ימים לא פשוטים עוברים על הערים המעורבות בישראל, ועל מוקדי הבילוי בהן בפרט. עד שהחלו להתאושש מהשפעות הקורונה, הגיעו מהומות תשפ"א והבריחו מהן את הסועדים. כך שחשבנו שזה בדיוק הזמן להגיע לביקור במקום שכבר זמן מה תכננו להצפין ולסעוד בו – כנאפה שפירא החיפאית. בית האוכל הזה שוכן בלב הכרמל, למרגלות צמד מלונות "דן" האיקוניים בעיר, באזור שחווה לאחרונה ניסיון להתחדשות עירונית (אחרי ההצלחה של השכנה הדר) ואכן אין מקום עם וייב אורבני יותר מכנאפה שפירא. עם גרפיטי וציורי קיר, שלל עציצים, תמונות ומשחקי קופסה ישראליים כמו טאקי ושש־בש, מהשנייה שמגיעים לכאן מבינים שמדובר במקום לא רגיל.
זהות הבעלים של מסעדה היא תמיד עניין חשוב, אבל יש מקומות שבהם הבעלים הוא־הוא סוד הקסם. דנה שפירא היא מופע של בן אדם אחד – עם כישרון, אנרגיה וטונות של אטיטיוד. היא זו שמחליטה איזה תפריט יוגש כאן היום, היא זו שמקבלת את פני האורחים והיא זו שמתוך המטבח הפתוח קוצצת, מקרקשת, חותכת, סוחטת ומפעילה את הברנר מול עיני הסועדים וכמובן מול מצלמותיהם.
כנאפה שפירא, כשמה כן היא, מתמקדת בטרנד הכי חם כרגע בישראל – הכנאפה. בניגוד לכנאפיות שמתמחות במי תמרח על הכנאפה כמה שיותר תוספות מושחתות, פה יש חשיבה עמוקה יותר, עם ניסיון לייצר למאפה הערבי אדפטציות מקוריות וגם מלוחות. אבל לא רק כנאפה תמצאו פה, כי אם מטבח רחוב עדכני שמשתנה מדי יום, שכולל למשל קציצות דגים או ז'עלוק.
הגענו בשישי בצהריים, בריזה הררית נעימה קיבלה את פנינו והעובדה שהאזור מוצל מאפשרת ישיבה בחוץ בכל שעות היממה, גם בימים חמים. הלכנו על כנאפה מלוחה ו"בריא על'ך", שהוגדר כ"סלט דייגים עם כל מה שיש, סמכו עלינו". כמו כל המנות, גם הוא הוגש על גזע עץ עם נייר פרגמנט. סלט הדייגים היה למעשה סלט קינואה עם עלעלים שונים כמו אורוגולה וכוסברה, פרוסות נקטרינה, פלפל חריף ובצל ירוק, ומעל כל אלו זרחו בתפארתן רצועות של סלמון צרובות שנעו בין חלקים נאים קלות למבושלים קלות לצרובים קלות. מיש־מש של טעמים טריים שיצר אחלה סלט, רענן וקיצי.
הכנאפה המלוחה הייתה כבר מופלאה. יצא לנו לטעום בעבר בשוק מחנה יהודה כנאפה מלוחה בשרית שסבלה מיבשושיות, האויב הגדול ביותר של שערות הקדאיף. כאן שפירא השכילה להרטיב את המנה עם שמנת חמוצה וכמובן תערובת גבינות מומסות שכללו מוצרלה, קשקבל וגאודה. לצידי הכנאפה פוזרו עלי רוקט, ענבים חצויים ושרי ומעליה ביצת עין. הניגוד בין המלוח למתוק, בין הקריספי לרך, בין החום לקור – יצר ביס חד־פעמי.
לקחנו גם שליש בירת "שבט" מהחבית וכוס "ערנבים" – הֶלחם של ערק וענבים, מחוזקת בספרייט. למי שלא מכיר, מדובר במותג צעיר וחמוד שניתן למצוא בחנויות מתמחות, עם טרופיות אלכוהוליות (20%) שמשדרגות כל מסיבה.
מאחר שהתקרבה שעת הסגירה, עד שהגענו לקינוח לא זכינו ליהנות מהתוספות שבדרך כלל יש כאן ואזלו כמו בננות מקורמלות, תאנים, דובדבנים ושלל ארטיקים שמשתנים לפי עונות השנה. הלכנו על כנאפה נטורל, שהייתה די סטנדרטית וללא כמות מספקת של מי סוכר לטעמנו. "אין ברירה", הפטרתי כלפי האלפא בחיוך, "כנראה ניאלץ לשוב להשלמות".
כנאפה שפירא
שדרות הנשיא 121, חיפה
טלפון: 054-5917189
כשרות רבנות | א גישה לנכים