המגוונת
מסביב לגלובוס עם מטבחי העולם

מתגעגעים לטייל בעולם? היוזמה הקולינרית "קופסת אוכל" תיקח אתכם מסביב לגלובוס בלי לצאת מהבית. כאן תוכלו לבחור מבין 36 (!) קופסאות מושקעות ומעוצבות, כולן עם מוצרים מעודנים ואיכותיים במיוחד. נקודה חביבה וראויה לציון היא שנוסף על מוצרי המזון מצורפים פה גם כלי הגשה יפהפיים שנבחרו בקפידה וכן כוסות או מגבות. תוכלו לתת קפיצה לאיטליה (ריזוטו בשקית בד, שפופרת רכז עגבניות, ממרח פסטו, תבלינים וקמפרי סודה), אנגליה (עוגיות לתה, למון קארד, ויסקי, דובדבני אמרנה), סנטוריני (גרגירי פאבה, שמן זית, מיקס זיתים יווני) או ליפו המקומית (אוזו, שמן זית של פתורה, סרדינים, פסטו עלי גפן, אנשובי, זרעי כוסברה, תרמילי הל).
מאחורי "קופסת אוכל" עומד היזם והמפיק אייל נאור מ"חדרפרטי" ו"מטבח אחורי", שמספר כי "'קופסת אוכל' מיועדת לאנשים שאוהבים לארח, לבשל, לאכול ולהתענג על דברים קטנים, טובים ואיכותיים בבית. הקופסה היא בעצם חוויה שתעניק לאדם שיקבל אותה רגע של חיוך ואושר".
לצד מטבחי העולם יש גם "מארז לפי מתכון", כולל קופסה להכנת פיצה, מסבחה נימוחה או בייגלה ירושלמי; מארזי בירה ויין ואפילו מארזי קוקטיילים עם כל מה שאתם צריכים כדי לשקשק את המשקה האהוב עליכם – מחומרי הגלם ועד לכוסות הנכונות לכל משקה. ניתן לבחור מבין קוסמופוליטן, מוסקו מיול עם טוויסט, ג'ין אנד טוניק, לונדון אייס טי, נגרוני, והפייבוריט שלנו – סנגרייה לבנה וחלומית.
קופסת אוכל
כמה עולה? 300־120 שקלים לקופסה (לא כולל משלוח. יש אפשרות לאיסוף עצמי מבית פנורמה בתל–אביב)
איך מזמינים? 03-7505396, 054-6888816 (ווטסאפ בלבד) או באתר culinarybox.co.il
החברתית
נטו תרומה ליצרני הבוטיק

בניגוד ליוזמות הפרטיות שהחלו את דרכן כחוויה אישית, "המלקט" נולד עם פרוץ משבר הקורונה כשחבורה של אנשי עסקים החליטה להתגייס לטובת תעשיית היצרנים בארץ, שנקלעה למשבר עמוק. אלעד בן־שושן, אחד מהיזמים, מספר: "הכול התחיל עם מחלבת 'בת הרים' שנתקעה עם סחורה. אנחנו מכירים את הבעלים שלה ועזרנו לה למכור את הסטוק. זה גרם לנו לחשוב בגדול, וכיום אנחנו פועלים עם 50 יצרנים מכל רחבי ישראל. אנחנו מבינים בלוגיסטיקה, פרסום ושיווק, יודעים להניע דברים. לקחנו גם שפים ואנשים שעוסקים בהנדסת מזון".
מאחורי "המלקט" עומדת כיום מערכת שמעסיקה למעלה מ־250 עובדים ומאות משפחות של יצרנים, שבימים רגילים עובדים עם בתי קפה, מלונות קטנים וצימרים. מדובר ביצרני בוטיק שעובדים בנפח קטן ועם תוצרת ברמה גבוהה שזוכה בתחרויות ובפרסים.
"אחד התנאים שלנו כדי להיכנס לסל הוא שמדובר במוצר שלא ניתן להשיג ברשתות השיווק, ושהעסק בבעלות פרטית ומשפחתית. הקמנו חנות בוולט ואנחנו נותנים גם שם מענה". המוצרים כולם רק מתוצרת הארץ, ואפשר למצוא שם שלל גבינות משובחות, דבש של "צוף" שמייצר גם ממרחים טבעוניים ואורגניים כגון קקאו ואגוזים (טעים יותר מנוטלה, בחיי), יינות של הר אודם, מוניץ וטורא, ויסקי של מזקקת M&H, שוקולד של וילהיים ושל אודט, וקרקרים של מאפיית "עידית וסביון", עם קרקר כוסמין מלא וספירולינה שנשמע כמו פרודיה על מוצרי בריאות אך הוא אחד הקרקרים הכי מוצלחים שיצא לי לדגום.
