חם, חם מאוד. כל שנה הַשְּרָבִים של מאי ויוני מפתיעים אותי בדיוק כשאני מהללת את הקיץ ומאווררת את השמלות מתרדמת החורף. שְרָבִים כאלה מאתגרים אפילו אוהבת קיץ שכמוני. הרחוב הופך לתנור והמכונית לוהטת. איך יכול להיות שפעם לא היו לנו מזגנים?
בימים כאלו התזונה העיקרית של המשפחה היא קרטיב אננס, שייק פירות וגלידה לקינוח – התנור יצא לחל״ת וקבענו להפגש בספטמבר. אבל בשבת באים אורחים ובכל זאת צריך להכין משהו טעים, וכמה גלידוניות אפשר לאכול? (הרבה). אז מה עושים? מכינים עוגות ללא אפייה.
הטריק הוא שימוש בחומרי גלם מוכנים שמקצרים תהליכים ועושים חצי עבודה, למשל ביסקוויטים ועוגיות, ואז בצ'יק־צ'ק יש עוגה. הבונוס הוא כפול, כי חוץ מזה שלא מפעילים תנור הן גם יותר קלות להכנה.
עוגת ביסקוויטים היא המלכה האם של העוגות ללא אפייה, אבל בואו להכיר עוד כמה רעיונות שלא ישאירו אף אורח אדיש ואף פירור בתבנית.
קיץ שמח!
שארלוט עם קרם וניל ופירות יער
שארלוט היא העוגה שהפער בין ההשקעה בהכנתה לבין קריאות ההתפעלות שתקבלו הוא בין הגבוהים ביותר. חמש דקות הכנה בלבד (אולי עשר דקות בפעם הראשונה) והיא מוכנה. טעימה וקלילה, ומושלמת לאירוח קייצי בגינה עם חברים.

מרכיבים (תבנית מתפרקת בקוטר 22 ס"מ)
2 חבילות בישקוטים איטלקיים (400 גרם)
½ כוס (120 מ"ל) חלב
למילוי
400 גרם פירות יער טריים (או דובדבנים, תותים, מנגו וכל פרי שאתם אוהבים)
1 מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
225 גרם גבינת שמנת (באחוזים לבחירתכם)
לקישוט
עלי נענע קטנטנים
אופן ההכנה
1. משמנים ומרפדים בנייר אפייה את התבנית: עיגול לבסיס ורצועות לדפנות.
2. חותכים את הקצה של מחצית מכמות הבישקוטים ומסדרים אותם במעגל מסביב לדפנות (אל תדאגו אם הם לא יציבים, המילוי כבר יחזיק אותם).
3. חוצים לרוחב את שאר הבישקוטים (כדי שיהיה אפשר לסדר אותם ביתר קלות), טובלים אותם קלות בחלב ומרפדים את התחתית בשתי שכבות.
4. מפזרים מחצית מהפירות על הבישקוטים.
5. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת, חלב, אינסטנט פודינג וגבינה ומקציפים לקרם יציב מאוד.
6. ממלאים את התבנית בקרם ומיישרים אותו לגובה אחיד. מצננים כשלוש שעות לפני ההגשה.
7. מקשטים בפירות ובעלי נענע קטנטנים, מחלצים מהתבנית ומגישים.
טארט שוקולד־טחינה
לפני כמה שנים גיליתי מתכון מדהים לממתק שמורכב משוקולד וטחינה בלבד. המתכון שבר את הרשת, ובצדק – שני מרכיבים ו־בום! ממתק מופלא. בינתיים החלטתי לשדרג את המתכון ולהפוך אותו לעוגה. עכשיו אפשר לעשות יותר רושם מקודם, ועדיין בלי שום מאמץ.

