בשיחתו עם הכתבה הפוליטית של מקור ראשון, עטרה גרמן היום (ג'), אמר ח"כ הרב גלעד קריב כי הוא מגבה את ההחלטה לאסור את העלייה להר הבית, בעקבות האירועים בהר בשבוע האחרון, אך הוסיף כי גם "אני עליתי פעם להר הבית. אגב יש חילונים ומסורתיים רבים שעולם. אני עולה בלי טבילה, ביקרתי שם גם במסגרת שירותי הצבאי בסדרות חינוך".
"אני שמח שהשרה ינקלביץ' קיבלה את ההזדמנות להיות האישה החרדית הראשונה בממשלת ישראל. זו תקרת זכוכית שטוב שנפרצה. אני חייב לומר לשבחה שמיד עם כניסתה לתפקיד היא הבהירה שהגישה שלה היא של דיאלוג והקשבה. אני נפגשתי איתה מיד כשנכנסה לתפקיד והיא ראויה לשבחים. השרה ינקלביץ' מעולם לא הסתירה את העובדה שהיא בקשר עם המנהיגות הקהילתית והרבנית של כל הזרמים היהודיים בעולם ואני יכול להעיד שאנשי צוותה צילמו את התמונות שלה עומדת לצידי ולצד מנהיגים אחרים של התנועה הרפורמית ודאגו שיפורסמו בעיתונות".
"אבל, והאבל הזה לא נוגע רק לשרה ינקלביץ' אלא במידה רבה לשיח שמתנהל כאן על הבמה: אני מברך על הדיאלוג עם התפוצות, של הדדיות, של ערבות הדדית. אני במיוחד מברך עליו כשהוא בוקע מתוך הציונות הדתית. אבל חייבים להיות רציניים והגונים; יהדות התפוצות לא זקוקה לסיסמאות של קרבה ושל חיבה. וצריך להבין אם מדברים באמת ובתמים על דיאלוג צריכים להיות כללי משחק. והם לא יכולים להיות 'אני מכבד אותך, אבל רק עד שזה מגיע לזכויות שלך'".
"בואי נתחיל עם העובדה שפה בתוך מדינת ישראל יש ציבור מאוד מאוד גדול שמעונין בקשר אינטנסיבי ומשמעותי עם היהדות ולא מעוניין בגרסה האורתודוקסית. והציבור הזה לא מקבל את זכויותיו".
"זו מדינה יהודית ודמוקרטית ומכיוון שיש יותר מזרם אחד ביהדות המדינה חייבת לתת מקום ומעמד שווה לכל החוגים והזרמים".
למה אתה מתכוון כשאתה אומר מעמד שווה?
"לא בעניינים דמוגרפיים. בתפיסת העולם הרפורמית והליברלית יהודית בכלל, אין רצון להחליף את הממסד האורתודוכסי בממסד רפורמי. אני מברך כל בוקר על הגיוון של האורתודוכסיה במדינה. למה אני צריך להתרגש מזה שיש אנשים שכופרים בכך שאנחנו זרם יהודי? שיכפרו מבוקר ועד ערב, השאלה היא איך המדינה מתנהלת אל מול הזרמים האלה".
"בואי נשים בצד את העובדה שחצי מאוכלוסיית מדינת ישראל – נשים – מופלות לרעה בתחום הנישואים, כשמדובר בגירושים. זה שזוהי האורתודוכסיה, אני מקבל. אני בעד שהציבור האורתודוכסי ינהל את ענייניו במדינת ישראל ואני חושב שטוב שמדינת ישראל תעזור לו. אבל אני זה שמופלה. אני זה שערך 1,200 חופות לזוגות ישראלים שלא התחתנו ברבנות וחופותיי לא מוכרות. אני זה שעל מנת לקבל הקצאת קרקע ברשות מקומית צרים להיאבק 15-10 שנים ובסוף לסיים בבית המשפט. זעקת הקוזאק הנגזל של היהדות האורתודוכסית".
