JEWEL 2017 // פסגות
היקב של יעקב ונעמה ברג עלה לא מעט לכותרות מסיבות פוליטיות, אבל יין הפרימיום שלהם ג'ול הוא סיבה מספיק טובה לא לעסוק בקנקן אלא במה שיש בו. הוא הושק לרגל פתיחת מרכז המבקרים הענק והיפהפה שנחנך לפני כשנה, ומדובר ביין אלגנטי ומשגע. הוא ארומטי ועשיר, קלאסי ונטול עפיצות לחלוטין. הג'ול מכיל זנים עוצמתיים, עם טעמי פירות מרוכזים המבטאים את אזור הגידול בהרי יהודה ומורכב מבלנד ייחודי של 56% קברנה סוביניון, 43% פטיט סירה ואחוז אחד של שיראז. זהו יין מעולה לאירועים חגיגיים, ואפשר להזמינו מחנות היקב.
390 ₪ (כולל מארז חגיגי)
סהר 2018 // דרימיה
אזור דרום הר חברון הפך זה מכבר למוקד יקבים משמעותי – יתיר, לה פורה בלאנש וגם יקב דרימיה הבוטיקי, ששמו מעיד על החלום של בעליו, בני הזוג אלעד ונאוה מובשוביץ, לייצר יין. הכרם והיקב שוכנים בנקודת מפגש של אזורי אקלים שונים – ים־תיכוני ומדברי. הקור העז תורם לתרדמת הגפן בחודשי החורף ואילו הקרינה החזקה, האוויר היבש והפרשי החום בין היום והלילה מיטיבים עם תהליך הבשלת הענבים, מה שתורם לאיכות הפרי ולטעמו המשובח. הטריו של מרלו־קברנה סוביניון־קריניאן בעל 14% אלכוהול הוא נעים וטעים, לא מתחנף ובעל ארומה פירותית של שזיף ודובדבן.
90 ₪ | drimia-winery.com
SNOW 2020 // יקב טורא
עם כל הכבוד לדרמה, לרעש ולצלצולים של היינות האדומים – לפעמים כל מה שמתחשק בישראל הלוהטת זה כוס יין לבן קליל וקריר. Snow של טורא – בלנד של הזנים סוביניון בלאן ושרדונה שיוצא כבר זו השנה הרביעית – הוא היין הלבן המושלם. כיפי וטעים, לא מתוק מדי, לא מר מדי, אפשר לחסלו בלי להרגיש. סנואו מכוון לקהל צעיר שמצד אחד יודע להעריך איכות, אך מצד שני נרתע ממחיר גבוה בבקבוק יקר מאוד. הוא צלול מאוד, צבעו צהוב בהיר עם ריחות משכרים של פפאיה ופרחים ועם טעם מפתיע וחמקמק של מלון.
79 ₪ (69 ₪ לרגל החג)
גוורצטרמינר חצי יבש 2020 // יקבי ירושלים
יקבי ירושלים אמנם פחות מוכרים בציבור הרחב, אך מדובר ביקב הוותיק ביותר בארץ. אחרי שעבר בין כמה בעלים (וד"ש לקונדיטון המיתולוגי) הוא התרחב והחל לפתח סדרות איכות. החך הישראלי אמנם התבגר בשנים האחרונות ועבר לצרוך את היינות שלו יבשים־יבשים, אבל אם אתם עדיין מתקשים לעלות כיתה – הגוורצטרמינר, או גוורץ בפני חובביו, הוא הבחירה שלכם. יין חצי יבש, מתקתק ונוח ללגימה. הגוורץ הזה מבציר 2020 הוא בעל ניחוחות של ורדים וליצ'י, צבע מהמם, גוף קליל וסיומת מאוזנת.
40 ₪ (3 ב–100 ₪)
שמפניה ברוט רויאל // פומרי
שמפניה כשרה אמיתית, כזו שמיוצרת בחבל שמפאן, היא כבר לא עניין נדיר. לא מדובר בעסק זול במיוחד, אבל על מותגים בינלאומיים יוקרתיים ובועות מקוריות צריך לשלם. מה לא נעשה כדי להרגיש קצת צרפת בלבנט, לעצום את העיניים ולדמיין את היקבים המרתפיים האפלוליים העתיקים שמאות שנות מסורת מוטמעות בתוכם. דגמנו את פומרי ברוט רויאל, שתהליך ייצור הפס הכשר שלה זהה לחלוטין לתהליך ייצור השמפניה הרגילה, מלבד כמובן שכל מי שנוגע ביין הוא יהודי ותהליך הבישול ממושך יותר. היא עשויה מ־50% שרדונה ו־50% פינו נואר, ויש בה בלנד עדין, רענן ומאוזן עם בעבוע עקבי, אורך ומורכבות.
מארז: 199.90 ₪, בקבוק: 179 ₪
ברנדי מג'הול // מזקקת פלטר
יקב פלטר המשובח אמנם לא מחזיק בתעודת כשרות אך תוצרי המזקקה שלו בהחלט כן (לצד כמובן מותג־הבת "מטר" הכשר) והיא אחראית על ייצור הברנדי הכי מיוחד שיצא לנו לטעום לאחרונה – כזה שמזוקק מתמרי מג'הול. הברנדי מיושן כשנתיים (או שש) בחביות עץ אלון צרפתי והוא בעל ארומות מטריפות של דבש וצוף פרחים. הטעם טומן בחובו פירות ותבלינים מתוקים. מדובר כמובן בכוהל חזק (40%) כך שהוא מומלץ בעיקר לבעלי קיבה חזקה.
יישון שנתיים – 150 ₪, 6 שנים – 240 ₪