כמה מזל היה לי? פיצי ביקש שנכין יחד עוגיות אז נתתי לו את הספר האגדי של מרתה סטיוארט ״עוגיות״, ומכל מאה המתכונים שבספר הוא ביקש שנכין עוגיות מזל – כנראה המתכון הכי מטורף בנמצא.
אבל אני משתייכת לעדת #אמהותמשקיעניות, עמדתי במילה שלי וקפצתי על האתגר! מה בסך הכול צריך לעשות? לכתוב משפטים חמודים, לעצב ולהדפיס אותם, ואז לגזור לפסים דקים. אחר כך מתעסקים בהכנת העוגיות עוד שלוש שעות, לא כי זה מסובך אלא כי אפשר לאפות רק שלוש עוגיות בכל פעם. למה? כי מהרגע שהעוגייה יוצאת מהתנור יש בערך דקה כדי לעצב לה את הצורה המיוחדת, ואם אופים יותר משלוש עוגיות, הרביעית כבר קשה ובלתי ניתנת לקיפול.

האם ההשקעה שווה את זה? כן וכן! ראשית זו עוגייה טעימה באופן יוצא דופן וגם אם אין לכם כוח לגלגל אותה לעוגיית מזל היא פשוט נפלאה כמו שהיא. ושנית, הרעיון של עוגייה שאפשר להחביא בתוכה משפטים ומסרים הוא פשוט מעולה ואם יש לכם אירוע מתאים – מסיבת מבוגרים או יומולדת לילדים, אפשר לנצל את ההזדמנות להשתעשע ולהפגין יצירתיות.
מאז ומתמיד אהבתי להכין עוגיות טוויל; דקיקות, פריכות ועם אינסוף אפשרויות לגיוונים. אם אתם רוצים להכין גלילים למילוי, גביעים לגלידה או קעריות קטנות – זוהי העוגייה שלכם. זה נכון שצריך לפנות כמה שעות לאפייה אך למי שעבורו אפייה היא תרפיה והנאה, זוהי התנסות נהדרת. כל השאר: אפשר לוותר על הקיפולים ואז ההכנה יכולה להיות הרבה יותר מהירה. פרויקט עוגיות טוויל: יוצאים לדרך!
עוגיות סיגר טבולות בשוקולד
(לפי מתכון של מרתה סטיוארט)

ייתכן שהסיגרים הראשונים שתעצבו לא יראו בדיוק כפי שרציתם, אבל אל דאגה – אחרי כמה ניסיונות זה יצליח ויהיה מושלם. התוצאה כל כך טעימה ומרשימה שלא תאמינו שאתם הכנתם אותם!
טיפ: כשאני מעצבת עוגיות טוויל אני לובשת את כפפות החורף שלי. צריך לעצב את העוגייה כשהיא עוד חמה מאוד והכפפות נותנות לי חופש פעולה לגעת בהן ללא חשש.
מרכיבים (לכ־20 עוגיות)
1 כוס דחוסה אבקת סוכר
½ כוס קמח
קורט מלח
75 גרם חמאה מומסת
3 חלבונים
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
1 כפית שמן רגיל
אגוזים קצוצים דק־דק
אופן ההכנה
1. מנפים לתוך קערה גדולה אבקת סוכר, קמח ומלח ומערבבים.
2. יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים חמאה, וניל וחלבונים. טורפים היטב עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה, מכסים בניילון ומצננים במקרר כשעתיים ועד לילה שלם.
3. מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בסילפט או בנייר אפייה (עדיף סילפט).
4. יוצקים כפית על התבנית, ועם גב הכפית מורחים את התערובת לשכבה דקה מאוד בצורה אובלית בגודל 10־15 ס״מ בערך. מומלץ לאפות 3־2 עוגיות בכל תבנית בגלל זמן העיצוב של הסיגר.
5. אופים 6־7 דקות או עד שהעוגייה משחימה בצדדים ומזהיבה קלות במרכז (שמרו על התנור ללא הפסקה).
6. מעבירים את נייר האפייה או הסילפט עם העוגיות למשטח העבודה, מניחים קש מנייר או מקל דק בחלק התחתון של העוגייה החמה ומגלגלים בעדינות ובמהירות לגליל צר.
7. חוזרים על הפעולה במהירות עם העוגיות הנוספות.
8. כאשר כל הסיגרים מוכנים והצטננו מכינים את הציפוי: בכלי המתאים למיקרוגל מניחים את השוקולד הקצוץ וממיסים בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום כדי שהשוקולד לא יישרף.
9. כשהשוקולד נוזלי מאוד מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב.
10. מעבירים את השוקולד לכוס קטנה, טובלים את הסיגרים ומנערים היטב מהעודפים. מניחים את הסיגרים על רשת צינון עם החלק השוקולדי באוויר. אם רוצים לקשט באגוזים קצוצים, עכשיו זה הזמן.
11. ייתכן שתצטרכו לחמם את הכוס עם השוקולד במיקרוגל מדי פעם כדי לשמור על השוקולד נוזלי וחם. אם אין לכם מיקרוגל הניחו את הכוס בתוך קערה קטנה וצקו לתוכה מים רותחים.
12. לאחר שהצטננו, שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע.
עוגיות מזל
לפי מתכון של מרתה סטיוארט