"היהדות האורתודוכסית לא הייתה הנפגעת, היא הייתה פורחת עוד יותר אם המודל שלנו היה מתקיים. הרי היום הממסד הרבני שהוקם על ידי הציונות הדתית כבר מזמן לא בדמותה של הציונות הדתית".
אתה רואה סיכוי שימינה ותקווה חדשה שאתה ושותפך רוצים להעביר?
"לא. אני לא חושב שימינה – תקווה חדשה אני שם בצד – אבל ברור לי שימינה עם דמויות כמו מתן כהנא שעסוק הרבה במערך שירותי הדת, ברור לי שהוא לא מסכים איתי בהפרטת שירותי הדת ובפיתוח דגם יותר קהילתי. אבל בחיים פוליטיים , ובחיים יחד בתוך עם מגוון וקהילה מגוונת, אתה חייב להבין שאתה עושה פשרות ולא תשיג את מה שאתה רוצה. אני חושב שאם תקום כאן ממשלת שינוי אין לי ספק שהיא תשקף את עמדותיו של רוב הציבור היהודי במדינת ישראל. כל הסקרים שנערכו – לא על ידינו – מדברים על כך שלמעלה מעשרה אחוזים מהציבור במדינת ישראל מזהה את עצמו עם הזרמים הליברלים. זה תמונת ראי למה שקורה בתפוצות".
"כבר הוחלט פעם אחר פעם שבמדינת ישראל אין מונופול על חוק הגיור. הציונות הדתית הייתה יכולה להיות השחקנית המרכזית בתחום הגיור. כשהרב דרוקמן עמד בראש מערך הגיור הוא לא ערך רפורמה ואימץ לתוכנו חצי מיליון עולים".
"אתם לא נותנים לי במה, מי שנותן לי במה זה ציבור ענק בחברה הישראלית שרוצה יהדות ולא מוצא את מקומו בבתי הכנסת של הציבור הדתי לאומי. אתם לא עושים לי טובה, אני מייצג ציבור ענק במדינת ישראל שאתם צריכים להחליט האם הוא פרטנר שלכם בבניית מדינה יהודית ודמוקרטית. יש לי מספיק במות כרב רפורמי וחבר כנסת. אתם צריכים להחליט האם לנהל דיאלוג".
"בשני מובנים השיח שלנו עם הציונות הדתית המתונה הוא שיח יותר עמוק – האחד, יש דיאלוג בינינו. אנחנו יודעים לחלוק זה על זה מבלי לאבד את ההכרה בליגיטימציה שלנו. אבל אנחנו גם חולקים את אותה תפיסה לגבי סדרי העדיפויות של החברה הישראלית. למשל, במבחן הצדק החברתי, למשל על היכולת שלנו על בסיס יהודי וציוני לקיים יחסים בין הרוב היהודי למיעוטים במדינת ישראל. היחס לפליטים ומהגרים הוא בראש ובראשונה שאלה יהודית ולא אוניברסלית. ולמרות שיש לי מחלוקות גדולות בענייני הלכה עם חברותיי בציונות הדתית, יש לנו במשותף בהגשמת החזון הציוני".
אם הממשלה תקום, מה הדברים שתרצה לשפר בנושאי דת ומדינה?
"אנחנו מצווים לסור מרע ולעשות טוב. בעיניי המונופול של הממסד הרבני מסב נזקים גדולים לדמוקרטיה וליהדות הישראלית. ייתכן שלא נצליח בממשלת השינוי בהרכב הנוכחי להסיג לאחור את המונופול אך אני אהיה שמח אם נוכל להנהיג נישואים אזרחיים במדינת ישראל, כמו שכתב למשל הרב בקשי-דורון שהנהגת הנישואים האלה רק תעזור למצב הנישואים היהודיים במדינת ישראל. גם תחבורה ציבורית בשבת. אך גם אם לא נצליח לעשות את אלה, כן נצליח לקדם תמיכה במגוון גוונים וזרמים במדינת ישראל".
"רון דרמר כבר השמיע תזה אנטי-ציונית כשאמר שישראל צריכה להשקיע יותר באוונגליסטים מאשר יהדות ארה"ב".