שבת בבוקר לא דומה לשום זמן בשבוע. יש שקט מסביב. אני מרימה את הפוך מעל הראש, מתחפרת ומתכרבלת. אסף סוגר את הדלת ונותן לי לישון. אין משימות, אין צלצולים, ששש… שבת בבוקר.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– שניצל וטארט: להרגיש רק לעוד שנייה קטנה כמו בחו״ל
– עונת התפוזים: לחגוג את החורף עם מנות משמחות
– אני אלבש את מה שהיא לובשת
הכול איטי יותר, הקפה טעים יותר, הפיצים חמודים יותר, הגשם עוצר ונותן לשמש להציץ, אפילו הכלב של השכנים לא נובח.
רק דילמה אחת חשובה יש לי בשבת בבוקר, בעצם שתיים. איזו עוגה לאכול ליד הקפה הראשון? ואיזו ליד הקפה השני?
קפה ועוגה בשבת בבוקר זה ״מאסט״, וגם הטעם שלהם טעים יותר מביום רגיל.
את העוגה אני חותכת לקוביות, ערובה לכך שהיא תיגמר במהירות. כל מי שעובר לוקח ״רק חתיכה קטנה״ ונעלם מאחורי העיתון. עוד קפה ועוד פרוסה, שנ״צ קטן וכבר אפשר לומר ״שבוע טוב״.
השבוע הגיע מאמזון ספר שחיכיתי לו זמן רב, "One Tin Bakes" של הקונדיטור אד קימבר שאני אוהבת במיוחד. דפדוף בספר יכול לגרום לסחרחורת ולהתרגשות. הוא מוקדש כולו לעוגות קלילות, ולא ידעתי מאיזה מתכון להתחיל.
לכבוד הספר החלטתי להקדיש את המדור לשבת בבוקר, הזמן הכי נפלא בשבוע, עם שלושה רעיונות לליווי הקפה שלכם. בעצם, למה להתלבט? אפשר להכין את שלושתם!
המתכונים מבוססים על המתכונים של קימבר, אך הרשיתי לעצמי לערוך שינויים. יאללה למטבח.
עוגת קוקוס מושלמת

אוהבי הקוקוס, תעצרו את הכול. נמצאה עוגת הקוקוס המושלמת! רכה ועשירה, עם ציפוי גבינת שמנת ועוד קוקוס. אתם חייבים להכין אותה. והערה קטנה: גם מי שאינם חובבי קוקוס נפלו ברשתה.
מרכיבים
לתבנית בגודל 18/25 ס״מ
100 גרם חמאה
1/3 כוס (80 מ״ל) שמן קוקוס
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 כוסות (420 גרם) קמח
4 כפיות אבקת אפייה
1/3 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
5 חלבונים
350 מ״ל קרם קוקוס
1 כוס (85 גרם) קוקוס טחון
לציפוי
200 גרם גבינת שמנת
(אני השתמשתי ב־5% שומן)
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
½ כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה, רצועה לאורך ורצועה לרוחב.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, שמן קוקוס וסוכר, ומקרימים לקרם חלק כחמש דקות.
3. בינתיים מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
4. מוסיפים לקערת המיקסר את הווניל ואת החלבונים, בהדרגה, בזה אחר זה.
5. מוסיפים את תערובת הקמח ואת קרם הקוקוס למיקסר בהדרגה, קצת מזה וקצת מזה, ולבסוף הקמח.
6. מוסיפים את הקוקוס הטחון ומערבבים קלות.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה.
8. אופים 35־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לפני שמצפים.
ציפוי:
1. בקערה קטנה טורפים היטב גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל.
2. מצפים את העוגה בקרם שנוצר ומפזרים קוקוס טחון.
מצננים לגמרי לפני שחותכים לקוביות.
שומרים בקופסה אטומה במקרר אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
ריבועי עוגת גבינה, פירות יער וקראמבל

