נטלי לוין הוציאה ספר מתכונים חדש וזו בהחלט סיבה למסיבה. לפני שש שנים הוצאנו יחד, נטלי ואני, את הספר הראשון שלנו, ״הספר המתוק״, שהיה יריית הפתיחה לקריירות עמוסות מתכונים של שתינו. ממש אחר כך התחלתי לכתוב כאן, במקור ראשון!
נפגשתי עם נטלי לבוקר של אפייה, זלילות וסיפורים, ובחרנו להכין מתכונים באווירה אביבית עם חומר גלם ששתינו כל כך אוהבות: מי ורדים. רק כמה טיפות ממנו, והקינוחים המוכרים מקבלים טוויסט נפלא.
ניצלתי כמובן את זמן הזילופים והצילומים כדי לשאול את נטלי מספר שאלות.
למה ספר? חצי מיליון איש מבקרים בבלוג שלך מדי חודש, האם אנשים עדיין קונים ספרי בישול?
"תאמיני או לא, אנשים פשוט אוהבים ספרים. הספר הגיע לחנויות רק בתחילת החודש אבל כבר במכירה המוקדמת ברשת נמכרו שתי מהדורות. אנשים אוהבים להחזיק ספר ביד, ללכת איתו למטבח, לדפדף בו, לתכנן איתו ולקבל ממנו השראה. מאז הספר הקודם שהוצאנו יחד חלמתי להוציא ספר נוסף ואני כל כך מאושרת שזה התגשם".
מה מייחד את הספר החדש?
"הספר מכיל עשרות מתכונים חדשים וגם קלאסיקות אהובות מהבלוג. יש המון עוגות בחושות קלות להכנה, עוגיות, בראוניז, קינוחים טבעוניים, קינוחי חגים מרשימים… בקיצור – מגוון מאוד".
אז בואו נקבל את האביב עם מי ורדים שיעזרו לנו לשמור על אופטימיות.
טארט תותים מלבי עם קרם פרש
אין כמו הסבלנות של נטלי לקישוט טארטים מהממים, אבל הטארט הזה הוא אחד הטעימים שפגשתי לאחרונה. הקרם פרש הוא שדרוג נפלא למילוי. אתם חייבים לנסות!

מרכיבים
תבנית טארט עגולה או רינג בקוטר 24 ס"מ
לבצק פריך:
150 גרם (1 כוס + כף) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון
1־2 כפות חלב (לפי הצורך)
למלית קרם פרש מי ורדים:
250 גרם (1 מכל) קרם פרש
125 מ"ל (½ כוס) שמנת להקצפה
40 גרם (4 כפות) אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית מי ורדים
לקישוט:
סלסילת תותים טריים
עלי ורדים (לא חובה)
אופן ההכנה
בצק פריך:
1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים מוסיפים בהדרגה מעט חלב.
3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה.
5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3־4 מ"מ.
6. מרפדים את תבנית הטארט בבצק. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, כדי שהשוליים יישארו גבוהים ולא יצנחו במהלך האפייה.
7. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומצננים במקפיא כ־30 דקות.
8. מחממים תנור ל־170 מעלות.
9. אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית יריעה קטנה של נייר אפייה מקומט (אפשר גם מנז'טים מנייר בגודל המתאים) וממלאים בקטניות יבשות או במשקולות מיוחדות לאפייה.
10. אופים בצורה זו במשך 10־12 דקות.
11. מסירים את המשקולות ואת הנייר וממשיכים לאפות עוד 10־15 דקות או עד שהקלתית מזהיבה.
12. מצננים לחלוטין.
קרם פרש מי ורדים:
1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים קרם פרש, שמנת, אינסטנט פודינג, אבקת סוכר ומי ורדים, ומקציפים במהירות בינונית־גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
2. יוצקים את הקרם על הקלתית האפויה ומיישרים לשכבה אחידה.
קישוט:
חותכים תותים לפרוסות ומסדרים בצורת מניפה בחלק העליון של הטארט.
מגישים מיד.
הערות:
* לגרסה כשרה לפסח אפשר להשתמש בקמח "תמי" או "כרגיל" באותה הכמות.
* הטארט נשמר בכלי סגור במקרר עד שלושה ימים, אך הוא במיטבו ביום ההכנה.
עוגיות מלבי
העוגיות האהובות על נטלי, פריכות ונפלאות, עמוסות בטעמים ובמרקמים. כל מי שטועם מתלהב.

מרכיבים
2 גלילים באורך 25־30 ס"מ – 50־60 עוגיות
לבצק:
175 גרם (¼1 כוסות) קמח
200 גרם (2 כוסות) קוקוס טחון
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם (¾ כוס) סוכר
¼ כפית מלח
1 כפית מי ורדים
1 חלמון
1־2 כפות חלב
100 גרם פיסטוקים קצוצים גס
לזיגוג:
100 גרם שוקולד לבן
חליטת עלי ורדים מיובשים (לא חובה)
אופן ההכנה
1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קוקוס, חמאה, סוכר ומלח, ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים מי ורדים, חלמון וחלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. לקראת סוף העיבוד מוסיפים את הפיסטוקים.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים.
4. מחלקים לשני חלקים ומגלגלים כל פיסת בצק לגליל ארוך. אם רוצים, יוצרים "גליל" ריבועי כדי לקבל עוגיות מלבניות.
5. מקפיאים את גלילי הבצק במשך שעה.
6. חותכים את הגלילים לעוגיות בעובי ½ עד 1 ס"מ ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7. מחממים תנור ל־170 מעלות.
8. אופים את העוגיות במשך 10־15 דקות או עד הזהבה.
9. מצננים לחלוטין.
10. זיגוג (מוסיפים לפני ההגשה): ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי.
11. מעבירים לשק זילוף ומזלפים פסים דקים של שוקולד בחלק העליון של העוגיות. אפשר גם פשוט לפזר שוקולד עם כפית, ביד חופשית.
12. אם רוצים, מקשטים בשבבי פטל מיובש או עלי ורדים מיובשים.
הערות:
* העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה (ללא הזיגוג) עד עשרה ימים.
* לגרסה כשרה לפסח אפשר להשתמש בקמח "תמי" או "כרגיל" באותה הכמות.
טירמיסו מלבי
שדרוג לקינוח המוכר והאהוב (רק אל תגלו לאיטלקים!) עם מי ורדים בקרם ותותים טריים בין השכבות. איזה ביס מושלם.

מרכיבים
6 כוסות אישיות בנפח 200 מ"ל
(אפשר להשתמש בכוסות קטנות יותר, ואז יהיו 10 מנות לפחות)
לקרם מסקרפונה מי ורדים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
225 גרם (1 מכל) גבינת מסקרפונה
2 כפות אבקת סוכר
½ כפית תמצית וניל
1 כפית מי ורדים
לבישקוטים:
120 מ"ל (½ כוס) מים חמימים
2 כפות ריבת תות
2 כפות ג'ין או רום
1 חבילת בישקוטים (200 גרם)
לקישוט והרכבה:
סלסילת תותים טריים
אופן ההכנה
קרם מסקרפונה מי ורדים:
1. בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומי ורדים, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
2. מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.
הרכבה:
1. מערבבים יחד מים, ריבה וג'ין ושמים בכלי שטוח שמתאים לטבילת הבישקוטים.
2. חוצים את הבישקוטים וטובלים אותם ומסדרים בתחתית הכוסות.
3. מזלפים קרם מסקרפונה על גבי הבישקוטים עד לגובה 1/3 משפת הכוס.
4. מפזרים כמה קוביות תות ומעליהן מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים.
5. מזלפים את יתרת קרם המסקרפונה ומיישרים את החלק העליון בכוסות.
6. מצננים במשך 3־4 שעות לפחות במקרר (עדיף לילה).
מקשטים בתותים טריים ומגישים.
הערות:
* לגרסה כשרה לפסח אפשר להשתמש בעוגיות קוקוס של פסח ולפורר אותן בין השכבות, וזה יכול להוות טוויסט נחמד שגם יתאים מאוד למלבי מבחינת הטעמים!
* הקינוחים נשמרים במקרר עד שלושה ימים.
לבלוג של נטלי: עוגיו.נט