אין ספק שבכל מה שקשור לעיצוב – מסעדות ארצנו עברו כברת דרך ארוכה, עם בתי קפה שנדמה כמו יצאו מקטלוג וברים מגניבים בהשקעה של מיליונים. אבל מה שחסר ברבים מהם זו אותנטיות. כי לפעמים כשאתה נכנס לעוד מסעדה גנרית עם מרצפות טרצו ורהיטים בגווני ורוד-טורקיז-זהב כל מה שבא לך זה לפגוש מקום אחר. כזה שמחובר באמת להוויה שלו, כזה שמציע לך לא רק יופי אלא גם אופי. את התחושה הזו בדיוק מקבלים כשמגיעים לדודי'ס, ביסטרו הבשר שבגבעת יואב. אתה לא בטוח אם זו שנת 2021 ואתה לא בטוח שאתה בישראל, אבל אתה מבין שיש כאן מקום שנאמן לעצמו, ובעיקר מקום שלא מנסה להתיימר.
על הקירות תלויים תקליטים ישנים, תמונות ומודעות ממוסגרות מפעם, מאות פקקי יין והמון המון עץ מחוספס. באחת הכניסות עוברים על גשר עץ מעל מים מפכפכים ומכל מקום ניבטים אליך בובות של גמדים חמודים, שגורמים לך להרגיש כאילו זה עתה עצרת בכביש צדדי באירופה והגעת לחווה כפרית בהולנד או גרמניה.
בעבר פעל כאן גם בית קפה בשם מיכלי'ס באותה בעלות, אך הקורונה הובילה לסגירתו וכעת כל המרחב משרת את דודי'ס.

פתחנו עם מנת דודי'ס קלאסית – המבורגר שעשוי 100% בשר בקר טרי מהגולן. ניתן לבחור גודל של 200, 300 ו-400 גרם ויש גם אופציה טבעונית שמבוססת על עדשים שחורות. הלכנו על קציצה של 300 גרם ואכן היא הייתה טעימה, עסיסית ובשרנית, לוותה בחסה, עגבניה, בצל, חמוצים ולחמניה פשוטה. לצידה הוגש צ'יפס הבית, להלן – גאוות המקום (המוצדקת!). מדובר בצ'יפס הולנדי שיזרוק אתכם היישר לדאם סקוור. רצועות תפוחי אדמה שמנמנות שבהן שזורות חלקיקי קליפה חומה, שלאחר טיגון עוברות קירור ואז שוב טיגון שני. התהליך הזה מייצר טוגנים פריכים ושמנוניים מבחוץ ונימוחים מבפנים, אך מבלי להפוך סמרטוטיים. אם יש גן עדן הרי הוא כאן.
כדי להשלים את המנה הרווינו את צמאוננו בשליש של לה שוף הבלגית, שלדברי הבעלים היא "הבירה הטובה בעולם". מדובר בבירה בסגנון אייל בהירה, מתובלת ועשירה, אבל אנחנו מחבבים אותה כבר שני עשורים לא רק בגלל הטעם אלא בשל התווית המעוטרת גמדים מאויירים (כאמור, מוטיב חוזר במקום).
אחרי ההמבורגר החלטנו לדגום גם את סלט הרוסטביף ואת מנת ה"רוסטביף ומעדן אווז". למרות שמדובר במקום של בשר ולמרות שאנחנו ברמה, אצל דודי'ס לא תמצאו בתפריט סטייק אנטריקוט או טורנדו רוסיני. כאן יודעים מה הפורטה שלהם, ולא מנסים לקפוץ מעל הפופיק.
הסלט היה בדיוק כל מה שסלט בשרי צריך להיות – רעננות של עלי חסה, קרנצ'יות של מלפפון, רצועות רוסטביף ג'וסיות שהוקפצו על הגריל עם פלפלים ובצל שנתנו לו חיות. לעומתו, דווקא המעדן איכזב מעט בבינוניותו. לא שהוא היה גרוע אבל הייתה בו יבשושיות בביצוע, ללא איזון של צבע, מרקם או טעם, שהקשתה לצלוח אותו עד תומו.
בנוסף יש כאן גם תפריט ילדים שכולל המבורגר, שניצלונים ונקניקיה ובדרך לשירותים עומדת גיגית ענקית עם צעצועים ישנים ונוסטלגיים, שמזמינים את צאצאיכם לעזוב קצת את המסכים ולשחק בזמן ההמתנה לאוכל (וגם כמובן אחרי שמיצו את הביס וחצי שלקחו).
בדודי'ס לא תמצאו יצירות מופת קולינריות ולא מלאכת מחשבת של הרכבה – אלא מנות גדולות ונדיבות של כל מה שטוב ועובד. והמון המון המון אופי.
דודי'ס ביסטרו בר גבעת יואב, רמת הגולן טל: 077-3228050
כשרות: רבנות מקומית גולן . גישה לנכים: יש
בקיצור: סיפור פשוט
בשולחן ליד: מכל הבא ליד
אל תפספסו: צ'יפס הבית