אם אתם מדמיינים את עוגיות המזל הקנויות מהסופר – חשבו מסלול מחדש! מדובר בעוגייה טעימה בצורה מדהימה, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול (ראו הוזהרתם) וכשתגישו לחבריכם או ילדיכם עוגיות עם משפטים, חידות וסתם בדיחות – ההנאה מהעוגייה תעלה שבעתיים. פנו את אחר הצהריים והוסיפו קצת מזל לחיים.
מרכיבים
4 חלבונים מביצים L (או 5 מביצים M)
1 כוס סוכר
70 גרם חמאה מומסת
1 כוס קמח
¼ כפית מלח
3 כפות שמנת מתוקה
¾ כפית תמצית שקדים איכותית
אביזרים:
45 רצועות נייר באורך 11 ס״מ ובגובה 1 ס״מ עם משפטים שכתבתם
ספל + תבנית מאפינס נקייה לעזרה בעיצוב
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בסילפט או בנייר אפייה.
- בעזרת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חלבונים וסוכר כחצי דקה עד שהעיסה מעט תפוחה. מוסיפים קמח ומלח ומערבלים קצרות.
- מוסיפים חמאה, שמנת ותמצית שקדים ומערבלים רק עד שהעיסה אחידה.
- יוצקים 3 כפיות על התבנית, במרווחים גדולים ומורחים את הבלילה לצורת עיגול בקוטר 8־9 ס״מ.
- אופים 5־8 דקות או עד שהעוגייה מזהיבה.
- מוציאים את התבנית מהתנור וכעת עובדים במהירות: מניחים רצועת נייר עם משפט במרכז העוגייה ומרימים את העוגייה בעזרת סכין פלטה. מקפלים לחצי, מחזיקים בשני צדי העוגייה ו״מלבישים״ אותה על שפת ספל ליצירת הצורה הידועה. כאשר התקבלה הצורה מניחים את העוגייה בתוך תבנית מאפינס לשמירה על הצורה עד שהעוגייה מתקררת. אני ממליצה מאוד לצפות בסרטונים ביו־טיוב לפני ההכנה כדי להבין את צורת הקיפול (how to make a fortune cookie).
- לאחר שהצטננו, שומרים את העוגיות בקופסא אטומה עד שבוע.
עוגיות תחרה פיסטוק

