הפחמימתית
כשחושבים על מאפיית “לחמים” של השף האופה אורי שפט, הדבר הראשון שקופץ לראש הוא דווקא היריוניות. הריח שמתנשא לאורך רחוב החשמונאים מהמאפייה המיתולוגית שפתוחה 24/6 היא ה־מקום לחשקים וקרייבים בכל שעות היממה. מלבד הפטיסרי, יש כאן גם בית קפה פופולרי ופעיל שמצויד ברחבה עצומה ומטופחת, כולל חבורת יונים פוטוגניות משל היינו בכיכר טרפלגר הלונדונית.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– מדברת מהבטן: שרן השכל על שגרת הכנסת וההיריון המיוחל
– "היינו יוצאות מלידה של חולת קורונה ובוכות"
– לא מתוך ייאוש: דתיות וחרדיות מקפיאות ביציות
הסלטים אמנם לא מאוד אטרקטיבית, אבל הבצקים מפצים. היינו ממליצים על פחמימה ספציפית, אבל האמת שפשוט כדאי לסור לוויטרינה העמוסה ולבחור. אין טעים יותר ממאפה שהרגע יצא מהתנור. רק אל תשכחו להעמיס הביתה גם לחמים ועוגות (אם לא טעמתן את הבבקה שוקולד המקומית, לא טעמתן עוגת שמרים מעולם) כדי לשמח את יקיריכן.

את האירוע מומלץ לחתום במקום שאומר “חופשת לידה” אפילו יותר מבית קפה, הלא הוא הקניון. חצו את הכביש ודלגו לעבר TLV MALL עמוס מותגי האופנה, ותרגישו שבאמת סימנתם וי על מצוות היום.
האורבנית
את הכריכים המושלמים של “רחל בשדרה” אין באמת צורך להציג.
רחל בן־אלול, המתמודדת הבלתי נשכחת מ”מאסטר שף”, רוקחת בבוטקה שלה מבחר מסחרר של ממרחים (רשימה חלקית: חציל קלוי, חמאת כמהין, רחת לוקום – כן כן, רוסטביף טונה, גבינות, צלפים וארטישוק), שפוגשים לחמים טריים־טריים ואיכות ביצוע של הביוקר. הכול כאילו מאולתר אבל עשוי במלאכת מחשבת.

חוץ מהכריכים יש כאן גם סלטים נפלאים (נסו את סלט הקיסר ולא תתחרטו), אבל סוד הקסם של המקום טמון דווקא במיקום שלו. מדובר באי מפתיע של שקט, עצים ירוקים ואווירה אורבנית בלב ההמולה הירושלמית.
אפשר לפרוס כאן שמיכה עבור הקטנטנים, שיהנו מאוויר ההרים הצלול, המדוגמות אף יתהדרו באוניברסיטה מתקפלת. מי יודע, אולי אפילו תצליחו במשימה הבלתי אפשרית: שתיית כוס קפה בטמפרטורה המקורית שלו.
הפסטורלית
מדשאות רחבות ידיים, אגם שליו עם ברבורים צחורי כנף וגונדולות רומנטיות, ופינת חי מושקעת. את כל אלו תמצאו בפארק רעננה, אבל אנחנו אוהבים להגיע לשם בכלל בגלל “מנדרין”, בית הקפה שצמוד לאגם, שקירות הזכוכית שלו מאפשרים תצפית פנורמית על כל הירוק הירוק הזה.גם חניה תמצאו כאן בשפע, ואם העולל מתקשה להירדם תוכלו לקחת אותו לטיול בשבילים המוצלים (ולפגוש טווסים משוטטים בנונשלנט).

ומה לגבי האוכל? למרות ההסתייגות שלנו מתפריט חובק עולם שמציע מנות מכל מטבח אפשרי (אסייתי/איטלקי/צרפתי/השלימו את החסר), דווקא כאן מצאנו את אחד החצ’פורי הכי טעימים שיצא לנו לדגום. בגרסה המנדרינית ויתרו על השמרים ועל ביצת העין המסורתית, והלכו על בצק עלים ממולא בגבינות שבילה היטב בתנור אבן. הוא מלווה בסלט עם טאץ’ גיאורגי, אריסה פיקנטית וקורנישונים. אל תוותרו גם על הקראק פאי המתוק־למות והנפלא.
המפרגנת
סוגיית ההנקה בפומבי יכולה לפרנס יום עיון שלם (וסוער), אך אם יש משהו שכולן מסכימות עליו – הוא שמדובר בפעולה מצמיאה ביותר. רשת “ביגה” החליטה לקחת את העניין צעד אחד קדימה ומציעה לכל סועדת שמניקה אצלה כוס מיץ תפוזים סחוט על חשבון הבית.