ריבועים נפלאים של עוגת גבינה, פירות יער וקראמבל, למי שלא מוכן לוותר על עוגת הגבינה שלו כל השנה.
גרסה טעימה וממכרת במיוחד.
מרכיבים
לתבנית בגודל 18/25 ס״מ
לתחתית ולקראמבל:
2 כוסות (280 גרם) קמח
75 גרם אבקת סוכר
¼ כפית מלח
150 גרם חמאה מומסת
1־2 כפות חלב לפי הצורך
4 כפיות שיבולת שועל (קוואקר)
לשכבת הגבינה:
400 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר (אני השתמשתי ב־5% שומן)
200 גרם שמנת חמוצה
(אני השתמשתי ב־9%)
½ כוס (100 גרם) סוכר
2 כפיות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
לשכבת פירות יער:
100 גרם פירות יער קפואים, מופשרים מעט
3 כפות ריבת פירות יער / אחרת
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה, רצועה לאורך ורצועה לרוחב.
2. לתחתית: בקערה בינונית שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שנוצר בצק רך ופירורי. אם הבצק עדיין יבש מאוד מוסיפים 1-2 כפות חלב. 4. 4. משטחים בתחתית התבנית ¾ מהבצק ומהדקים היטב לשכבה אחידה. דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ומקפיאים 10 דקות.
5. בינתיים מוסיפים את שיבולת השועל לרבע הבצק שנותר ומערבבים היטב לקראמבל פירורי.
6. מוציאים את התבנית מהמקפיא ואופים את הבצק 15-20 דקות עד שהוא מזהיב מעט. מצננים (לא מכבים את התנור).
7. שכבת גבינה: בקערה גדולה טורפים היטב את כל החומרים ומוזגים על הבצק האפוי.
8. שכבת פירות: מחממים כמה שניות את הריבה במיקרוגל, כדי שתהיה רכה, ומערבבים אותה עם הפירות.
9. מניחים את הריבה והפירות על הגבינה בנקודות. אין צורך למרוח.
10. מפזרים בצורה אחידה את בצק הקראמבל שנשאר.
11. אופים 35-45 דקות או עד שהקראמבל מתחיל להזהיב והעוגה יציבה למגע.
12 . מצננים במקרר כ־3 שעות לפני שחותכים לקוביות.
שומרים בקירור.
עוגת שקדים ושמן זית

עוגה קלילה וטעימה מקמח כוסמין, קמח שקדים ושמן זית, בשילוב תותים טריים שעכשיו הם בשיאם וזיגוג חגיגי שהופך כל ביס למושלם.
מרכיבים
לתבנית בגודל 18/25 ס״מ
3 ביצים
¾ כוס (150 גרם) סוכר
גרידה משני לימונים
½ כוס (120 מ"ל) שמן זית עדין (אפשר להשתמש גם בשמן רגיל)
150 גרם יוגורט 3% שומן
1 כוס (130 גרם) קמח כוסמין (אפשר להשתמש גם בקמח רגיל)
1 כוס (100 גרם) קמח שקדים
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
200 גרם תותים חתוכים לחצאים/רבעים
3 כפות שקדים פרוסים
לזיגוג:
50 גרם אבקת סוכר
4־5 תותים בשלים ורכים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה, רצועה לאורך ורצועה לרוחב.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה טורפים ביצים, סוכר וגרידת לימון כשתי דקות.
3. מוסיפים את השמן וטורפים היטב עד שהוא נטמע בבלילה.
4. מוסיפים את היוגורט וממשיכים לטרוף.
5. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מערבבים בעזרת מרית, רק עד שהבלילה אחידה ולא יותר.
6. מעבירים את הבלילה לתבנית.
7. מקשטים את העוגה בתותים החתוכים ומפזרים שקדים פרוסים.
8. אופים 35־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים לפני שמקשטים בזיגוג.
זיגוג:
1. מועכים את התותים ומעבירים אותם דרך מסננת. שומרים את מיץ התות שנוצר.
2. בקערה קטנה שמים אבקת הסוכר ומוסיפים 3־4 כפות מיץ תות.
טורפים בעזרת מזלג עד שמגיעים לסמיכות של ציפוי נוזלי אך לא נוזלי מדי. הוסיפו עוד מיץ, רק כמה טיפות בכל פעם, וערבבו היטב בין לבין.
3. בעזרת כפית קטנה מקשטים בזיגוג.
כשהציפוי מתקרר הוא מתגבש והופך ליציב.
אפשר גם להכין את הזיגוג בערבוב של 1 כפית אבקת תות עם 3־4 כפות שמנת מתוקה.