אבל ב"המלקט" דואגים לא רק ליצרנים, אלא גם לעובדים הישירים שלהם. "כל העובדים שלנו הם אנשים שביום בהיר אחד במרץ האחרון מצאו את עצמם מחוסרי עבודה – בין אם אלה אנשי תעשיית ההופעות, חיילים בודדים, אוכלוסיות מוחלשות או אזרחים מבוגרים. הנהגים הם בני 55 ומעלה, שהסיכוי שלהם למצוא פרנסה נמוך מאוד. בגלל האג'נדה החברתית אין היררכיה וכל עובד מרוויח 40 שקלים לשעה. חוץ מזה יש פה אנשים ברמה הכי גבוהה שיש, שבאו לעבוד לא בשביל להרוויח כסף – אלא כדי להציל עסקים מקריסה".
המרכז הלוגיסטי נמצא ב"היכל שלמה" בתל־אביב, שבימים כתיקונם הוא האולם הביתי של הפועל תל־אביב בכדורסל, ומעניק לקבוצה שימוש במקום בעלות מסובסדת. "המלקט זה הרבה מעבר לקופסה", מסכם בן־שושן, "זה סוג של תחנת כוח שמאפשרת לאנשים לומר – עוד לא אבדה תקוותנו".
המלקט
כמה עולה? 159־369 שקלים
איך מזמינים? hamelaket.co.il
הכפרית
תוצרת בלעדית מהדרום

ב"ארגז מהכפר" תוכלו ליהנות מירקות ופירות טריים ומזני גידול מיוחדים, לצד תוצרת בלעדית של יצרנים וחקלאים שונים ממשקי הדרום. למשל שמן זית אורגני ממשק משפחתי של "מטעי אבן חן", טחינת שומשום טהורה של "ארציאלי", דבש לבן (במרקם גבישי, רך וממכר!) מכוורת "הדבש של עידו", יוגורט עיזים וגבינות ממחלבות מקומיות ובירה בוטיק בארומות מיוחדות ונפלאות, כמו משמש. הריבה הביתית מקורה בפירות לא מרוססים, והאריזה לא יכולה להיות אותנטית יותר – עם ארגז ירוק מפלסטיק כמו של פעם ושקיות חומות ומרשרשות שגורמות לך להרגיש כאילו לפני שנייה קפצת לשדה לקטיף, או מקסימום לשוק איכרים מאולתר. האישה שמאחורי הארגז היא רמה קמין, שגרה במושב כפר־אחים בדרום.
איך הכול התחיל?
"יש לי הרבה מכרים מהמושבים בסביבה שהם יצרנים קטנים אבל עם סחורה מדהימה באיכותה, כזו שלא מזכירה את המפעלים התעשייתיים. בכל פעם שנסעתי לבקר חברים בתל־אביב הייתי מביאה להם מתנה – דבש מהנגב, אספרגוס, לחמי מחמצת ועוד, וכך נולד הרעיון. הארגז הוא כמו מזווה. אנחנו מספקים מחירים שפויים למוצרים הכי איכותיים שיש, בחנויות בחוץ זה יעלה הרבה יותר".
לצד סלים לצרכנים פרטיים, קמין מכינה גם סלים מיוחדים לסדנאות בישול ("זה התחיל כשחברת תרופות גדולה ביקשה לערוך ערב זום לעובדים עם שף ידוע"). לכל המוצרים היבשים, כולל הגבינות והמאפים, יש כשרות, אבל חלק קטן מהמגדלים החקלאיים אינם מחזיקים בתעודה רשמית, כך שיש לציין בעת ההזמנה שאתם מבקשים סל כשר, והתוצרת תגיע כולה מספקים מתאימים.
איך בוחרים את המוצרים?
"הפירות והירקות משתנים לפי עונות השנה. יש לנו גם תוצרת אקזוטית שאי אפשר למצוא בסופר כמו פירות יער, שיזף סיני, חמוציות, זנים מיוחדים של תירס סגול ולבן, בטטות ותפוחי אדמה סגולים ברמה הגבוהה ביותר. האג'נדה שלנו היא לתמוך ביצרני הדרום מחד ולהכיר את התוצרת הלא מסחרית מאידך, גם למי שלא מגיע להסתובב כאן באזור".
