנחנו מביאים ממפעל קלייה מקומי בשומרון. אחרי סדנה של טעמים והכנת קפה בחרנו את הפולים להפוּך שלנו.
מי מבקר? מגיעים אלינו אנשים מכל האזור ואפילו מהמרכז כדי ליהנות מהישיבה בטבע. מקומות הישיבה שלנו מותאמים למשפחות וגם לזוגות. למשפחות יש שולחנות ארוכים עם ספסלים ולזוגות שולחנות עגולים שמפוזרים בחורשה.
הנוף בחרנו למקם את המשאית שלנו בין העצים, בחורשת אקליפטוס קסומה בכניסה לקדומים.
איך עסק נולד את טאבום פתחנו לפני כחודש וחצי. חלמנו להקים משהו חדש שלא נראה באזור ולהביא טעמים מיוחדים, והתאחדנו שני זוגות למשימה – אדם ודולב מקדומים, ודביר ומוריה מחוות גלעד.
מצאנו משאית שאהבנו והתחלנו בבנייה של המטבח שלנו.
מה החידוש? עם הרבה מחשבה והקפדה על כל פרט, יצרנו מטבח לא גדול שיושב על משאית מהממת ומוציא תפריט מגוון של בית קפה המוגש בכלים אקולוגיים שמתחברים לאווירה והטבע של המקום.