קצת לפני הפגישה עם קווין רובין, אני מנסה לעקוב אחריו ומגלה שפרופיל האינסטגרם שלו חסום לקהל הרחב. החלטה מעט משונה בשביל כוכב רשת. "אצל הנוער של היום הסקרנות היא מה שעובד", הוא מסביר את האסטרטגיה, "פרופיל נעול מעלה את הסקרנות שלהם והם רוצים לדעת מי אתה ובמה מדובר. אני מאשר את כולם, התוכן שלי מיועד לכולם, ואין בו שום דבר שקשור לדברים שליליים. אני מתרחק מזה כמה שיותר".
כבר למעלה משנה שרובין נחשב כוכב עולה בשמי האינסטגרם, והוא מתהדר במספר מרשים של 140 אלף עוקבים. העמוד שלו מלא בעיקר סרטונים מצחיקים על רגעים קטנים מהחיים והרבה הומור עדכני המיועד לבני דורו. מעבר לכך הוא גם שחקן שהספיק לככב בסדרות נוער כמו "שוברי גלים" ו"שותפים", וגם להשתתף כמה פרסומות.
כשאנחנו נפגשים הוא מראה לי בגאווה את סרטון החד קרן הוויראלי שפרסם לא מזמן. בסרטון הוא נכנס למזללה, מבקש גלידה בגביע, ואז תוקע אותה במצחו וצועק "אני חד קרן!". "הסרטון הזה הגיע לשני מיליוני צפיות בתוך שבועיים", מכריז רובין בגאווה. "ברגע שאתה מניע את הקהל לפעולה זה מגביר את הוויראליות. אני אומר להם 'תייגו חבר, ואם הוא לא עונה בתוך חמש דקות הוא צריך לעשות את אתגר החד קרן'".
אתה מעודד ילדים להיכנס לחנות ולמרוח גלידה על הפרצוף? מה המסר החינוכי?
"יש גם הרבה דברים חינוכיים שאני עושה. עשיתי גם סרטון נגד בריונות ברשת, ששמו 'די לבריונות'".
אנחנו צופים יחד בסרטון, שבו הוא נראה עם חבר בתוך זירת אגרוף כשהם מטיחים מילים קשות זה בזה, כדי להמחיש את הכאב שגורמת הבריונות ברשת. "יש המון בריונות רשת", הוא מסביר, "ואני חושב שלא צריך לתת לזה יד. לא מגניב להיות בריון".

אתה חווה אותה גם על בשרך?
"כן. אני יכול להעלות במשך חצי שנה סרטונים טובים ופתאום יש סרטון פחות טוב ואז כותבים לי 'לא מוצלח', 'גועל נפש', 'זבל של סרטון'. פיתחתי כבר עור של פיל, אבל יש ילדים שפוגעים בעצמם בגלל דברים כאלה".
היו ילדים שהתוודו בפניך על חוויות שעברו כתוצאה מפרסום הסרטון?
"כן. היה אפילו מקרה שהזמנתי משטרה. ילדה העלתה לעמוד המעריצים שלי תגובה שקשה לה בחיים ומתעללים בה ושהיא לא רוצה לחיות יותר. לקחתי את הטלפון שלה וצלצלתי למשטרה. שלחתי את השוטרים אליה הביתה וטיפלו בזה. אחר כך היא אמרה לי תודה. מישהו הרים את הכפפה וסוף־סוף עשה משהו".
יוון על לבן
רובין, בן 23, גדל בכפר־סבא. הוריו התגרשו כשהיה בן שלוש. "יש לי אבא חורג שאני קורא לו אבא ומאוד אוהב אותו", הוא מגלה. "אני מעריך אותו והוא גידל אותי. גם לאבא הביולוגי אני קורא אבא, ושניהם יודעים את זה. אנחנו משפחה כיפית ומגניבה".
אביו הביולוגי הוא ספר, לאביו החורג יש חברת משאיות, ואמו היא מטפלת זוגית רגשית. "זה דווקא כיף, היא נותנת לי הרבה עצות. יש הרבה לחצים בתחום הזה ושאיפה למצוינות, והיא תמיד מזכירה לי להיות עם רגליים על הקרקע ולזכור מאיפה באתי. אם פתאום יש לי קמפיין גדול היא אומרת לי: 'קווין, אל תאבד את הראש. לא משנה כמה גדול תהיה, זכור שאתה תמיד הילד הקטן שלא הצליח להגיד את המילה לבן'".
לבן?
"במשך כל הילדות הייתי אומר 'יוון' במקום לבן. אז תמיד אשאר הילד שאמר יוון ולא הצליח לדבר".
מלבד הקשיים בדיבור, רובין מגלה שבתור ילד הוא לא ממש הסתדר על ספסל הלימודים. "הייתי בלגניסט. היה לי קשה בלימודים. יש לי הפרעת קשב וריכוז, ואמא שלי אמרה שהיא מקבלת אותי כמו שאני. שאם קשה לי אני לא חייב לעשות כרגע בגרות, ושאמצא את הדבר שאני טוב בו".
