שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Popup heading
יום שני, אפריל 28, 2025 | ל׳ בניסן ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

לא רק סביבה: "משק עפאים" מיטיבה בעיקר עם חך הסועדים

מהבורקאסון המושלם ועד ההאש בראונס המשמח - בבית הקפה החדש של משק עפאים בבנימינה מקפידים להכיר כל שלב בייצור המזון, וזה משתלם לסועד בכל ביס

מאת  אביטל אינדיג
י״ח בשבט ה׳תש״פ (13/02/2020 21:14)
בתוך אוכל, מוצש, תרבות

משק עפאים, בנימינה. צילום: אסף קרלה

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

הדרך לבנימינה שזורה בגעגוע. היא נעה בחדות בין הבלי העולם הזה דוגמת מרכז "ביג" עמוס מותגים אמריקניים צעקניים, לתמונות המושבה ההיסטורית שתלויות על תחנות האוטובוסים וכיכרות שמוקדשות לשירי אהוד מנור ז"ל, יליד המקום שידע ללכוד בשיריו באופן מושלם את ההתרפקות על העבר. את החיבור הזה לפעם, לטבע ולאדמה ממשיך באופן טבעי בית הקפה החדש של משק עפאים, שנפתח לאחרונה בבנימינה והפך לאבן שואבת עבור תושבי האזור.

הבסיס של המשק נמצא במושב עידן שבערבה, והוא חרט על דגלו את בשורת החקלאות בת־קיימא שכוללת גידולים אקולוגיים וסחר הוגן. האחים ינון והדיי עפאים לקחו את מהפכת ה"פארם טו טייבל" (חומרי גלם טריים טריים שמגיעים מתוצרת מקומית ומוכרת במקום מוצרים מתועשים וגלובליים) ולקחו אותו צעד אחד קדימה אל מה שמכונה "מהזרע לשולחן". זה אומר שהם לוקחים אחריות על כל שלב ושלב בייצור המזון – כבר מהאוכל שניתן לעיזים, לפרות ולתרנגולות של המשק, אופן הגידול שלהם והטיפול בתוצרת שמופקת מהם.

כמו בשאר בתי הקפה שלהם, גם פה ניתן לרכוש מתנובת המשק וזה כולל יוגורט, גבינות טריות מחלב עזים אורגני, שמן זית, דבש, ריבות, עוגות ומגדנות ועוד ועוד.

משק עפאים, בנימינה. צילום: אסף קרלה

ניצלתי את ההזדמנות למפגש בנות עם חברה מפרדס חנה וחברה מבנימינה, ואם גם אתם חשבתם שמדובר בשני יישובים תאומים, הרי שלא. כמו כפר סבא לרעננה, כמו רמת גן לגבעתיים – כל אחת בתורה מתנשאת על חברתה, חסרת מודעות לחלוטין לעובדה שאף אחד חוץ מתושביה לא מבדיל בין השתיים. בהמשך למסורת של עפאים, גם הסניף החדש שלהם ממוקם במבנה לשימור ברחוב המייסדים, אבל כשהאח הגדול שלך הוא בית הנסן, אחד מהבניינים הכי יפהפיים בירושלים, אי אפשר באמת להשוות. למרות שהגענו בשעת בוקר מאוחרת, המקום המה אדם כאילו אין עבודה בעולם.

עיון קצר בתפריט גילה שהוא ממשיך את הקו של הסניפים האחרים, עניין משמח במיוחד לאור העובדה שהסיבה המרכזית לבואי הייתה לטעום שוב מהמנה המושלמת ביקום, הלא היא הבורקאסון. לכאורה, מה החידוש? הרי כל בית קפה שני מתגאה במילוי קרואסון בביצה, קצת ממרחים ואולי גם סלמון למתקדמים. אבל לא הבורקאסון. אותו לא הינדסו משאריות, הוא נולד לגדולה. מדובר בבצק קרואסון חמאה שמקופל בצורה של בורקס וממולא בכל טוב המשק. לנו הבצק הזכיר יותר טייק אוף על "פאן א שוקולה" (קרואסון השוקולד הצרפתי שהוויכוח הסוער על שמו הגיע עד לפרלמנט הרפובליקה) מאשר על קרואסון החמאה הקלאסי, אבל לא נתקטנן. דילגנו על המנגולד־תרד־כרישה, השארנו את התפוחים־קינמון־דבש לדרוש עיון בקינוח וצללנו היישר אל בורקאסון המשוואיה: פלפלים ועגבניות שעברו קלייה על אש גלויה עם ביצה עלומה. ובכן, אין מה לומר. רק בשביל המנה הזו שווה לשכפל את סניפי עפאים לעוד ועוד לוקיישנים ברחבי הארץ.

בהיותנו בנות, החלטנו להזמין כמה מנות למרכז השולחן ולחלוק. התירוץ הרשמי היה כדי לטעום כמה שיותר אפשרויות אבל אם להודות על האמת, כל סיפור ה"להתחלק" טומן בחובו עניין פסיכולוגי עמוק. הוא מאפשר לבחורה הממוצעת להגיד לעצמה – בורקאסון שלם? מה פתאום, ניקח רק ביס אחד קטן והשאר סלט. שהאחרות יעלו את כל הקלוריות. מה שקורה בפועל זה שלוש בחורילות שנלחמות על כל ביס אחרון. כלומר, הלפני אחרון. עוד לא נולדה הבחורה שתיקח את הביס האחרון. כמו פח השמן, גם לביס האחרון יש יכולת מופלאה להתחלק לעוד ביס אחרון ועוד ביס אחרון. סדרה הנדסית יורדת עד לאינסוף.