לארגז אפשר לצרף גם פרחים ויין, ואפשר לבצע התאמות שונות כמו סל ללא גלוטן, נטול לקטוז, טבעוני ועוד. כדי לדעת מה כדאי להכין מהלקט, הארגז מגיע עם מתכונים שגם עולים לעמוד האינסטגרם. האתר נמצא בימים אלו בתהליך הקמה, וכרגע ניתן להתרשם מהסלים בחשבונות הפייסבוק והאינסטגרם.
ארגז מהכפר
כמה עולה? 170־420 שקלים
איך מזמינים? בווטסאפ: 052-3989933 או בדוא"ל: argaz.kfar@gmail.com
המקורית
אין שתי קופסאות זהות

עוד הרבה לפני שנגיף הקורונה הגיע לעולם – חן קורן הגתה את "קופסא מהשוק", בלי לדעת שהתזמון שלה לא יכול היה להיות מושלם יותר. הקונספט: להביא את ירושלים בכלל, ואת שוק מחנה יהודה בפרט, אליכם הביתה – ולא משנה אם אתם גרים בתל־אביב, במטולה או אפילו בבוסטון. קופסת העץ הממותגת תגיע עד אליכם עם שליח נאמן.
המקוריות של קורן באה לידי ביטוי לא רק במוצרים שנכנסים לקופסה (חלקם מיוצרים עבורה בלעדית כמו פקיילה או לדר פירות טבעי) אלא גם במבחר הקופסאות – לצד אלו הקבועות (קופסה לפודיז, ליולדת, לפיקניק או לבידוד) יש אפשרות להירשם למנוי חודשי שבו היא אוצרת ביד אמן כל חודש מחדש קופסה בהתאם לעונות השנה, החגים הסמוכים ועוד. לאחרונה פתחה קורן גם חנות פיזית ברחוב אגריפס, "קופסא מהשוק", ובה תוכלו לבחור אילו מוצרים להכניס לקופסה האישית שלכם.
"בהתחלה הסתובבנו בשוק ואספנו את כל הדברים הטובים. לאט־לאט התחילו לפנות אלינו בסטיונרים שרצו לעבוד איתנו", נזכרת קורן. "עוד לפני הקורונה עבדנו חזק מאוד ויזמנו שיתופי פעולה, אבל אחרי שהשוק נסגר הביקוש מצידם עלה עוד יותר, כי אם יש פתאום הזמנה של אלפיים קופסאות ממיקרוסופט זה כוח קנייה מטורף שמאפשר לסוחרים לשרוד גם בתקופות קשות. אני מנסה לשלב כמה שיותר, אבל כמובן לפני הכול צריך לעמוד בסטנדרט של האיכות שלנו".
אתם מפורסמים בהיותכם קשובים לכל בקשה של הלקוחות שלכם. זכורה לך איזו קופסה מיוחדת?
"מישהי הזמינה קופסה לחברה שלה שהיא עיוורת, וביקשה בהערות אם אפשר שהנהג יקרא לה את הברכה, כי היא לא רואה. נעם, מנהלת שירות הלקוחות שלנו, החליטה שאין מצב שהיא תקבל ברכה שהיא לא יכולה לקרוא. אמרתי לה – יאללה, קחי את זה כאתגר ותנסי להדפיס בברייל, יעלה כמה שיעלה. שלושה ימים עבדנו על הסיפור הזה, אבל זה היה שווה את הטלפונים שקיבלנו משתיהן כשהן בוכות מהתרגשות".
קשה לראות את כל המתחרים שקמו מסביב?
"זה מורכב. בהתחלה באמת היה לי קשה לראות קופסאות שממש מחקות אותנו, לא רק ברעיון אלא גם בנראות, עם הארגז מעץ. זה צרם לי, מודה. במיוחד שחלק מהם התייעצו איתי. היום כבר שחררתי, אני לא מסתכלת לצדדים ולא אכפת לי, כי יש לי ביטחון במוצר שלי. זה מעצבן רק כשאנחנו מקבלים תלונות, למשל שהלחם לא טרי – ואני יודעת שאספנו אותו הבוקר מהמאפייה, ואז מתברר שבכלל מדובר בקופסה של המתחרים. לפעמים אם אני רואה שהעתיקו ממני מוצר מסוים אני מחליפה אותו באחר, אבל אין לזה סוף".
ספרי קצת, מה צפוי בעתיד?
"אנחנו עובדים על מלא רעיונות חדשים – יבוא של סלים מקש שיהיו במיתוג שלנו, ויש ליין מוצרים שיגיע מתוניס ויכלול עגבניות מיובשות, פפריקות ודגים, הכול כמובן כשר".
קופסא מהשוק
כמה עולה? 290-690 שקלים
איך מזמינים? mamadiali.co.il