וזה הצליח?
"הלכתי להיות מדריך גלישה והיה לי סבבה, ואז אמרתי שאני רוצה להיות שחקן. היא אמרה: 'לך, תלמד, ואם אתה מצליח ללמוד – נלך על זה'. אחרי שלא הצלחתי ללמוד שום דבר בבית הספר, לימודי המשחק היו הפעם הראשונה שישבתי בכיתה והתעניינתי במה שהמורה אומר. כשסיפרתי לאמא שאני מרוכז בכיתה היא בכתה מהתרגשות. אהבתי את חופש הביטוי שהיא נתנה לי, ואת זה שהיא לא דחפה אותי לעשות תואר, אלא להאמין במה שאני אוהב לעשות".
ההחלטה לעבור לסרטוני רשת תפסה אותו כשהתחיל להיבחן באודישנים לתפקידי משחק. "נכון שהתקבלתי לסדרות 'שוברי גלים' ו'שותפים', אבל קיבלתי גם הרבה 'לא'. ואז פתאום במשך חצי שנה אין לך עבודה, וזה מאוד קשה. שאלתי את רונן, הסוכן שלי, מה אפשר לעשות כדי שתהיה לי עבודה ושהדברים יהיו בידיים שלי, והוא אמר לי 'קווין, תפנה לרשת'. התחלתי לחקור גם בחו"ל וגם בארץ מה תופס. פניתי לכל כוכבי הרשת בארץ ושאלתי אותם איך עובדת הוויראליות. ממש אספתי מידע. זה לא קרה בטעות. התחלתי לעשות סרטונים ברשת בידיעה שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים".
מאיפה באים הרעיונות?
"אלו דברים שקורים במהלך היומיום, ואתה מגזים אותם. עכשיו למשל אני עושה סרטון על המשחק פורטנייט, שבו רואים אותי משחק וחבר שלי מזיז אותי מהמחשב ואני מתעצבן עליו, צועק עליו, ואז אומר לעוקבים – 'תייגו את המכורים לפורטנייט'".
ויש לך גם ביקורת על ההתמכרות הזאת?
"תשמעי, אין מה לעשות. הנוער של היום אוהב את המחשב. פעם היו משחקים בחצר, היום אני משחק פורטנייט. מה שיפה הוא שהם לא באמת לבד מול המחשב. אני מדבר עם ארבעה חברים שלי בסקייפ בזמן שאני משחק, זו אותה חוויה, רק וירטואלית".
אז צריך לקבל את העובדה שאלו דרכי התקשורת החדשות?
"פשוט ככה. הייתה לי ילדות מדהימה כשהייתי הולך לשחק מחבואים, אבל אם תגידי לילדים האלו לשחק מחבואים זה לא יעניין אותם. העולם זז".
אילו תגובות אתה מקבל על הסרטונים?
"בהתחלה היו בעיקר תגובות מחבר'ה בגיל שלי. 'מה אתה עושה?' ו'חי בסרט שתצליח'. היו כמובן חברים קרובים שכן דחפו אותי והאמינו בי, והיו הסוכן והמשפחה שלי. איך אני רואה שזו הצלחה? אנשים שאמרו לי שלא אצליח פתאום מנסים להתקרב אליי, ואז אני יודע שעשיתי משהו נכון".
אחרי שהפך לכוכב רשת ההצעות כבר החלו לזרום בעצמן. האחרונה שבהן היא "אינסטה בייב", סדרת אינסטגרם חדשה, מותאמת במיוחד ל"סטורי", ובה 15 פרקים באורך של דקה בלבד. במרכז העלילה נמצאת אן, נערה בגיל העשרה שמסתכסכת עם נערה אחרת בכיתתה על רקע הופעת סוף השנה, והמקרה מידרדר לשיימינג ברשת. למעשה, הסדרה מבקרת את היכולת של הרשת להמליך מלכים ולמוטט אותם.
הפרקים קצרים. בקושי מספיקים להכיר את הדמויות וכבר הן מתאהבות, כועסות, נעלבות, והכול במהירות שיא.
"זה מאוד מהיר. בטלוויזיה יש עכשיו תוכנית של אסי עזר, 'היום בעוד שנה'. אם היו עושים אותה לפני עשר שנים היו מלווים מישהו במשך שנה, ובכל פרק מביאים אדם אחד. הם זירזו את התהליך, כי הם הבינו שבעצם אין לצופים סבלנות. כולם רוצים תוכן כאן ועכשיו: התחלה, אמצע וסוף. באינסטה בייב לקחו את זה צעד אחד קדימה – מסדרה של 25 דקות לדקה. וזה מדהים בעיניי, כי סוף־סוף רואים באינסטגרם פלטפורמה שאפשר להתייחס אליה ברצינות".

אז צריך לקבל את זה שהנוער תזזיתי ומחפש סיפוקים מידיים?
"קחי למשל את הספינרים. זה שבר את העולם. למה? כי הנוער הכריח את ההורים לקנות ספינרים. אותו הדבר כאן: הנוער מכתיב את הדבר הבא בעולם".
