שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום רביעי, מאי 14, 2025 | ט״ז באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

יהודי, מוסלמי ונוצרי פתחו מסעדה

עם פטריוטיות עכואית מרגשת, מסעדת "רותס" מעניקה לסועדים את המיטב שבמטבחים היהודי, הערבי והים תיכוני

מאת  חן ואלון קורן
כ״ג באדר א׳ ה׳תשע״ט (28/02/2019 12:06)
צילום: חן קורן

צילום: חן קורן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

יהודי, מוסלמי ונוצרי פתחו מסעדה. לא, זו לא התחלה של בדיחה, זה קרה באמת: לפני חמישה חודשים, בעכו העתיקה. מסעדה שהיא סיפור של דו־קיום, אבל לא פחות של אוכל טוב, שנע על התפר שבין ערבי, ים־תיכוני, יהודי, ומאוד־מאוד טעים.

אנחנו מתקרבים למבנה המרשים של מסעדת רותס באולמות האבירים, ועוד לפני הכניסה בארי מכריז "הגענו לבית של המלך!". ואכן, יש תחושה מלכותית עתיקה לאורך כל הדרך: החל מהגנים המטופחים בכניסה, דרך המבנה העתיק והמרשים שבו שוכנת המסעדה עצמה, ועד האוכל שיש בו פשטות עשירה ומרשימה וגם פטריוטיות עכואית מרגשת.

בהמלצת השף פתחנו בפלטת מאזטים. היא כוללת חומוס סמיך ועדין בטעמו, עם צנוברים קלויים, קרם חצילים רך עם שומשום שחור, משוויה של פלפלים ועגבניות, עלי גפן קטנטנים ממולאים באורז ובשר, סלט פאטוש ענקי עם פיתה קלויה בזעתר, והשיא – קובה נבלוסיה במילוי טלה קצוץ עם צנוברים. מעטפת מאוד דקה ופציחה, ובתוכה המון מילוי. זה היה נפלא בתחושה ובטעם. מדובר במנת פתיחה אחת שהייתה יכולה להיות, בעושר הטעמים ובכמויות, להיות גם ארוחה שלמה.

צילום: חן קורן
צילום: חן קורן

בין המנות אנחנו לוגמים כוסית ערק מקומי, מתובל במיץ רימונים (יש דוכן מיצים מחוץ למסעדה שממנו מגיעים המיצים הטריים. וכשאני אומרת "מגיעים", אני מתכוונת שהמלצרית יוצאת ומבקשת ממנו לסחוט לפי הזמנה).

המנה הראשונה הנוספת היא כבד אווז. המלצרית רומזת לנו (לא כל כך בעדינות) שזו מנה שאנחנו חייבים להזמין. אנחנו לא אנשים של כבד אווז (או לפחות כך חשבנו עד לאותו הרגע), אבל לך תתווכח. ואיזה מזל שלא התווכחנו.מעבר לכך שמדובר במנה פנומנלית, היא הייתה פשוט השראה עצומה. טוסטונים מקורמלים (לא כביטוי, הם באמת היו מצופים בשכבת קרמל דקה ופריכה) ועליהם כבדי אווז רכים בצלייה מושלמת. מסביב ריבת פירות יער חמצמצה שמנוגדת לשומניות ולמתיקות של הכבד. מנה מושלמת, לא מילימטר פחות. רק בשביל המנה הזאת שווה לנסוע עד עכו, מבטיחה.

עוד מנה מופלאה יצאה מהמטבח של רותס: סביצ'ה מקומית. אכלנו סביצ'ות רבות, אך אף אחת מהן לא דמתה לסביצ'ה של רותס. פרוסות עדינות של דג, עם כוסברה, צ'ילי וירק, הונחו על קרם יוגורט טבעוני מסויה וקוקוס, שנתן קונטרה חמצמצה בדיוק כמו יוגורט אמיתי, וחיבר את כל הטעמים יחד. למרות האלרגיה החריפה שיש לי לתחליפי חלב מעובדים, זה עבד נהדר. לא יכולנו להתאפק והזמנו גם שווארמה דגים, שהייתה גם היא עכואית להתפאר – אמיצה וחתרנית: שבבים של דג טרי צלוי עם העור עד קריספיות מוחלטת, בתוך טחינה סמיכה מאוד, עמבה והמון ירק טרי ופראי.

בלית ברירה ובבטן מלאה, הזמנו שתי עיקריות: מסאחן עוף וקבב חלאבי. בדרך כלל במנות מהסוג הזה הבצק הוא רק גימיק, כמעט לא אכיל. לא כאן: הקציצות שחו ברוטב אדום סמיך, והבצק שכיסה את הקדירה היה ממש שמיכה שמנמנה ורכה, שתולשים ומנגבים בעזרתה את הקציצות – שבעצמן הן איזון, על המילימטר, בין אווריריות לדחיסות, בין קל לשומני. ואם כל זה לא ביטא מספיק חוכמה קולינרית, זה גם מגיע עם סלטון קטן ליד: רק צנונית, שרי וירק. וזה כל מה שצריך.

המסאחן הוא קרעים של עוף (פרגיות צלויות), עגבניות, המון בצל מטוגן, פלפל חריף, טחינה ונענע טרייה עם תיבול מדויק. צלייה מדויקת. מינונים מדויקים. ועל כל זה שקדים קלויים.

קינחנו בצנצנת מלבי עם מי ורדים ועוגיות פיסטוק מטריפות, שהיו סיום מושלם לארוחה נהדרת.

תגיות: מסעדה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    עניין של זמן: מה החזיר את שר החוץ האיראני לתפקידו?

    הידיעה הבאה

    בלב השומרון התשובות חדות וחותכות: מדברים בחירות בצומת גיתי-אבישר

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: יוסי אלוני

    בלב השומרון התשובות חדות וחותכות: מדברים בחירות בצומת גיתי-אבישר

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD