שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום שלישי, מאי 6, 2025 | ח׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

החלום ושברו

בורקס קר, סלט קיסר סתמי ודג מאכזב - "דרימרי" היא לא מה שחלמנו עליו. מזל שוויטרינת הקינוחים מעניקה פיצוי הולם

מאת  אביטל אינדיג
ו׳ במרחשוון ה׳תש״פ (04/11/2019 17:43)
החלום ושברו

ברד פודינג במסעדת דרימרי. צילום: תום זכאי

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

"דרימרי" אוחזת בשתי כתובות, אחת בגבעת־שמואל ואחת בפתח־תקווה. הביסטרו־קונדיטוריה הזו שוכנת בדיוק על קו התפר שבין שתי ערים, אשר בשנים האחרונות התרחבו בתנופת בנייה מסחררת, עד שנפגשו. המיקום הזה סמלי במיוחד, כי המושג "גב"ש פינת פ"ת" לוכד בתוכו את תמצית הבורגנות הדתית של גוש דן. זו שמקדשת את תרבות הפנאי שלה, שיודעת להעריך אוכל מוקפד, שמורגלת בסטנדרטים אירופיים. כל מה שדרימרי חרתה על דגלה.

דרימרי היא אכן קפיצת מדרגה אזורית. 13 שנים חלפו מאז ש"קפה נטו" (אשר סגרה שעריה בשנה האחרונה, למרבה הצער) תקעה יתד ראשון ברחוב הסיבים והביאה את בשורת הרשתות הכשרות אל הסביבה. כיום תמצאו בה נציגות כמעט לכל רשת שמכבדתֶ את עצמה: רולדין, בליקר, גרג, לנדוור וקפה קפה, וכולן עובדות יפה. אבל עם כל הכבוד לפסי ייצור המוניים, העם – או לפחות החתך הסוציו־אקונומי הגבוה שלו – מעדיף את המזון שלו טרי, בעבודת יד ועם ויטרינות עמוסות מאפים עם שמות כמו "סנט הונורה" ו"קווין אמאן", שמזכירים לו את הקפיצה האחרונה לפריז. והוא גם מתגמל את דרימרי בחזרה. המקום עמוס בוקר וערב, שלא לדבר על ימי שישי, או אז קשה עד בלתי אפשרי להשיג שם שולחן.

ברד פודינג במסעדת דרימרי. צילום: תום זכאי
ריזוטו פטריות במסעדת דרימרי. צילום: תום זכאי

דרימרי, כשמה כן היא, נולדה מתוך חלום. עידן מימון, שף קונדיטור מוערך (וגם תושב פתח־תקווה) שניהל את הקונדיטוריות הנחשבות של טוטו וקלארו, ביקש להביא את תל־אביב לסברביה. כבר יצא לנו לבקר בדרימרי בעבר והיא אכן הייתה כל זה, אבל דווקא בביקור הנוכחי, משהו לא עבד כמו שצריך.

זה התחיל עם "בורקס פינוקים" שהגיע פשוט קר ויבש, וכל הפינוקים שבעולם – להלן: חלומי, אבוקדו, ביצה, עגבנייה וחמוצים – לא הצליחו לסייע לו. יכול להיות שהבורקס הזה ראה שעות יפות יותר, אבל אם הוא מוצע גם בתפריט ערב, כדאי שיפתרו את סוגיית החימום. סלט הקיסר היה חביב, אבל לא מעבר לכך. הרוטב היה סתמי והזכיר יותר אלף האיים מאשר ווסטרשייר, שלא לדבר על הטאץ' האנשוביאי המפורסם שלא ממש הורגש פה. לפחות התנחמנו בביצה ובקרוטונים שהיו עשויים היטב.