הסדרה נפתחת בסצנה של איום בהתאבדות. הייתה התלבטות אם להראות תוכן כזה?
"אני חושב שאינסטה בייב רצו להראות את הקיצוניות, להסביר למה זה קורה ואיך הרשת יכולה להרוס. הם יכלו להראות שהיא הולכת לדבר על זה עם ההורים ובוכה להם, אבל אז הצופה לא היה מזדעזע. ברגע שהוא מזועזע, ומגלים בסדרה למה ואיך הרשת פגעה בה, הצופים יעצרו ויחשבו פעמיים לפני שהם מגיבים בטוקבק מעליב לחברים שלהם".
בסרטון ויראלי אחר, רובין מראה את האמת שעומדת מאחורי תמונות הסלפי המבוימות שמשתמשים נוהגים לעלות לרשת. גם אתה מפלטר את עצמך כדי להיראות יותר טוב?
"בהתחלה הסתכלתי על עצמי בביקורתיות, אבל רונן הסוכן שלי אמר לי 'קווין, קבל את עצמך כמו שאתה'. אז היום כבר לא אכפת לי מאיך שאני נראה. אני יכול להעלות תמונה מכוערת שלי, ולא מעניין אותי. יש עכשיו גם טרנד כזה, להראות דוגמניות על הסט מול איך שהן נראות במציאות. אז אני כבר לא עושה פילטרים, אבל אני רואה את אלו שעושים וזה עצוב לי, כי כל היופי נמצא באדם כמו שהוא. לא צריך לכסות את עצמך.
"זה גם ההבדל בין הטלוויזיה לרשת. הקהל שלי מכיר אותי האישית. יודעים איך אני צוחק ואיך אני מדבר, וקל יותר לגשת אליי ברחוב כי יודעים שאני לא סנוב, שאני חייכן, כי הם רואים אותי בסטורי. רואים את קווין איך שהוא, ויותר מתחברים".
יש לך גם קהל דתי?
"כן. עוצרים אותי ברחוב המון דתיים, ואני מעריך את זה. אני פונה לכל הקהלים. לא מדבר על פוליטיקה ולא רוצה לעשות שום דבר שיפגע בקהל מסוים. מקבל את כולם כמו שהם".
איפה אנחנו, המבוגרים, טועים לגבי הדור שלכם?
"זה לא שאתם טועים. רק צריך לשחרר. אני חושב שחשוב שהורה יבקר את האינסטגרם, ושיהיה לו חשבון שדרכו יוכל לראות את ההודעות של הילד, אבל צריך לקבל את ההתפתחות של הנוער כמו שהיא, ולא להרחיק את הילד. כולם נמצאים שם, וברגע שלילד אין אינסטגרם הוא מרגיש בחוץ. גם לאחותי יש אינסטגרם, ואמא שלי מודעת לכל מה שהיא עושה וצופה ברשת".
האח הקטן
פרויקט נוסף שרובין מככב בו לאחרונה הוא "חיים בחארטא", סדרת יוטיוב שיצר יחד עם כוכב הרשת רז ספני, סוג של "האח הגדול" לבני נוער, אם תרצו. בסדרה מתגוררים שבעה אנשים בווילה באבן־יהודה, ובכל יום מצלמים משם בלוג.
אבל אל דאגה, מרגיע רובין, "גם שם אנחנו עושים המון תכנים חיוביים. לא נוגעים בשום דבר שהוא נגד נוער, ויש לנו 200 אלף צפיות לפרק. אנחנו מצליחים לעורר עניין".

אתה לא מוטרד מזה שהנוער קצת נהיה חסר סבלנות? כשהורה ממוצע מנסה לנהל שיחה עם ילד, הוא עונה לו "די, אתה חופר".
"האינסטגרם לא פגע בילדים. הילדים פשוט גדלו עם חוסר סבלנות, וזה שאינסטגרם עלו על זה הכי מהר וקלטו שלשם העולם מתקדם – כל הכבוד להם".
אז יכול להיות שהדור של היום הרבה יותר מתוחכם מהדור הקודם?
"הרבה מזלזלים היום בנוער, אבל אני חושב שהדור הזה גאון. הם יכולים לראות סדרה ומיד לדעת אם השחקן לא טוב או לא אמין. אני רואה את אחותי הקטנה צופה בסדרה ואומרת 'אין, אני לא צופה בזה יותר, לא אמין לי', והיא בת 12. אני הייתי צופה בשחקן בסדרות ולא רואה את זה. הייתי חושב שאלו החיים האמיתיים, ושידרו אותם במקרה בטלוויזיה. אבל הנוער של היום מבין הכול, ואסור לזלזל בו. הם פשוט גאונים. חד־משמעית גאונים". 
"גם אני חווה בריונות ברשת. אני יכול להעלות חצי שנה סרטונים טובים ופתאום יש סרטון פחות טוב ואז כותבים לי 'לא מוצלח', 'גועל נפש', 'זבל של סרטון'. פיתחתי כבר עור של פיל, אבל יש ילדים שפוגעים בעצמם בגלל דברים כאלה"