
כמו דובים שיוצאים מתרדמת החורף, לאט־לאט ובזהירות נפתחו כעת בתי הקפה והמסעדות לקול מצהלות הסועדים המתגעגעים. לא מעט מקומות כבר עבדו בתקופה האחרונה במתכונת משלוחים, שמ"ק (שירות משלוחים קצר) או טייק אוויי ואף המציאו תפריטים חדשים ומותאמים לצורך כך. על ארגזים הפוכים וספסלים בשדרה גילינו מחדש את הסטריט פוד – אוכל הרחוב, שקיבל פתאום משמעות חדשה. אחד המקומות האלו היא מסעדת פסקדו האשדודית, שתמשיך להפעיל את תפריט ה־TA שלה גם בתקופה הקרובה עבור החוששים והמבודדים.
כבר התפייטנו בעבר על היכולת של השף יחי זינו ללהטט עם הדגה שלו ולהמציא מנות נקיות ומקוריות, וגם בתפריט הייעודי העניין ניכר. אחרי שבחרנו מהתפריט המינימליסטי לקחנו את הקופסאות וחצינו את הכביש אל עבר החוף הסמוך, כי מה מתבקש יותר מאשר לאכול אוכל ים מול הים. הרוח, הריח, הגלים התכולים והחול הזהוב כמו השלימו את הסעודה ועטפו אותה במכלול של חושים שלעולם לא נוכל לקבל במסעדה בת ארבעה קירות, מעוצבת ככל שתהיה.

נתחיל בסביצ'ה המושלם – כביכול, מה היה בו? אינטיאס לבן, בצל סגול, פלפל ירוק ואדום קצוצים דק, פטרוזיליה, מלח, חריף ומיץ לימון. אבל כל הכיף בסביצ'ה הוא טריות המרכיבים ובראשם הדג, שמאחר שהוא נא – הוא חייב להיות הכי טרי שיש. חגיגה של טקסטורה וטעמים מנוגדים – פריך ובשרני, מלוח ומתוק, חמצמץ וחריף. לצד המנה הוגשו גם צנימים דקים וקנויים (שאשכרה הגיעו בניילון מהחבילה, כאילו מה חשבתם לעצמכם). לטעמי היה עדיף לוותר עליהם באין ברוסקטה או טוסטון בעבודת יד שיספוג את המנה, והאמת היא שהיא מצוינת גם בגרסתה הנטורליסטית. הסביצ'ה הזו היא ההגדרה ל"ופשוטים הדברים וחיים". פשטות שנובעת לא מעצלנות או מחוסר מעוף יצירתי, אלא להפך – מורכבת מביטחון. בעולמות הקולינריה יש הרבה פעמים רצון להעמיס ולהרשים, וכיף לראות את מי שצועק מתוך המנות שלו שהמלך הוא עירום.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– בחירות ברצועה: חילופי תפקידים בהנהגת חמאס?
– חוזרים לחיים: מופעי התרבות שלא תרצו להפסיד
– כוכבי על אירוע חטיפת הנשק: לא היה כשל ערכי
המשכנו למנה העיקרית, שניצל דג בתוך חלה שעונה לשם "ברמונדי עם פיג'מה" (כן, גם בשמות מקוריים פה). החלה הייתה קלויה קלות, ובאופן משמח לא הייתה ספוגה בשומן כפי שנהוג לעיתים בכריכי ג'מבו מעין אלו. לברמונדי שמנמן, מצופה פירורי לחם זהובים ומטוגן לעילא חברו קולסלואו וחסה. מינון הקולסלאו היה מדויק ולא הוביל לנזילת רטבים או חלקי סלט מתוך הסנדוויץ' וגם החסה בהיותה חסה לא השתלטה ונתנה קונטרה מוצלח לאיזון. הצ'יפס שליווה את המנה היה סביר אבל לא חרג מהסטנדרט.

גם כריך האנטרקוט שבחר האלפא זכה לשם מקורי במיוחד, "מראדונה ז"ל". הוא הורכב מקציצת בשר שחומה עם עגבניות, בצל ופלפלים חריפים שרופים והיה חביב אך לא יותר מזה (מי מזמין בשר במסעדת דגים, אתמהה). לכל הנ"ל ציוותנו כוס יין גמלא סוביניון בלאן שמלבד התמחור השפוי העניקה תחושת חגיגיות למעמד. וכך, מסתם עוד כריך שתכננו לאכול במכונית על הדרך – ארוחת הצהריים שודרגה לעצירה רומנטית מול המים. כי מה הוא האושר אם לא אסופת רגעים בלתי צפויים באמצע החיים. ודג טרי־טרי כמובן.
פסקדו מרטין בובר 1, אשדוד
טלפון: 852306־08
כשרות: רבנות אשדוד
מוכן ומזומן

בשבועות שלפני פסח מנהל אותנו עיקרון אחד בלבד: מי בעד חיסול החמץ. ארוחת שבת ממוצעת יכולה להכיל פסטה על מצע קוסקוס ברוטב פתיתים. אז לאלו מביניכם שחיסלו אותו מוקדם מדי או סתם מעדיפים להעביר את הזמן בניקיונות יותר מאשר בבישולים – קבלו את "סברי מרנן": מעדניית שף חדשה בגבעת–שמואל. כיאה למיקומה ולקליינטורה היא מגישה אוכל מוקפד וברמה גבוהה יותר מהמקובל בענף התעשייתי. מלבד מנות שלא מקפחות אף עדה (מכבד קצוץ ועד לחריימה, מקובה ועד לקרפלך) יש כאן גם מבחר סלטים, דגים מעושנים ואפילו פינת רוטיסרי עם עוף צלוי. אל תפספסו את המוסקה, הקורנביף ותפוחי האדמה המענגים מהרוטיסרי.
משלוחים לבקעת אונו והסביבה.
סברי מרנן | 03-5371871 |
sabri־maranan.co.il