מרכיבים (לתבנית טארט בקוטר 24 ס״מ)
לבסיס
250 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
3 כפות (45 גרם) טחינה גולמית
למילוי
200 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ גס
1 כוס (240 גרם) טחינה גולמית טעימה ואיכותית
1/3 כוס (50 גרם) שומשום קלוי
2 כפות (30 גרם) שומשום שחור קלוי (לא חובה)
אופן ההכנה
1. שמים את הביסקוויטים במעבד מזון וטוחנים לפירורים דקיקים.
2. מוסיפים את החמאה ואת הטחינה וטוחנים שוב עד שהפירורים אחידים.
3. מעבירים את הפירורים לתבנית טארט ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. שמים במקפיא בזמן הכנת המילוי.
4. קולים את השומשום על מחבת ללא שמן עד שהוא מזהיב ומפיץ ניחוח נעים. מעבירים מיד לקערה ומחכים שיתקרר. חוזרים על הפעולה עם השומשום השחור.
5. שמים את השוקולד הקצוץ בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים עם ערבוב בין חימום לחימום כדי שהשוקולד לא יישרף. כשהשוקולד נמס מוסיפים לו את הטחינה ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את השומשומים (שומרים שתי כפות בצד לקישוט) ומערבבים.
7. מעבירים את תערובת השוקולד והטחינה לקלתית הקפואה ומפזרים מלמעלה את השומשום ששמרנו.
מחזירים למקפיא (לא מכוסה). ממתינים שלוש שעות לפחות עד שהוא יהיה מוכן.
8. מכסים את הטארט בניילון נצמד ושומרים אותו במקפיא.
9. מוציאים את הטארט לטמפרטורת החדר עשר דקות לפני ההגשה.
טיפ: לא אוהבים שומשום? החליפו אותו בפיסטוקים קלויים או בכל אגוז אחר שאתם אוהבים.
עוגת מוס שוקולד
כולם אוהבים שוקולד (טוב… חוץ מפיצי1 ואבא שלי, ועוד כמה אנשים מוזרים) אבל שוקולד זה כמעט תמיד הימור מנצח. עוגת המוס הזו היא קצת יותר תובענית אבל היא משיבה בכמויות של אהבה והנאה ותמיד קוצרת מחמאות מקיר לקיר.

מרכיבים (לתבנית מתפרקת/רינג בקוטר 20־22 ס״מ (לעוגה גבוהה במיוחד אפשר להשתמש ברינג בקוטר 18 ס"מ))
לבסיס
180 גרם ביסקוויטים של לוטוס
20 גרם בייגלה
80 גרם חמאה
שקף לעוגות
לעוגה
400 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
5 כפות (75 מ"ל) שמנת מתוקה
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 16% בטמפרטורת החדר
2 מכלי שמנת מתוקה קרה מאוד, פחות 5 כפות שלקחנו לשוקולד (425 מ״ל)
5 כפות (50 גרם) סוכר
לקישוט
פירות שאוהבים
אופן ההכנה
1. מתחילים עם הבסיס: במעבד מזון שמים את הביסקוויטים והבייגלה וטוחנים לפירורים דקיקים. מוסיפים את החמאה וטוחנים שוב עד שהפירורים אחידים.
2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ושמים שקף לעוגות בדפנות.
3. מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים את הפירורים היטב לבסיס ולדפנות. מעבירים למקפיא בזמן הכנת המילוי.
4. מכינים את המילוי: בקערה גדולה טורפים היטב את שני סוגי הגבינה.
5. בקערה גדולה נוספת המתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד הקצוץ, וממיסים בפולסים קצרים עם ערבוב בין חימום לחימום, כדי שהשוקולד לא יישרף.
6. כשהשוקולד נמס בוחשים אותו לתוך קערת הגבינה עד שנוצרת תערובת אחידה.
7. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.
8. מקפלים את הקצפת לקערת השוקולד והגבינה בשלושה חלקים, בעדינות, כדי לא לשבור את הקצפת. ומעבירים את הבלילה לתבנית.
9. מצננים את העוגה לילה במקרר או שש שעות במקפיא. מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בפירות שאוהבים (אפשר גם בסוכריות לעוגה).
טיפ: למתכון ידידותי יותר לילדים אפשר להחליף מחצית מכמות השוקולד המריר בשוקולד חלב.