1. בית אל | מרסלן קברנה 2018
ישראל כבר מזמן הפכה למעצמת יין, ולצד היקבים המסחריים הגדולים פועלים מאות יקבי בוטיק ויקבים משפחתיים. היין של יקב "בית אל" מאופיין באחוזי אלכוהול גבוהים, עסיסיות מרובה וטעמים עזים. המרסלן קברנה 2018 במהדורה מוגבלת היה סמיך וקטיפתי, מרוכז מאוד ומילא את הפה בטעמי דובדבן שחור ותבלינים. זהו יין כבד ומורכב, חזק מאוד כאמור (15.4%) בעל סיומת ארוכה שאינו מיועד לכל אחד אך מי שיתחבר אליו – יתענג.
139 שקלים
2.טורא | שיראז Mountain Heights
אמנם נהוג לא להסתכל בקנקן אך במקרה דנן מדובר בבקבוק יפהפה שעוד לפני שנפתח, מייצר תחושה של נראות והקפדה על פרטים. יקב "טורא" עטור הפרסים אמנם שוכן ברחלים אך הגידולים שממנו בצרו את היין צמחו בכרמי הר ברכה בגובה של לא פחות מ־850 מטר. השיראז שדגמנו הוא מבציר 2017 מסדרת "מאונטיין הייטס" ובעל 14 אחוזי אלכוהול. לשיראז, בהיותו שיראז, טעם פירותי עם ארומת פטל ודובדבנים והוא בעל גוף מלא. הטעם שלו אמנם לא מאוד עמוק אבל הוא זכה לקונצנזוס נדיר על היותו יין חלק, כמעט נטול עפיצות (תחושת היובש שמתקבלת לעיתים בפה) כך שניתן לשתות ממנו בקלילות. כל זה הופך אותו ליין מושלם לארבע כוסות, ודאי לחך הישראלי.
129 שקלים
3.רקאנטי | סירה גליל עליון 2020

בשנים האחרונות יקב רקאנטי מוביל מהלך מרתק עם מהפכת הזנים התנ"כיים, שכוללת חקר של זני ענבים שמהם ייצרו יין לפני אלפי שנים בתקופת הרומאים ובימי דוד המלך. בתקופת הכיבוש הממלוכי, והעות'מאני שלאחריו, אסרו השלטונות המקומיים על הכנת יין וכך תעשיית היין המקומית נפגעה קשות. זני הענבים המקומיים ששימשו להכנת יין נכחדו לאיטם וזני ענבים בודדים שככל הנראה היו טעימים גם למאכל שרדו בקושי. אחרי ההצלחה הגדולה של הבציר הקודם, עומלים ביקב על ייצור חדש כך שבינתיים הסתפקנו בדגימה של סדרת גליל עליון, שהיא גם נגישה הרבה יותר מבחינת מחיר. הסירה שלהם הוא עשיר ואלגנטי, בעל ניחוח של סיגליות, לבנדר ופלפל שחור.
55 שקלים
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– בחנו את עצמכם: מה אתם זוכרים מהקמפיינים?
– סמוטריץ': "בזכותנו תקום ממשלת ימין ונהיה בה משמעותיים"
– הגורמים שיובילו להכרעת הבחירות
4.היוצר | בראשית קברנה סוביניון 2018
יינות היוצר מופצים ונמכרים ברחבי העולם ומשמשים עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. "היוצר" הוא גלגול בוטיקי של יקב האם "ארזה", מוותיקי היקבים בארץ, הוא הוקם בשנת 1847, עבר מדור לדור וכיום נמצא בידי הדור השמיני של משפחת שור. תחילתה של סדרת בראשית (Genesis), הסדרה הנגישה של יקב היוצר, נעוצה באופן גידולם הייחודי של הכרמים, המספק ליינן את חומרי הגלם האופטימליים ביותר. התהליך ממשיך בבציר לילה עם ניחוח אגלי הטל העוטף את האשכולות. בתהליך ההתיישנות של היין, הענבים נשארים במגע עם הקליפות לשבוע בלבד, במטרה להביא ליינות בשלים יותר. המאמץ השתלם והתוצאה היא תמורה מוצלחת בעד האגרה, עבור אלו שאינם מעוניינים לקחת משכנתה כדי לצלוח את ליל החג. הקברנה סוביניון הזה מכונה "מתוק עדין", ולא בכדי. צבעו ארגמן, הוא בעל ריחות של דובדבן שחור וקקאו עם רמז של וניל וציפורן. מקורו בכרם קברנה סוביניון צעיר הנטוע במושב לכיש, ויש בו 12.5% כהל.
