בקורלציה מתבקשת עם רבי הקומות שלא מפסיקים לצמוח בין גבעת־שמואל לפתח־תקווה, כמעט מדי חודש מתווספת מסעדה חדשה לסצנת הקולינריה הפורחת באזור התעשייה הצמוד. אחת מהן היא מסעדת הדגים "דוניס", שמבוססת על מטבח ים־תיכוני. גם העיצוב מרמז על התפריט עם טפטים שכוללים מוטיבים מעולם המים ומפרשים משתלשלים מהתקרה. רעיון חביב, רק שבמקום ללכת עד הסוף עם קונספט הטברנה, התוצאה היא לא פה, לא שם. היינו מתיישבים בחוץ, אלא ששם כאמור עקב האכילס של אותה סצנה פורחת – אווירה שכולה בנייני משרדים אפרוריים, תחנות דלק ומפעלים ישנים.
פתחנו עם קרפצ'יו פטריות: חמישה סוגי פטריות (משמפיניון ועד שימג'י) פרוסות דק־דק ומוקפצות בשמנת, יין לבן, טימין ושמן צ'ילי (לייק) מעוטרות בשביבי פרמזן. מעט שמנוני מדי אבל בהחלט מענג חך.
במסעדת דגים אך מתבקש לבחון את הסביצ'ה וכאן מדובר במוסר ים בגרסה "טרופית" – או אם לצטט מהתפריט: אננס טרי, כוסברה, בצל סגול, שמן זית, לימון וצ'ילי אדום. גבעת הסביצ'ה שהוגשה הייתה גדולה יחסית והדג היה טרי וטעים, רק שהמנה בפועל כללה המון־המון חתיכות פלפל אדום וצהוב, שהשתלטו על כל הטעמים. עכשיו, אנחנו מבינים שלא תמיד כל חומרי הגלם שמצוינים בתיאור המנה נוכחים בה. מובן והגיוני, גם אם כדאי לציין זאת בעת ההזמנה. אבל הוספת יש מאין ירק כה דומיננטי בכמות כה דומיננטית בלי לעדכן את הסועד זו כבר בהחלט בעיה.

המשכנו אל קציצות הדגים בקארי שהיו מצוינות ממש. ארבע קציצות שמנמנות, בשרניות ורכות ששחו ברוטב קארי צהוב על בסיס חלב קוקוס עם חתיכות ג'ינג'ר, זוקיני, שום ואדממה (תוספת מקורית ומבורכת) עם עלי כוסברה מפוזרים ממעל. חריף במידה, הודי במידה, יותר מזה אנחנו לא צריכים.
"פופקורן דוניס" הומלצה על ידי המלצרית אך למרות שמה המסקרן הייתה די סתמית: קוביות סלמון עטופות בבלילת בירה לצד רוטב טרטר. מעין "פיש אנד צ'יפס" (ללא הצ'יפס) רק שדג הקוד הוחלף בסלמון, שפחות עבד פה.
הקינוחים היו החלק הכי מוצלח של הארוחה (ואיזה כיף זה קינוחים חלביים): ה"נמסיס", אותה עוגת שוקולד עסיסית ונימוחה, הגיעה בצורת ריבוע שטבע ברוטב קרם קרמל מלוח והוטבע ממעל ברוטב שוקולד מריר סמיך. וכן, זה טעים ומושחת כמו שזה נשמע. ה"ברד פודינג" אמנם הוגש באופן פחות אסתטי אך מאחר שמדובר במנה שמבוססת על שאריות – סלחנו. אל חתיכות הקרואסון החמימות שודכו צימוקים, קינמון וקרם ברולה, וגם הצלחת הזו חוסלה חיש קל.
האכזבה נרשמה דווקא כשביקשנו לחתום את הארוחה בכוס תה, או אז הוגשה לנו כוס עם מים רותחים ותיון "פושט" של ויסוצקי (מה?) בקשתנו לקבלת נענע או פרוסת לימון נענתה אמנם בחיוב, אבל עד שהמלצרית שבה עם התוספות המתבקשות כל כך, כבר סיימנו לשתות.
דוניס היא אופציה ראויה לחובבי דגים, עם תפריט מעניין וביצוע שנע בין סתמי למשובח. אם תשכיל לשמר את החוזקות ולשייף את הנדרש תוכל להפוך לפנינה של ממש.
דוניס הערבה 1, גבעת–שמואל
טלפון: 03־5708888
כשרות רבנות גבעת–שמואל | א גישה לנכים