לטיול לילי במדבר: עוגיות חמאה

מצרכים ל־30 עוגיות:
70 גרם אבקת סוכר (חצי כוס +כף)
140 גרם חמאה קרה חתוכה
180 גרם קמח (כוס + 4 כפות)
קורט מלח
1־2 כפות חלב
1 חלמון
1 חלבון
4 כפות סוכר
הוראות הכנה:
• נחמם תנור ל־150 מעלות.
• בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את אבקת הסוכר עם החמאה, הקמח והמלח עד שמתחיל להיווצר גוש אחיד של בצק. לאחר מכן מוסיפים את החלמון וכף אחת של חלב, וממשיכים לערבל לאט. במידת הצורך מוסיפים את כף החלב השנייה, עד לקבלת בצק אחיד.
• משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ושולחים לקירור של שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח. כדי להקל על העבודה מומלץ לרדד בין שני דפי אפייה. קורצים מהבצק עוגיות בצורות שונות ושולחים להקפאה זריזה של כמה דקות.
• מוציאים את העוגיות מהמקפיא, מברישים בחלבון ומעל מפזרים סוכר. לבסוף נכניס את העוגיות לתנור למשך 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. כדאי להתאפק ולטעום רק אחרי צינון מוחלט.
לטיול עם המשפחה המורחבת: עוגיות קקאו ופקאן

מצרכים ל־30 עוגיות דקות:
140 גרם קמח (כוס אחת)
30 גרם קקאו (3 כפות)
5 גרם אבקת אפייה (כפית אחת)
60 גרם סוכר (1/4 כוס + כף)
קורט מלח
כף ממרח פרלינה (לא חייב, אבל מוסיף מאוד)
1 כפית מחית/תמצית וניל
1 ביצה
80 גרם אגוזי פקאן (כוס)
אופציות גיוון נוספות שניתן להכניס עם הפקאנים:
שוקולד צ'יפס, אגוזי לוז, קוביות פירות מיובשים, אגוזי מלך
הוראות הכנה:
• בקערה מערבבים יחד את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה, סוכר ומלח. לאחר מכן נוסיף את הפרלינה, הביצה והווניל ונערבב היטב עד לקבלת בצק. בשלב זה נוסיף את הפקאנים בתנועות לישה, ונוודא שהם מפוזרים בצורה אחידה ככל האפשר בכל גוש הבצק.
• בעזרת ידיים מעט רטובות ניצור מגוש הבצק גלי, נשטח אותו מעט ונעביר לקירור של כחצי שעה. בינתיים נחמם תנור ל־170 מעלות. לאחר קירור הבצק נאפה אותו בצורתו למשך 30 דקות.
• מוציאים את העוגה הגדולה מהתנור ומצננים היטב בטמפרטורת החדר (ניתן גם להקפיא לכמה דקות ואז קל יותר לחתוך), ונפרוס בעזרת סכין לחם פרוסות דקות. נסדר את הפרוסות על תבנית עם נייר אפייה ונאפה אותם שוב על חום של 150 מעלות למשך 10־15 דקות, עד לייבוש של הביסקוויטים.
לפיקניק של בוקר עם הילדים: פנקייק

מצרכים לעשרה פנקייקס:
140 גרם קמח (כוס)
5 גרם אבקת אפייה (כפית אחת)
240 מ"ל ריוויון (כוס)
20 גרם סוכר (2 כפות)
1 כפית מחית או תמצית וניל
הוראות הכנה:
זה פשוט ואפשר לעשות את זה עם הילדים. • בקערה נערבב את כל החומרים בעזרת מקציף ידני עד לאיחוד.
• נחמם במחבת מעט חמאה, ולאחר שהיא נמסה נעביר נייר סופג לניקוי שאריות.
• בעזרת מצקת נשפוך מהבלילה עיגולים קטנים למחבת. לאחר שיופיעו בהם בועות יש להפוך אותם לצד השני לדקה נוספת ולהוציא החוצה.
תוספות שאפשר וכדאי לארוז לדרך:
מייפל טבעי, ממרח נוטלה, שוקולד צ'יפס, בננות.
למיטיבי לכת: חטיפי אנרגיה

מצרכים:
חצי כוס גרעיני דלעת
חצי כוס גרעיני חמנייה
חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים
1/4 כוס חמוציות
3 כפות סילאן
2 חלבונים
אופציות גיוון:
ניתן להחליף או להוסיף לתערובת פקאנים גרוסים, שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס, שומשום.
הוראות הכנה:
• מערבבים את החומרים היטב ומחממים תנור ל־180 מעלות.
• לקבלת חטיפים פריכים: יש להניח על תבנית מצופה בנייר אפייה תלוליות קטנות בעזרת כף.
• אופים במשך 10 דקות עד לקבלת גוון זהוב, ולאחר מכן מורידים את החום בתנור ל־160 מעלות ואופים חמש דקות נוספות. מוציאים לצינון.
• לקבלת חטיפים רכים: על תבנית מצופה בנייר אפייה משטחים את התערובת בתוך רינג מרובע. אופים במשך 10 דקות עד לקבלת גוון זהוב ולאחר מכן מורידים את החום בתנור ל־160 מעלות ואופים 10־12 דקות נוספות. מוציאים את התבנית מהתנור, ולאחר צינון חותכים לריבועים באמצעות סכין משוננת.