40 שקלים
5.בנימינה | פרפום דה בנימינה

מה בנות רוצות מיין? שיהיה כמה שיותר קליל, ורדרד, קריר ועם טיפת מתקתקות. או במילים אחרות: רוזה. על ההגדרה הזו בדיוק עונה "פרפום דה בנימינה", יין רוזה הפרימיום שהשיקו ביקב בנימינה לכבוד החג, בהשראת מפעל תמציות הבושם ההיסטורי של המושבה. התיישנות בחביות תרמה למבנה היין והשילוב בין זני הענבים יצר משקה בעל נוכחות אך בו בזמן חד ומרענן. הוא בעל גוון ורוד בהיר וצלול, ארומטי, מלא בניחוחות פריחה ועם טעם של אשכולית אדומה פוגשת תותי בר. עבור חברותיי השתייניות הוא לא היה מספיק יבש אבל אני אימצתי בחום.
89 שקלים
6.לה פורה בלאנש | אריאל לבן 2019
אם מיציתם את האדומים בליל הסדר ובא לכם לרענן את צהרי החג עם יין כיפי וזורם – זהו הבקבוק עבורכם. הוא מאוד טעים, מתקתק במידה ובעל חומציות אלגנטיות וסיומת מאוזנת. אין פלא שזכה להתלהבות מקיר לקיר.
למרות השם המסתורי "לה פורה בלאנש" מקורו ביקב בוטיק הממוקם בצפון יער יתיר, ביישוב מצדות־יהודה. מדובר ביקב צעיר יחסית שפועל כבר כמה שנים, אולם שחרר יינות ראשונים לשווקים בישראל ובעולם רק לפני שנה. על הניחוח הצרפתי אחראים מנכ"ל היקב יעקב בריס והיינן ברונו דרמון. טעמו השתפר משמעותית אחרי שהוא "נשם" קצת (כלומר בא במגע עם חמצן שפתח את הארומות שלו), אז מומלץ להעבירו לדיקאנטר לפני השתייה או לפתוח אותו כחצי שעה לפני שאתם מתכננים ללגום ממנו, וכמובן חובה להגישו קר.
85 שקלים
7.בלו נאן | מוסקטו
עוד לבן להעביר איתו את ההנגאובר מליל אמש, הפעם מבעבע, הוא הבלו נאן מוסקטו, אשר מיובא מגרמניה. כיאה לז'אנר – המוסקטו (מעדות הקאווה, למברוסקו ודומיו) הוא צעיר וקליל ויתאים גם לאירוח בחול המועד. תהליך הייצור כולל תסיסה קרה במכלי נירוסטה לשמירה על הארומטיות של הענבים. מאחר שיחסית ליין אחוז הכהל שבו לא גבוה (9.5%) ניתן לשתות אותו גם ללא אוכל. להשיג בסניפי "דרך היין".
60 שקלים
8.מבשלת "דבש נגוהות" | Honey Beer
בירה היא אמנם שם נרדף לחמץ אך בשנים האחרונות חובבי המשקה המר־מתוק הזה לא חייבים להיגמל ממנו לשבוע וניתן למצוא יותר ויותר בירות שאינן מבוססות על חיטה או שעורה. כבר פגשנו בירת תפוחים, חומוס ותמרים אבל אף אחת מהן לא הייתה טעימה כמו ה־Honey Beer אשר כשמה כן היא – מיוצרת מדבש ומבוססת על תסיסת הסוכרים שבו. מדובר בעצם על חיבור בין שיכר הדבש העתיק האירופי המסורתי, ביחד עם מרכיבים מעולם הבירה שהופכים אותו למשקה פרשי ועדכני. הסדרה מעוצבת בהשראת שיר השירים וכוללת שלושה טעמים – פרדס (מרירות מודגשת, ניחוח אשכולית), יער (מרירות עדינה, ניחוח יער טרופי) ומדבר (מרירות בינונית, ניחוח עשבוני). בהיותה מתקתקה יחסית קל לשתות אותה, כך שקחו בחשבון שאחוז האלכוהול בה יחסית גבוה לבירות ונע בין 8 ל־9 אחוזים. או במילים אחרות: כך תעברו את חול המועד בשלום.
מגוון מארזים החל מ־68 שקלים. פרטים באתר negohoney.co.il