חזה עוף כרוך בחסה

יצאתם מהבית ליום מלא פעילות בטבע ואין עליכם מנגל זמין? כך תכרכו ארוחה בשרית ומשביעה בעלי חסה פריכים מהאגדה, סליחה מההגדה.
המרכיבים ל- 14 מנות:
קילו חזה עוף פרוס לנתחים דקים
1/3 כוס סילאן טיבעי ללא סוכר
כפית מלח
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חרדל
עלי חסה קטנים ממרכז החסה
פלפל אדום פרוס למקלות
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי המישרה: סילאן, חרדל, מלח ושמן זית. יוצקים את המישרה על נתחי העוף ומעסים אותו היטב. ניתן להשרות את העוף במרינדה במשך כמה שעות וכל המרבה הרי זה משובח.
- מחממים מחבת עם ציפוי למניעת הדבקה ועדיף מחבת פסים, מוסיפים למחבת מעט שמן זית. מניחים במחבת נתחי עוף וצולים אותם משני הצדדים עד שישחימו. ממשיכים להכין את כל הכמות.
- אורזים בקופסאות נפרדות את החסה ואת העוף ואת ה׳כורך׳ מצלחתים בשטח. מניחים בתוך עלה חסה מנת עוף עם עיטור פילפלים אדומים ומגישים.
קיצור דרך: נשארו לכם שניצלים משבת? פרסו אותם לנתחים דקים והגישו אותם בדרך מקורית ומלאת קראנצ׳.
סוף סוף יצאנו לחופשי, ממצרים, מבית הספר, מהעבודה, ואנחנו חולמים על שדה פורח, עץ רחב צמרת ועל פיקניק משפחתי תחת שמי התכלת. השנה יש לנו ארבעה ימי טיול ועוד קצת שפשוט חבל לא לנצל בטבע. איזו שלווה, הציפורים מצייצות, או שבעצם זו הבטן שלנו, כי בפסח אנחנו תמיד, אבל תמיד רעבים.
במקום לצאת שוב למסלול עם מנגל, פחמים, בשרים ועוד קצת בשרים בארבע צידניות שונות, עם קצת תכנון מראש תוכלו להגיע אל הפיקניק עם מנות שוות שהכנתם בבית כך שלא תצטרכו לנפנף ולהזיע. לקחנו את הכוכבים הוותיקים של פסח, תפוחי אדמה וביצים, והכנו מהם מנות עם טוויסט שישביעו את כל הרעבים, לפחות עד לארוחה הבאה.
בורקס מצה

כשהמצה מגלה גמישות היא יכולה להכיל שפע מילויים טעימים שמקבלים השחמה נאה וסגירה בטיגון. מנה טעימה ופריכה ישר מהמחבת או במרקם של ׳לאפה׳ כשהיא יוצאת מקופסא בשטח. אז אם אתם אוכלים ׳שרויה׳, גלגלו אותה, וכשתגיעו לחיק הטבע תנו לילדים בורקס מצה ביד והם יחזרו רק כדי לבקש עוד.
המרכיבים ל- 10 יחידות:
4 תפוחי אדמה בינוניים
5 מצות
בצל בינוני
2 ביצים
2 כפיות מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
- שוטפים את המצות במשך חמש שניות מתחת לזרם המים בברז. עוטפים את המצות בתוך מגבת רטובה וספוגה במים שתמשיך להרטיב ולרכך את המצות עד שיתגלגלו בקלות.
- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה במחבת.
- קולפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות ומבשלים אותם עד לריכוך בסיר עם מים רותחים וכפית מלח, כשתפוחי האדמה רכים לנעיצת מזלג מסננים את המים. מועכים את תפוחי האדמה לפירה אחיד, מוסיפים כפית מלח ואת הבצל המטוגן, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- חותכים כל מצה לחצי, מניחים את המצה על משטח העבודה, ממלאים בקצה הקרוב אלינו פירה ומגלגלים את המצה לגליל עגול. ממשיכים ומגלגלים את כל המצות.
- טורפים את הביצים בקערה, מחממים שמן זית במחבת, טובלים כל בורקס מצה בביצה טרופה ומניחים במחבת על צד התפר. מטגנים עד להזהבה, הופכים ומטגנים את הצד השני. מטגנים כך את כל הגלילים.
קיצור דרך: נשאר לכם פירה משבת? תשתמשו בו ואתם מסודרים.
מאפינס בטטה

מאפה צבעוני שמוסיף חיים לארוחה וטעמו העדין עושה אותו אהוב על קטנים וגדולים כאחד, אין בו קמחים של פסח והוא מושלם לנמנעים מגלוטן. מתאים להגשה חם או בטמפרטורת הרכב.

המרכיבים ל-8 מאפינס:
4 בטטות קטנות (600 גרם)
בצל בינוני
1/4 כוס שמן זית
2 ביצים
4 כפות גבינת שמנת
2 כפות גבינת פטה מפוררת במזלג
מלח, פלפל שחור, 4 ענפי טימין קצוצים דק
אופן ההכנה:
- קולפים את הבטטות, חותכים אותן לקוביות, מניחים אותם בקופסה המתאימה למיקרוגל עם מעט מים ומבשלים את הבטטות במשך 10 דקות, עד שהן רכות.
- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן זית עד להזהבה במחבת.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מסננים את הבטטות ומועכים אותן לפירה חלק. מוסיפים לפירה את הגבינות, הבצל, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב.
- מחלקים את התערובת לגביעי מאפינס ואופים בתנור במשך חצי שעה עד שהמאפה גמיש וקפיצי למגע ושחום מעט.
מסלול חלופי: למאפינס פרווה החליפו את הגבינות ב-6 כפות חלב קוקוס 17% שומן לפחות.
סביח מפורק

ארוחה נהדרת, משביעה ומפתיעה שתחליף את סלט תפוחי האדמה הקלאסי. מוציאים את הסביח לחופשי מתוך הפיתה, (ההיא שבפסח אסור לקרוא בשמה), ומגלים כמה טעים לאכול סלט של תפוח אדמה, ביצה קשה, חציל מטוגן וסלט קצוץ עם רוטב טחינה ועמבה חמצמצה מעל.
המרכיבים ל-6 מנות:
4 תפוחי אדמה בינוניים
חציל בינוני
4 ביצים
2 עגבניות
2 מלפפונים
שמן זית, מלח, פלפל
בצל קטן ופטרוזיליה
טחינה ועמבה
אופן ההכנה:
- החציל- פורסים את החציל לפרוסות, זורים מעט מלח מעל ומניחים בצד כדי שיפריש נוזלים.
- תפוחי האדמה והביצים- קולפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות ומבשלים אותם עד לריכוך בסיר עם מים רותחים וכפית מלח. מוסיפים את הביצים לסיר, כשתפוחי האדמה רכים לנעיצת מזלג מסננים את המים. קולפים את הביצים וחותכים אותן לרבעים.
- מנגבים בנייר מגבת את החציל מהנוזלים, מטגנים את פרוסות החציל במחבת עם שמן זית, עד שיזהיבו.
- הסלט – חותכים מהירקות סלט קצוץ ורענן.
- ההרכבה – בכלי שקוף מניחים בשכבות, חציל, מעל את קוביות תפוח האדמה, מוסיפים את הביצים הקשות ומעליהן את הסלט. מטבלים ומזלפים בנדיבות טחינה ועמבה.