בעיקריות נהנינו מעדנה מסוימת עם ריזוטו פטריות שהיה נפלא. הבנזוג סבר שהוא שומני מדי, אבל לטעמי אי אפשר להגזים בגבינה ובחמאה (בטח לא בחמאת פורצ'יני) כשמדובר בריזוטו. זה בדיוק הייעוד שלו בעולם – להיות עיסתי, שמנתי וחמים. מי שמעדיף את הגרגירים שלו אחד־אחד, יתכבד נא ויזמין אורז. בשלב זה הצטרף אל השולחן דג המוסר בקרסט, עליו לצערנו המליצה המלצרית בחום. הוא נח על קרם כרובית שהיה עדין וטעים, והבוקצ'וי המבושל נתן לו קונטרה. הבעיה הייתה המוסר עצמו, שלא היה מבושל עד הסוף, סבל מטעם לוואי משונה והיה פשוט "לא".

בקינוחים נרשם שיפור משמעותי, ואיזה כיף ששוכני הוויטרינה המהממת ומסחררת החושים לא רק יפים מבחוץ, אלא גם טעימים מבפנים. העובדה שמייסד המקום בא במקור מעולמות הקונדיטוריה בולטת – בחרנו שני קינוחים שונים מהותית ובשניהם ליקקנו את האצבעות.

הראשון היה "פררו רושה": מוס שוקולד חלב ולבן עטוף בשוקולד מריר מטומפרר, וכששוברים את הכדור מתגלה בפנים גם קרם אנגלז לוז נוזלי. כל העסק מוגש על פייטה פרלינה מרוסק – דמיינו קורנפלקס בשוקולד, אבל בגורמה. במילה אחת: יאמי.

טעים אף ממנו היה הברד פודינג, חולשה ידועה שלי. אוהבים לכנות אותו "קינוח שאריות" כי במקומות רבים מכינים אותו מחלות, בריושים וקרואסונים יבשים שנותרו מאחור, אך בעיניי זה דווקא המקום האולטימטיבי שבו אוכל פוגש קיימות (שלא לדבר על תסביך שואה) ויוצר קסמים. וכאן בהחלט יצרו את הקסם. בסיס פחמימתי, נימוח ומנחם – צ'ק, פודינג מתוק שידביק הכול ביחד – צ'ק, פירות יער שיזרקו קצת חמצוציות וייתנו למנה אדג' – צ'ק, גלידת שמנת חמוצה (עשויה במקום כמובן) שתחתום עם השילוב המנצח של חם־קר – צ'ק. מה עוד נבקש ממך, קינוח?

אגב, מעניין שגם מבחינה עיצובית, במקום יש אווירה של בייקרי יותר מאשר מסעדה (ולייק על שולחנות שיש הקררה). למרות הסיום המתוק, אי אפשר לומר שלא התבאסנו מהביקור. במיוחד כי זכרנו שיש כאן מטבח שיודע להוציא מנות נכונות ומדויקות. שמירה על רמה גבוהה לאורך זמן אינה עניין של מה בכך, מדובר באחד האתגרים הכי קשים שעומדים בפני בית אוכל. הצוות מתחלף או נשחק, האנרגיות יורדות. זה טבעי וזה קורה לא מעט, במיוחד כשהקופה ממשיכה לרשום כרגיל. לדרימרי יש הניסיון, הידע והיכולת לחזור לגדולתה, והלוואי שהיא תעשה זאת. זה מצריך בדק בית ומאמץ, אבל מי כמוהם יודע, לפעמים חלומות מתגשמים.

בקיצור: לא מה שחלמנו // אל תפספסו: ברד פודינג // בשולחן ליד: יושבי מגדלים

תגיות: החלום ושברומסעדה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    רוח חדשה-ישנה: מסע בעקבות כתב עת

    הידיעה הבאה

    קרמי ונגיס: ריזוטו משובח מאיטליה לצלחת שלכם

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: אפרת ליכטנשטט

    קרמי ונגיס: ריזוטו משובח מאיטליה לצלחת שלכם

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD