במסגרת ריאיון בוועידת עם עולם, תיאר גידי מרק מנכ"ל תגלית, כי לתגלית יש כבר 750,000 בוגרים, שרובם הגדול מדווח כי הביקור בישראל היה עבורם חוויה משנת חיים. "אנחנו עד היום לא יודעים להסביר איך חוויה של עשרה ימים משפיעה כך על אנשים, אבל זו עובדה. 18 שנה של בוגרים, שאומרים שזו הייתה מחוויות החיים הכי משמעותיות שלהם".
מאמרים נוספים באתר מקור ראשון:
"כשמישהו מצליח פה, רק מחכים לראות איך ומתי הוא ייפול"
לעזאזל האמת: נתניהו שונא אופוזיציה מימין
עצה לשקד: תתחברו לעם בלי התנשאות
מגפת הקורונה עצרה לכמה חודשים את ההגעה לארץ של צעירים יהודים במסגרת ארגון תגלית. הארגון הוא כיום המיזם היהודי-חינוכי הגדול בעולם, אליו מגיעים מדי שנה 50,000 צעירים יהודים מ-70 מדינות, כולל סורינם שבאמריקה הדרומית, למשל. עבור רובם הגדול, זהו ביקור ראשון בארץ. העיקרון שמנחה את המיזם הממומן בשליש על ידי ממשלת ישראל ובשני-שליש בידי תורמים, הוא כי לכל יהודי יש זכות לממש את הזהות שלו באמצעות ביקור בישראל.

המיזם הוותיק הביא לכך שבמחזורים האחרונים, הגיעו כבר אפילו ילדים לזוגות שהכירו בעת שהיו בביקור מטעם תגלית. מרק מתאר כי המיזם מחולל שינוי מהותי באחוזי ההתבוללות. לדבריו, במגזר הלא-אורתודוקסי בקרב יהודי התפוצות, למעלה מ-70 אחוז מתחתנים עם לא יהודים, "אצל מי שהיה בתגלית, נישואי התערובת נחתכים כמעט בחצי. לא פיללנו לזה אבל זה קורה. זה קורה בשל מעגל חברתי שמתפתח. הקבוצה שמתגבשת באוטובוס, הופכת לקהילה של ממש ששומרת על קשר למשך שנים".
כיום, 35 עד 50 אחוז מכל שנתון של צעירים יהודים בעולם מגיעים לביקור בישראל במסגרת תגלית. בארגנטינה מדובר על 70 אחוז שמגיעים. "החוויה של תגלית הופכת מהותית בחייו של צעיר יהודי כמעט כמו טקס בר מצווה. משהו שדומה לעלייה לרגל, שלצערי הפסקנו לפני אלפיים שנה".
יש היום מגוון סיורים בעלי אופי שונה הכלולים במיזם. אך כול הסיורים חייבים לכלול ביקור בכותל וכן במוסד זיכרון לשואה, לרוב מדובר ביד ושם. "אנחנו רואים זאת כהזדמנות להחזיר אלינו לתוך האוהל היהודי את מי שלפעמים עבורו זו אופציה אחרונה. רק 15 אחוז מהיהודים הגדלים כיום בתפוצות, מקבלים חינוך יהודי". ויש גם חשיבות אסטרטגית – "מדינת ישראל בלי וטו אמריקני באו"ם, תמיכה בקונגרס, תמיכה של ממשלות אחרות תהיה מדינה יותר חלשה ויותר עניה".
אתה מצפה מהבוגרים שלך להיות שגרירים של ישראל?
"אנחנו אומרים להם להיות שגרירים של עצמם. אבל אפילו לפני שהחלנו לצפות, הם התחילו להיות. הייתי דיפלומט במשרד החוץ הרבה שנים, התמיכה בישראל שמגיעה מקולות אותנטיים שמספרים – 'הייתי וראיתי', הם הרבה יותר משמעותיים משל כל שליח. "50,000 איש מדי שנה שמסתובבים בעולם ומספרים את האמת על ישראל, הם נכס אסטרטגי".