מלחמת חרבות ברזל משפיעה עלינו בהרבה תחומים ואופנים, כולל על התזונה שלנו ועל הרצון והחשק להשקיע בבישולים במטבח. מחקרים גילו כי סטרס ולחץ ממלאים תפקיד משמעותי בעלייה במשקל. במצבים אלו הגוף עובר למוֹד של חילוף חומרים איטי יותר ורמת הקורטיזון (הורמון הלחץ) הידוע כמעורר תיאבון עוצמתי – עולה באופן ניכר. כדי להימנע מאכילה רגשית המבוססת בעיקר על מזונות מעובדים, מתוקים ותעשייתיים, ועל מנת לשמור על משקל תקין ובריאות איתנה, חייבים להיצמד לשגרה ולהחזיר את השליטה העצמית לידיים שלנו. לצורך כך החלטנו לצייד אתכן בארבעה מתכונים ביתיים, מנחמים, קלילים, מהירים ומזינים, באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא ועדי גבירצמן, Hatafrit, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות וללא גלוטן. בתיאבון.

שוקי עוף ברוטב חריף-מתוק
מאת חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא

מצרכים) ל-7 סועדים)
זמן הכנה – 15 דקות
9 שוקי עוף נקיים, ללא העור
1 כף שמן
2 שיני שום קצוצות דק
כפית ג'ינג'ר מגורר או אבקת ג'ינג'ר
1/2 כוס רוטב צ'ילי
1/4 כוס קטשופ
2 כפות רסק עגבניות
1/4 כוס רוטב סויה
3/4 כוס מים
1 כף דבש
מלח, פלפל שחור – לפי טעם
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר עמוק, וכשהוא חם מניחים את השוקיים וסוגרים את העוף מכל צדדיו.
- מוציאים את שוקי העוף לצלחת. מוסיפים לשמן שנשאר בסיר את שיני השום הקצוצות ומאדים כ- 2-3 דקות.
- מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- מערבבים מדי פעם בפעם, שלא יידבק לתחתית הסיר. מוסיפים לרוטב את שוקי העוף ומוסיפים עוד מים לפי הצורך. המים לא אמורים לכסות את השוקיים לגמרי.
- מביאים לרתיחה נוספת.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה או עד ששוקי העוף מבושלים ורכים.

מתכון לצ'יפס קולורבי
מאת חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מצרכים (ל-2 סועדים)
זמן הכנה – כ-5 דקות
1 קולורבי גדול
1 כף סויה דל נתרן
מעט כורכום
כפית רוטב צ'ילי
פלפל ומלח לפי הטעם
1 כפית קטשופ
אופן ההכנה
- חותכים את הקולורבי ומקלפים לרצועות צ'יפס.
- להכנת הרוטב – יש לערבב בקערה את הסויה יחד עם הכורכום, רוטב הצ'ילי, הפלפל והמלח.
- יש להשרות הקולורבי ברוטב למשך 2 דק' ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 – 200 מעלות למשך 20 דקות.
- בתום האפייה רצוי להשאיר את התנור סגור עוד מס' דקות.
- להוציא מהתנור ולהגיש לצד כפית קטשופ.

מתכון לפיצה שקשוקה שהיא ארוחה שלמה
מאת עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מה- Hatafrit

מצרכים לבסיס עבה או שניים דקים (ל-4-5 סועדים):
3.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
1.5 כוסות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
1 כפית מסמיך קסנטן גאם (תוסף מזון)
1/2 כפית מלח
מצרכים לתוספות
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 כף שמן זית
תבלינים לפי טעם:
אבקת שום, אורגנו/טימין, מלח, פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס
30-40 גרם גבינה בולגרית שמנה ופרוסה
1 כפית זעתר
7-8 חלמונים
אופן הכנת הבסיס
- לחמם תנור ל-200 מעלות.
- יש לערבב בקערה את החומרים היבשים: קמח שקדים, קסנטן גאם, אבקת אפייה ומלח.
- יש להמיס בקערה שמתאימה למיקרו את גבינת המוצרלה (כ-2 דק').
- יש להוסיף לקערה עם הגבינה המומסת 1/2 מכמות היבשים ולערבב היטב.
- יש להוסיף לקערה את הביצה ולערבב.
- אליה צריך להוסיף את הכמות הנותרת של היבשים ולערבב.
- כעת יש ללוש הכל ביחד עד לקבלת כדור בצק.
- לחלק את הבצק ל-2 חצאים. כל חצי יכול להספיק לבסיס לפיצה דקה.
- יש לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולהעביר אל תבנית תנור שמתאימה לפיצה.
- יש לחורר בעדינות עם מזלג את הבצק ולהכניס לתנור ל-10 דק' עד שמתקבלת השחמה.
אופן הכנת הרוטב
- יש לערבב את רכיבי הרוטב במחבת/סיר קטן ולתת לזה להתבשל כמה דק' עד לצמצום.
- יש לפזר ולמרוח באופן שווה את הרוטב על הבסיס של הפיצה, להניח מעל את החלמונים ואת הפרוסות של הגבינה הבלוגרית ולתבל במעט טימין/אורגנו או זעתר.
- כעת יש להכניס לתנור לאפייה נוספת של כ-10 דק', עד שהגבינה נמסה והחלמונים מתבשלים.

מתכון סהרוני שקדים ללא גלוטן וללא תוספת סוכר
מאת עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת מה- Hatafrit
מצרכים (ל-40 יחידות)
זמן הכנה – 20 דקות
2 כוסות קמח שקדים
1 כוס פקאנים קצוצים דק (אפשר גם קמח פקאן)
2 כפות קמח קוקוס
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חמאה רכה
2/3 כוס ממתיק (עדיף כמו סוכר חום, אפשר גם רגיל)
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
לקישוט:
1/4 כוס ממתיק
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל-160 מעלות.
- לערבב יחד בקערה אחת קמח שקדים, פקאנים, קמח קוקוס, אבקת אפייה ומלח.
- בקערה נפרדת יש להקציף חמאה עם ממתיק עד לקבלת מרקם קרמי.
- אחר כך יש להוסיף לתערובת ביצה ותמצית וניל.
- יש להוסיף את תערובת הקמחים אל התערובת הרטובה ולערבב היטב עד לקבלת בצק.
- יש ליצור מהבצק כדורים בקוטר של כ-2-3 ס"מ, ולעצב מכל כדור צורה של סהר.
- אחר כך יש להכניס לתנור לאפייה של 15-18 דק', עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
- העוגיות יוצאות רכות למגע וצריך להשאיר אותן לקירור מוחלט על תבנית האפייה.
- לפדר עם ממתיק אבקת סוכר לפני ההגשה.
טיפים למתכון:
- מומלץ להרטיב את הידיים מעט במהלך עיצוב הבצק לכדורים. זה מקל מאוד על העבודה עם הבצק.
- הבצק מתבסס כל כמות גדולה של חמאה ולכן רצוי להכין את העוגיות במקום קריר או ממוזג.