גיל: היא 23 הוא 25
כמה זמן נשואים? שנתיים
ילדים: אין
מגורים: רמת–גן
"הטובים לתקשורת" קרא אורי אורבך ז"ל במאמרו ב"נקודה" לפני למעלה משלושים שנה, ובני המגזר הדתי נענו בהתלהבות. על מהפכת התקשורת וההשתלבות של בני ובנות הציונות הדתית בה נשפכו גלונים של דיו והתקיימו עשרות ימי עיון, אם לא יותר. הדיונים הסוערים אם ההשתלבות הצליחה או שעדיין יש לה כבר דרך נמשכים וימשיכו להתנהל, אבל נראה שאת מי שכבר נמצאים בעומק ההתרחשויות הם יעניינו פחות.
מוריה אסרף-וולברג ונחום וולברג הם אולי הייצוג האולטימטיבי להשתלבות המגזרית בתקשורת. השניים התגייסו לגלי צה"ל בפער של חצי שנה, ובעוד היא מונתה לכתבת משפט, ובהמשך לכתבת השטחים, הוא שימש כמפיק בתחנה. שניהם הגיעו מהמחוזות הקלאסיים של הציונות הדתית – רמת גן והרצליה, הוא למד בישיבת קרית שמונה והיא במדרשת לינדנבאום. דרכיהם, כאמור, נפגשו בגל"צ, והשניים התארסו כשעוד היו חיילים בתחנה, והתחתנו מעט לאחר השחרור.
שניהם נשארו בתחנה גם אחרי השחרור, ובהמשך, לאחר ביקור קצר בעיתון זה, חזרה מוריה לגל"צ והפעם ככתבת המדינית, תפקיד אותו היא ממלאת כיום. נחום מונה לפני כמה חודשים לדוברו של ח"כ יריב לוין, יו"ר הכנסת לשעבר וכיום יו"ר סיעת הליכוד.
לפני מספר חודשים עלתה מוריה לכותרות כשספגה אש בשידור ממגיש גל"צ, יעקב ברדוגו, במהלך דיווח שגרתי. התקרית אמנם שמה עליה זרקור אישי, והיא זכתה לתמיכה גורפת משלל אנשי תקשורת שהביעו הזדהות, אך מבחינה מקצועית הדבר לא פגע בה. בתקופת הקורונה היא הביאה שוב ושוב ציטוטים בלעדיים, מילה במילה, מתוך ישיבות קבינט הקורונה, ועוקביה בטוויטר או המאזינים לדיווחיה ברדיו יכלו לחשוב שהיא ישבה בחדר יחד עם השרים.
מוריה ונחום נמצאים בראשית דרכם המקצועית. כרגע הם אמנם חלק מרשימה ארוכה מאוד של אנשי תקשורת ודוברים בני המגזר, אבל נראה שהעתיד שלהם רק לפניהם.