אם אתם אוהבים פיסטוקים (ומי לא אוהב פיסטוקים?) העוגיות האלו יכבשו את ליבכם. הן עדינות ושבריריות, וכמות הפיסטוקים בהן גדולה וללא ספק מורגשת. הן קלות מאוד להכנה, רק חמישה מרכיבים וזמן אפייה קצרצר, בקיצור – להכין מהר־מהר לשבת.
מרכיבים
(15־20 עוגיות, תלוי בגודל)
סילפט הוא משטח אפייה מסיליקון בשילוב פיברגלס, והוא ללא ספק משטח האפייה האיכותי ביותר. למרות מחירו הגבוה, אם אתם אופים הרבה עוגיות, שווה להשקיע במשטח כזה, כי התוצאות עליו פשוט מדהימות. אני תמיד אופה גם על נייר אפייה רגיל להשוואה ונדהמת מהתוצאה. העוגיות שנאפות על סילפט שומרות על צורתן, לא מתעוותות או נמרחות ולעולם לא נדבקות אליו, וזה חשוב במיוחד בעוגיות עדינות כמו טווילים ומקרונים.
75 גרם חמאה רכה
75 גרם סוכר
50 גרם (שליש כוס) קמח
1 חלבון
75 גרם (חצי כוס) פיסטוקים קלויים, קצוצים דק־דק
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות על טורבו ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה או במשטח סילפט.
- במיקסר עם וו הקצפה שמים חמאה וסוכר ומערבלים לתערובת אחידה ובהירה.
- מוסיפים חלבון וקמח, מערבלים קצרות, מוסיפים את הפיסטוקים ומערבלים שוב. מוציאים מהמיקסר ומוודאים עם מרית שהתערובת אחידה.
- מניחים תלוליות קטנות בכמות של כפית מלאה. ארבע בכל תבנית, ברווחים גדולים.
- אופים 7־9 דקות ומשגיחים על התנור כל הזמן. העוגיות מוכנות כשהן זהובות בצדדים אך לא במרכז. מרימים את העוגיות מהתבנית רק אחרי שהצטננו מעט.
- שומרים בקופסה אטומה, עד שבוע.
טוויל אגוזי לוז

אגוזי לוז הם כנראה אחד מסוגי האגוזים הטעימים בעולם, ולא לחינם מכינים מהם את ממרח נוטלה האהוב. כאן אגוזי הלוז מוסיפים טעם נפלא לעוגייה הפריכה והאלגנטית הזו. צורת העיצוב פשוטה וקלה – כיפוף על גבי מערוך, והיא אכן מוסיפה זמן באפייה ובעיצוב אך למען האמת זה מהנה למדי. אם אתם קצת מתעצלים תוכלו לוותר על הצורה ולאפות עוגיות שטוחות וטעימות.
מרכיבים (כ־70 עוגיות)
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
3 חלבונים
50 גרם חמאה מומסת אך לא חמה
2 כפות קמח
½ כוס (50 גרם) אגוזי לוז קלויים
אופן ההכנה
- מכינים את אגוזי הלוז: שמים את האגוזים במחבת ללא שמן וקולים אותם כ־5 עד 10 דקות עד שהם משחימים. מוציאים את האגוזים ונותנים להם טיפה להתקרר.
- משפשפים את האגוזים בין שתי מגבות נייר עד שיורדת מהם הקליפה (לא נורא אם נשאר קצת). שמים את האגוזים במעבד מזון וטוחנים לפירורים קטנים.
- מניחים כף עץ בעלת ידית עגולה בין שתי כוסות קטנות כך שהיא תהיה קצת באוויר, כדי לקפל עליה מאוחר יותר את העוגיות כשהן יוצאות מהתנור.
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה או במשטח סילפט (עדיף סילפט).
- במיקסר עם וו הקצפה שמים חלבונים וסוכר ומערבלים כשתי דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה ולאחר מכן את הקמח, מערבלים קצרות, מוסיפים את האגוזים ומערבלים שוב. מוציאים מהמיקסר ובעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.
- מניחים תלוליות קטנות בכמות של כפית מלאה ומשטחים מעט על התבנית. שימו לב שמניחים רק ארבע עוגיות בכל תבנית, ברווחים גדולים.
- אופים 8־9 דקות ומשגיחים על התנור כל הזמן. העוגיות מוכנות כשהן שחומות בצדדים וזהובות במרכז.
- מוציאים את העוגיות מהתנור, נותנים להן 30 שניות להתקרר ומיד מעבירים אותן, במהירות, בזו אחר זו ל״תלייה״ על הידית כדי שיקבלו את צורתן העגולה (אחרי עשר שניות הורידו את העוגייה מהמקל כדי שלא תידבק אליו). מומלץ להוריד את העוגיות מהתבנית עם סכין פלטה. חשוב לעבוד מהר כדי שגם העוגייה האחרונה תישאר רכה ותצליח להתקפל.
- שומרים בקופסה אטומה, עד שבוע.