גם אימהות טריות או כאלה שאינן מודעות להטבה יזכו ליהנות ממנה, שכן המלצריות החביבות והערניות יגישו לך את השתייה גם מבלי שביקשת. בנוסף ניתן ליהנות מתפריט עשיר של רשת הפרימיום שכולל ארוחות בוקר, פסטות, דגים, פיצות וקינוחים מושחתים, הכול בשיק אירופי.
החלבית
ואם כבר הנקה – מה יותר מתאים למפגש אמהות מאשר מחלבה? המחלבה המשפחתית הוותיקה בקיבוץ שמרת שוכנת בין עצי פרי, במבנה ששימש בעבר כמטבח הקיבוצי.

כיום תמצאו בו גם בית קפה וחנות לממכר התוצרת המקומית, שכוללת גבינות קשות, בשלות או דלות שומן וגם יוגורט סמיך ומיוחד ב”טעם של פעם”.
כנהוג במעדניות מסוג זה תוכלו לארוז לדרך גם תוצרת גלילית איכותית: יין, שמן זית, זיתים, קונפיטורות, דבש, חלבה ומגוון מאפים. ומה בתפריט? מבחר שקשוקות, קרוק מאדאם, מאפה ברי מעולה עם פסטו, חצילים קלויים וצ’דר וגם כנאפה בגרסה מלוחה ומרעננת עם גבינת עיזים, תרד, נענע ואגוזים.
המושלמת
אין דבר שתינוקות אוהבים יותר מרעש סטטי. פכפוך של מים זורמים, מיסוך עדין של אנשים משוחחים והתחושה הזו של פשוט להיות בחוץ. אין דבר שנשים יותר אוהבות מבית קפה שהכול טעים בו. ב”דרך הגפן” שבמושב בית זית תמצאו את שניהם. הבעיה היחידה של המקום היא שהוא כל כך מוצלח עד שהפך כבר למקום עלייה לרגל, ולמרות גודלו – גם באמצע השבוע קשה לתפוס בו שולחן אם לא הזמנתם מראש.

כל המנות בתפריט נפלאות כאמור, אבל נפלאות מכולן הן הניוקי אספרגוס ערמונים (הפסטות במקום נעשות בעבודת יד), וסלט בית זית שהוא ללא ספק הסלט הטעים ביותר שתאכלו (פטריות, אספרגוס ושרי מוקפצות במחבת בבלסמי, חסה ערבית, גבינת עיזים, פקאן מסוכר ורוטב איולי פרמז’נו שמיימי). אם תבואו בשעה הנכונה תזכו גם ל־1+1 על כל הקוקטיילים, כי היי, גם לאימהות מותר.
האינטלקטואלית
מי מאיתנו לא חולם לפתוח את הבוקר מול מראה הים האינסופי וקולות הגלים המתנפצים? חופשת לידה היא הזמן לעשות את כל הדברים שתמיד רצינו ולא יכולנו, מי בגלל היומיום המגביל ומי בגלל המשרד הכובל.

מכל המקומות שמאפשרים לנו לנשום את הריח המלוח והמוכר, אין כמו סניף “גרג” בנמל תל־אביב עבור האם הטרייה והרך הנולד. מדובר בחלל נדיר שבו שוהים בצוותא בית קפה וחנות של “צומת ספרים”, ולא ברור איך השידוך הזה לא הפך כבר לרשת קונספט. מה יותר מענג מלשוטט בין מדפי ספרים כאשר תינוקך מנמנם בעגלה, ולדמיין שיום יבוא ותספיקי לקרוא יותר משלושה עמודים ברצף (מילה שלנו: זה הזמן לעבור למגזינים).
ואם כל זה לא מספיק, הרי שכמו בשאר סניפי הרשת גם כאן מוצעת ארוחת תינוקות מיוחדת שכוללת מחית אפונה, אורז ועגבנייה קצוצה, במחיר של 10 שקלים בלבד.
לעוד כתבות ופרטים על כנס 'היריון ולידה' של מקור ראשון לחצו כאן