משק עפאים, בנימינה. צילום: אסף קרלה

ואם כבר סלט, בהמלצת המלצרית בחרנו את "המחזק" – סלט עדשים ירוקות ושחורות, שעועית מש, עשבי תיבול, בצל סגול ועגבנייה קצוצים עם טוויסט חביב בדמות תחתית של "קרם צחור", כלומר גבינת שמנת רכה שכמובן מיוצרת במשק. האמת שאם כבר מתבלים ברטבים־שאינם־רטבים אני מעדיפה את הסלטים שלי עם טחינה גולמית, אבל הגבינה הקלה הזו הייתה חתיכת יציאה והשתלבה מעולה עם הדומיננטיות של העדשים.

ממבחר הסחוטים שלהם הלכנו על השילוב המנצח של תפוח וסלק (ולייק על האפשרות להזמין "שוט" של חצי כוס במחיר מוזל). המשכנו עם "בוקר איכרים", שהוא הדבר הכי קרוב שיש להאש בראונס. יש לי חולשה למנה הזו מאז הטיול בנפאל (כן, היו זמנים בהם טירקתי וגם זה רק כשפורטר סוחב אותי), כשבכל גסט האוס קטן ונידח לאורך המסלול נהגו להגיש אותה לארוחת בוקר. תפוחי האדמה המוקפצים הללו מקורם במטבח האמריקאי והם פופולריים במיוחד בדיינרים ברחבי ארה"ב, לרוב כשהם מלווים בביצת עין ובייקון. אז פה כמובן ויתרו על הבשר, והוסיפו לתפוחי האדמה בצל סגול, תרד ועגבנייה וגם אריסה ביתית (שהתפריט מיהר לעדכן שאינה חריפה כלל). למרות שתפוח אדמה הוא המזון שאקח איתי לאי בודד, הירקות שהתווספו רק הרימו לו והיו מעולים – הטעם העז לא נהרס בבישול והמרקם לא הפך למסמורטט כפי שלרוב קורה עם המנות האלו. גם ביצת העין הייתה עשויה למשעי, רכה מלמעלה, חרוכה מעט מלמטה.

לקינוח בחרנו בטארט אגסים מבושלים ומרציפן שהיה מתקתק במידה עם בסיס רך ועסיסי וציפוי של שקדים מקורמלים וגם טארט התותים־פיסטוק היה נהדר. הם היוו סיום מוצלח לארוחה נפלאה, שבה בכל ביס וביס מודגשים הטעמים והטקסטורות. יש לזה קשר ליד הטובה של העמלים במטבח, אבל מנות שעשויות כך לתפארת מתחילות במרכיבים משובחים. ההחלטה של עפאים להשתמש רק בתוצרת שהם מודעים לכל שלב ושלב בגלגול שלה אולי מיטיבה עם הסביבה, אבל יותר מכל – היא מיטיבה עם חך הסועדים.

בקיצור: נאה מקיים // בשולחן ליד: חל"ת וחל"ד // אל תפספסו: בורקאסון משוואיה

תגיות: ביקורתמסעדהמשק עפאים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    מועצת רמת־השרון: חב"ד תזדקק לאישור להצבת חנוכיות וסוכות במרחב הציבורי

    הידיעה הבאה

    "מי שחושב בגוש הימין להחליף את נתניהו, תהיה לו בעיה איתנו"

    כתבות קשורות

    לא אופנה חולפת: הגיע הזמן שתתארגנו על סט בגדים תואם

    אלגנטיות, נקיות ומתאימות כמעט תמיד – החליפות שאתן צריכות להכיר

    נעמה רוזן-קרייף
    28-04-2025

    הקסם של החליפה הוא באיזון בין המראה הגברי לרכות, בין הפורמלי ליומיומי

    צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

    מתוקים, מלוחים ותמיד מנחמים: מתכוני בצק שמרים לכל המשפחה

    תמרה אהרוני
    28-04-2025

    אחד טועם ואחר לש: חגיגה של אפייה לכל המשפחה

    "לא הייתי צריכה להסתכל": סיפור על ילדה שהציצה לעולם המבוגרים

    "לא הייתי צריכה להסתכל": סיפור על ילדה שהציצה לעולם המבוגרים

    פנינה גפן
    27-04-2025

    ספרה החדש של נורית זרחי נכתב סביב חוויה של חשיפה מנקודת מבט ילדית

    הידיעה הבאה

    "מי שחושב בגוש הימין להחליף את נתניהו, תהיה לו בעיה איתנו"

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    צילום: איתן אלחדז- TPS

    אובדן הממלכתיות: מכתבי הטייסים והלוחמים הם שלב נוסף בהתכחשות לציונות

    28/04/2025
    משימת הריגול האחרונה של מישקה בן דוד

    "שומר החומות": מתפרעים הורשעו בטרור – השופטת מצאה לו הצדקה

    28/04/2025

    מתי הצפירה ביום הזיכרון? כל הזמנים והטקסים | תשפ"ה 2025

    28/04/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD