פורים בפתח ואיתו תכנוני משלוח המנות שתביאו ליקיריכם. אז מה עושים? מתחילים עם רשימות מסודרות: מי המקבלים? ומה הם אוהבים? ויוצאים לטיול בשוק.
האפשרויות הן בלתי מוגבלות, ואתם יכולים להמציא עוד ועוד רעיונות לפי האופי של מקבלי המשלוח. לשוחרי הבריאות בוחרים במוצרים טבעיים ובריאים, לאוהבי המתוק אפשר להכין מארזי ממתקים ופירות יבשים ואפשר גם לעשות משלוח מנות אחיד לכולם. הכי חשוב שהתחנה הראשונה תהיה חנות צנצנות וקופסאות כי כידוע, בנושא משלוחי מנות דווקא חשוב להסתכל בקנקן.
אז אחרי שקנינו צנצנות מלוא החופן (ממליצה לקחת טרולי לטיול הזה) ניגשים לדוכני הפיצוחים והקטניות ומרכיבים מארזים צבעוניים עם חומרי גלם מיוחדים. זו הזדמנות להכיר לחברים מתכונים שאתם אוהבים עם סוגים מיוחדים של קטניות ודגנים כמו מאש ופריקי ותבלינים מיוחדים כמו סומק, בהרט ועוד ועוד. המשקיענים יכולים להוסיף מוצרים משלימים כמו עוגיות, יין וכלי הגשה מתאימים.
תחנה אחרונה: חנות כלי כתיבה, שם תקנו נייר דבק צבעוני (וואשי טייפ), ניירות צבעוניים לפתקים ולמתכונים וחוט קשירה צבעוני. ולא לשכוח ניירות צלופן וסרטים.
עכשיו חוזרים הביתה וקוראים לכל בני הבית המוכשרים בעלי הכתב המושלם ומחלקים תפקידים או כמו במקרה שלי: עושים הכול לבד. שיהיה חג יצירתי, בריא ושמח.
מארז חליטות תה
קהל יעד:
זוגות צעירים בגילאי 25־35, ללא ילדים ועם מודעות לבריאות
מה קונים?
4 צנצנות
חולט תה אישי
2 כוסות תה
4 סוגי חליטות שונות
נייר צלופן לאריזה
אופציה למשקיענים: קומקום חליטה, חבילת ביסקוויטים
איך מכינים?
ממלאים כל בקבוק בחליטת תה ומכינים פתק עם שם החליטה.
אורזים יחד את כל החליטות והאביזרים (את הביסקוויטים אורזים בשקית צלופן נפרדת).

מארז תבלינים
קהל יעד:
בשלנים וחובבי מטבח בכל גיל
מה קונים?
5 צנצנות קטנות
5 תבלינים מיוחדים, עדיף בצבעים שונים
חוט צבעוני לקשירה
פתקיות קטנות
צלופן לאריזה
אופציה למשקיענים: סיר למרק
איך מכינים?
ממלאים כל צנצנת בתבלין אחר ומכינים פתקים קטנים עם שמות התבלינים.
אורזים יחד את כל הצנצנות בנייר צלופן.
המהדרין יוסיפו כרובית ומתכון למרק.

ולא לשכוח לצרף מתכון:
מרק קרם כרובית מטריף
מרכיבים
3 כפות שמן זית
4 בצלים גדולים קצוצים
1 כפית סוכר
1 כף חומץ בן יין
½ כפית כמון
½ כפית קארי
¼ כפית קינמון
¼ כפית ראס אל־חנות
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
3 שיני שום כתושות
כרובית בינונית־גדולה מפורקת לפרחים קטנים
1 ליטר מים
100 מ״ל קרם קוקוס (לא חובה)
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מטגנים את הבצל כ־10 דקות עד שהוא מזהיב.
2. מוסיפים את הסוכר והחומץ ומטגנים עוד כמה דקות.
3. מוסיפים את כל שאר התבלינים ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את הכרובית והמים עד שהם מכסים את הכרובית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה סגור כחצי שעה או עד שהכרובית רכה מאוד.
5. מוסיפים את קרם הקוקוס וטוחנים בבלנדר־מוט לקרם חלק.
ערכה להכנת גרנולה ביתית
קהל יעד:
חובבי מטבח ובריאות
מה קונים?
4 צנצנות בינוניות
2 צנצנות קטנות
1 צנצנת גדולה מאוד
נייר דבק צבעוני לקישוט
(וואשי טייפ)
למילוי:
3 כוסות שיבולת שועל שלמה
½ כוס גרעיני חמנית
½ כוס גרעיני דלעת
½ כוס שקדים
½ כוס צימוקים או חמוציות
¼ כוס דבש
¼ כוס מייפל
אפשר להוסיף גם: אגוזי פקאן, אגוזי קשיו, פיסטוקים ועוד
אופציה למשקיענים: קערות קטנות וצנצנת יוגורט
איך מכינים?
ממלאים את הצנצנות בחומרים.
אורזים יחד את כל הצנצנות בנייר צלופן ומצרפים מתכון עם הוראות ההכנה.

מתכון לגרנולה ביתית:
מרכיבים
3 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר להכנה מהירה)
1/3 כפית מלח – חשוב מאוד!
½ כוס גרעיני חמנית
½ כוס גרעיני דלעת
½ כוס שקדים קצוצים גס
¼ כוס דבש
¼ כוס סירופ מייפל
¼ כוס שמן זית עדין או שמן רגיל
½ כוס צימוקים או חמוציות
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את כל החומרים היבשים (מלבד הצימוקים/ חמוציות) בקערה גדולה.
2. מוסיפים את הדבש, המייפל והשמן ומערבבים היטב.
3. מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותה לגובה אחיד.
4. אופים את הגרנולה 40־50 דקות על 160 מעלות, וכל 10 דקות פותחים את התנור, מוציאים את התבנית טיפה החוצה ומערבבים היטב עם כף עץ.
5. הגרנולה מוכנה כששיבולת השועל מזהיבה והאגוזים שחומים וריחניים. מוציאים את הגרנולה מהתנור ונותנים לה להתקרר לגמרי, מערבבים אותה מדי פעם כדי שלא תידבק ותהפוך לגוש. שומרים בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר
ערב נשנושים עם חברים
קהל יעד:
צעירים בגיל 18־25
מה קונים?
שקיות צלופן
חוט צבעוני לסגירה
צלחת או סלסילה
4 סוגי פיצוחים כמו: אפונת וואסבי, חומוס יבש, פול יבש, פרוסות תפוח מיובשות, פיסטוקים, קבוקים ועוד ועוד
אופציה למשקיענים: כלי הגשה מחולק לתאים, שישיית בירות או יין מבעבע
איך מכינים?
ממלאים כל שקית בנשנוש אחר ועדיף גם בצבעוניות שונה.
אורזים יחד את כל השקיות בצלחת או בסלסילה.

ערכת קטניות לחורף חם
קהל יעד:
סטודנטים רעבים וסבתות שצריכות לרענן את התפריט הקבוע
מה קונים?
4־5 צנצנות בינוניות
מגוון סוגים של קטניות: עדשים, שעועית, פריקה ועוד
ניירות צבעוניים
טוש שחור ודבק
צלופן לאריזה
אופציה למשקיענים: סיר, כותש שום, קולפן איכותי
איך מכינים?
ממלאים כל צנצנת בעדשים או בקטניות מסוג אחר.
רושמים את שם הקטנייה על פתק ומדביקים או מחברים עם חוט.
מוסיפים מתכון לכל צנצנת, ואורזים יחד את כל הצנצנות בנייר צלופן.

מתכון לתבשיל:
פריקה עם גזר
מרכיבים
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
4 גזרים מגוררים גס
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית כמון
¼ כפית קינמון
1 כוס פריקה
½1 כוסות מים
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מטגנים את הבצל כעשר דקות עד שהוא מזהיב.
2. מוסיפים את הגזר המגורר ואת כל התבלינים ומערבבים.
3. מוסיפים את הפריקה ואת המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
4. מבשלים 15 דקות במכסה סגור ומשאירים את המכסה סגור עוד 10 דקות לאחר תום הבישול.