שבוע אחרון לפני החזרה לשגרה, זמן לשלוף את כל התותחים הכבדים מהארון: לונה פארק, בריכה מתנפחת בחצר, קמפינג אוהלים, לרדת לאילת, ערוץ הופ בלופ, מימדיון, מסיבת פיג׳מות אל תוך הלילה, קרקס במגדל דוד, מוזיאון המדע, וכמובן לנסוע ברכבת הישנה לירושלים.
מה עוד? ארוחות בוקר! קמים מאוחר ואפשר להשקיע ולהתפנק, לנסות רעיונות חדשים שאין זמן להכין כל השנה וגם למצוא מתכונים חדשים לפתוח איתם את השנה.
אבל בואו נתמקד בארוחות בריאות. גם ככה זללנו יותר מדי פיצות והמבורגרים מתחילת יולי.
שיבולת שועל היא חומר גלם מופלא – אפשר לשלב אותו בהמון מאכלים ולהרוויח את הערכים התזונתיים המעולים שלו: היא עשירה בחלבונים ובעלת ערך גליקמי נמוך, כך שהיא תורמת לתחושת שובע ונהדרת לפני פעילות גופנית. היא מכילה סידן ואשלגן ושומרת על לחץ דם תקין, היא עשירה בסיבים תזונתיים ושומרת על מערכת העיכול. בקיצור, מושלמת.
והנה השאלה שרציתם לשאול אך התביישתם: מה ההבדל בין קוואקר לשיבולת שועל?
המושג ״קוואקר״ מתייחס לשיבולת שועל דקה ורכה, שמיועדת להכנת דייסות ולשימוש באפייה. כדי להגיע לאותם פתיתים דקים, מרככים את הגרעין על ידי בישול ואחר כך "מועכים" אותו עד לעובי הרצוי. שיבולת שועל גסה או עבה, לעומת זאת, מושלמת להכנת גרנולה ועוגיות גרנולה מסוגים מסוימים.
קבלו ארבעה רעיונות שווים לסיים איתם את הקיץ, שימו שעון מעורר, תתעוררו לפני כולם ותכינו לבני המשפחה ארוחת בוקר שהם לא ישכחו (לפחות עד אחד בספטמבר).
תבנית חביתות משפחתית
מארחים חבורה גדולה של ילדים? הכינו תבנית גדולה מלאה בחביתות קטנות. את התוספות אפשר להחליף בירקות אחרים, כמו תירס, פלפל אדום ועוד.

מרכיבים (12 יחידות)
1 כוס (כ־50 גרם) תרד טרי קצוץ
¼ כוס (כ־25 גרם) עגבניות מיובשות קצוצות דק
¼ כוס (כ־25 גרם) בצל סגול קצוץ דק־דק
½ כוס (כ־50 גרם) גבינת פטה מפוררת לפירורים
7־8 ביצים טרופות
שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
2. משמנים היטב תבנית מאפינס. אם אתם לא אוהבים לנקות תבניות, מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון או בכוסות סיליקון אישיות.
3. מניחים בכל שקע מעט עגבניות, תרד, בצל ופטה.
4. מוזגים לכל שקע מהביצים, בערך שליש כוס או עד ל־¾ מגובה התבנית.
5. אופים במשך 20־25 דקות, עד שהביצים יציבות ומזהיבות.
6. מגישים את החביתות מיד, אך הן נשמרות במקרר עד חצי יום ומושלמות לפיקניקים.
דייסת קוואקר שוקולדית
אוהבים להתעורר עם דייסה מפנקת? קבלו את הגרסה המושחתת לחופש הגדול!

מרכיבים (2 מנות)
½1 כוסות (כ־130 גרם) קוואקר להכנה מהירה
2 כוסות (480 מ"ל) חלב (לבחירתכם)
1 כוס (240 מ"ל) מים
1 כף (10 גרם) קקאו (לא שוקולית)
2 כפות (30 גרם) סירופ מייפל אמיתי
1 בננה בשלה מעוכה
¼ כפית קינמון
קורט מלח
לקישוט
בננה פרוסה, חופן פירות יער
אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים בסיר קטן (מומלץ לפזר את הקקאו דרך מסננת), מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את הלהבה ובוחשים 2־5 דקות עד שהדייסה מסמיכה.
3. מוזגים לקערות ומקשטים בפירות. אוכלים מיד.
פנקייקס בריאות מקמח שיבולת שועל
פנקייקס מושלמים שכולם אוהבים, במיוחד כשהם לא יודעים שהם מכילים גם קוטג׳ וגם בננה שלמה. תענוג!

מרכיבים (10 יחידות בקוטר 12 ס״מ)
½1 כוסות (כ־130 גרם) קוואקר להכנה מהירה
2 כפות (20 גרם) קמח רגיל/כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
¼ כפית מלח
2 ביצים
2 כפות (30 גרם) סירופ מייפל אמיתי
1 גביע (250 גרם) קוטג׳
¼ כוס (60 מ"ל) חלב (לבחירתכם)
2 כפות (כ־25 מ"ל) שמן
1 בננה בשלה מעוכה
לטיגון
חמאה
להגשה
חמאה, חופן פירות יער, סירופ מייפל
אופן ההכנה
1. במעבד מזון קטן שמים את הקוואקר וטוחנים כדקה לקמח דק.
2. מערבבים בקערה קמח קוואקר, קמח רגיל, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
3. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים, מייפל, קוטג׳, חלב, שמן ובננה.
4. מוסיפים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים וטורפים היטב. אם הבלילה נראית לכם דלילה מדי הוסיפו כף קמח, אם היא יבשה מדי הוסיפו כף חלב.
5. במחבת קטנה מחממים חמאה ויוצקים פנימה כשליש כוס מהבלילה.
6. מטגנים כשתיים־שלוש דקות מכל צד. לא מומלץ ליצור פנקייקס עבים מדי.
7. עורמים לערימה ואוכלים מיד.
ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר עד 24 שעות ולחמם לפני ההגשה.
מאפינס קוואקר ופירות יער
הכי כיף לפתוח את הבוקר עם מאפה טרי וריחני לצד הקפה (או השוקו). המאפינס האלה גם מושלמים לשבוע הראשון של ספטמבר כשרוצים ארוחת בוקר מהירה ומשביעה לדרך. המתיקות מגיעה גם בזכות בננה שלמה שמתחבאת שם ומאפשרת לחסוך בכמות הסוכר. אגב, הטעם שלה לא מורגש בכלל.

מרכיבים (7 יחידות גדולות או 12 קטנות)
2 ביצים
¼ כוס (60 גרם) מייפל או ¼ כוס (90 גרם) דבש (אפשר יותר, תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
½ כוס (120 מ"ל) חלב (לבחירתכם)
1 כף (כ־12 מ"ל) שמן רגיל/שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 בננה בשלה מעוכה
2 כוסות (כ־180 גרם) קוואקר
½ כוס (70 גרם) קמח רגיל/כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
¼ כפית מלח
½1 כוסות (כ־180 גרם) פירות יער מכל הסוגים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
2. מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר (אני השתמשתי בכוסות נייר גדולות ויציבות, שלא זקוקות לתבנית).
3. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים, מייפל, חלב, שמן, תמצית וניל ובננה.
4. בקערה נוספת מערבבים קוואקר, קמח, אבקת אפייה, קינמון, מלח ופירות יער.
5. מוסיפים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים היטב.
6. ממלאים כל כוסית בבלילה עד ¾ מגובהה.
7. אופים במשך 20־25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא יבש.
שומרים עד יומיים בטמפרטורת החדר בכלי סגור.