נטולת הגלוטן

ברשת "ביגה" החליטו השנה להרים על נס את שוחרי הבריאות ואת הצליאקים ויצאו עם מהדורה שלמה וחגיגית שכולה נטולת גלוטן. בין הטעמים: קרם פירות יער חמוץ־מתקתק, קרם פיסטוק עם שברי פיסטוק מעוטרים ממעל, קרם קפה שכולל מיני־מקרון קפה חמוד בראש הסופגנייה, ריבת חלב שהייתה פחות מוצלחת לטעמנו עם טעם לא מספיק מגובש, שוקולד עם שברי מקופלת לבנה וחומה שהילדים יאהבו, וכמובן ריבת התות־שדה האהובה והטובה. הכשרות היא מהדרין ואת כל הסופגניות ניתן יהיה לרכוש גם בגרסה הרגילה שמכילה קמח, באותן המילויים.
ביגה // סופגנייה במילוי ריבה 8 ₪, במילויים מיוחדים 9-12 ₪
המלוחה

אם אתם לא אנשים של מתוק ומרגישים כאילו אין לכם מה לאכול במדור הזה – הסירו חשש מליבכם, כי דאגנו גם לכם. בין שלל הגימיקים והמילויים שמחנו למצוא גם את היוזמה המלוחה של רשת "יוסף". בימים כתיקונם היא מתמחה בחומוס ובתבשילים ביתיים, ולרגל החג החליטו להשיק לראשונה את "ארוחה בסופגנייה" (או לפחות הערך הקלורי שלה).
הסופגניות הן פרשנות אישית של יוסף גנון, מייסד הרשת, שבחר לשלב בהן את חומרי הגלם המרכזיים של מנות הדגל לאורך השנים. למעשה מדובר בסופגנייה חצויה (כמו המבורגר) ממולאת בכל טוב, מעין פריקסה בטעמים. תוכלו לנשנש שם "סופסביח" שכוללת חומוס, חצילים, ביצה קשה, ירקות וטחינה בזיגוג עמבה; סופשווארמה – עם שווארמה, טחינה, עמבה ועגבנייה; סופלאפל – פלאפל, סלט כרוב, חמוצים וטחינה או "סופשקשוקה" (שלטעמנו נספגה והשתלבה הכי טוב עם הבצק הרך) – שקשוקת עגבניות חמה בליווי טחינה, סלט ירקות ופטרוזיליה. המנות יוגשו בסניפים ברחבי הארץ בתאריכים 25.11־8.12.
יוסף // 21-29 ₪
האיכותית

בין כל קינוחי הפופ־אפים וקונדיטוריות האינסטגרם שצצות חדשות לבקרים, בולטת ביציבותה "טאטי", שפועלת כבר קרוב ל־20 שנה. בעקבות המיזוג עם רשת הקפה אילנ'ס מוצרי הבייקרי שלהם סוף־סוף הפכו לכשרים וניתן לרכוש אותם, מלבד בסניפים הפרושים ברחבי הארץ, גם בוולט ובאתרים מתמחים כמו "נוי השדה". הסופגניות שלהם נעשות בעבודת יד מחומרי גלם איכותיים, נהנות ממרקם לא שמנוני ומכמות נדיבה של מילוי (שימו לב שהן כוללות חמאה וחלב, כך שכולן חלביות). תוכלו לבחור מבין שבעה טעמים מוקפדים ויצירתיים – מלבד הריבה הקלאסית יש כאן סופגניית אלפחורס עם ציפוי קוקוס וכתר ריבת חלב; סופגניית מנגו פסיפלורה; סופגניית מלבי במילוי קרם פטיסייר ומי ורדים עם ציפוי סירופ מלבי באדום עז והורס. יש כמובן גם אופציות לילדים עם סופגנייה במילוי שוקולד גנאש שזרק אותנו אל בריוש השוקולד המיתולוגי של טאטי וציפוי של שוקולד וסוכריות, וגם סופגניית אוראו כי אי אפשר בלי לרצות את ההמון. אבל יותר מכולן רשמית התמכרנו לסופגניית הסינבון שכללה קרם דיפלומט וקינמון עדין ומעולה, אייסינג ונילי ושטרויזל שמיימי.
טאטי & אילנ'ס // סופגניית ריבה קלאסית 8 ₪, למילויים המיוחדים 12-14 ₪
המינימליסטית

אורי שפט הוא לא רק אופה מחונן (בהזדמנות זו – ברכות לרגל פתיחת "לחמים" בבוסטון), אלא גם בעל מודעות חברתית גבוהה. לצד הסופגניות והלביבות יימכרו כאן השנה גם מארזי מתנה שכוללים סופגניות לבחירה ונר מעוצב שעשוי מצמחי מרפא, פרי שיתוף פעולה עם הפרויקט החברתי "נערי האור" שמקדם נערים בסיכון.
ומה לגבי הכדור העגול? כאן דוגלים במינימליזם ומעדיפים לתת לחומרי הגלם לדבר. זה אומר בצק טרי שמיוצר לאורך כל היום על בסיס חמאה בתיבול גרידת לימון ווניל וללא חומרים משמרים, ושלושה מילויים בלבד: ריבה תות שדה, גנאש שוקולד בלגי וריבת חלב. הכול כמובן מתוצרת עצמית. אין ספק שיש משהו מרענן בסופגנייה מדויקת ומהודקת שאינה עמוסה בקונסטרוקציות, מבחנות וציפויים, במיוחד אם אתם לא מתחברים לכל הקרנבל הזה. כפיצוי השקיעו כאן גם בלביבות אפויות בטעמי בטטה, תרד וגבינות או תפוחי אדמה וכרישה, שמומלץ לתחזקן במטבל שמנת ועירית, שאף הוא מוצע למכירה במקום.
לחמים // סופגנייה 8 ₪, לביבה 5 ₪
מסביב לעולם

השף־קונדיטור המוערך מיקי שמו בהחלט יודע משהו על מתוק, ואת כל הידע והתשוקה האלה הוא הכניס אל הקולקציה הנוכחית, ששואבת את ההשראה שלה מקינוחים ברחבי העולם.
היא כוללת למשל את הקרמשניט – סופגנייה במילוי קרם וניל ובציפוי של שוקולד לבן ושברי בצק עלים מקורמלים; מריטוצו – סופגנייה אפויה במילוי קרם וניל עשיר שתגרום לכם להרגיש הכי בפיאצה ברומא; סופגנייה במילוי קצפת ובציפוי של שוקולד לבן ותותים טריים; וסופגניית קדאיף – עם מילוי קרם פטיסייר, ציפוי אטריות קדאיף מתוקות ואפויות. לצידן יוגשו גם סופגניות במחיר נגיש יותר שיכללו קלאסיקות משנים קודמות כמו סופגניית פררו רושה, אלפחורס, קרמל מלוח, ופיסטוק אמרנה. לילדים תוכלו לבחור מבין מקופלת, אוראו וקליק שמלבד ציפוי עשיר ומפנק כוללות גם פפיטה (מזרק בלשון העם) של קרם נוצ'לה אגוזים לבן וחום. גם גודלה של הסופגנייה מצוין – לא גדול מדי ולא קטן מדי – והן מוגשות במנז'טים ייעודיים לאחיזה נוחה ועם מינימום לכלוך. עוד מציעה אימפריית הסופגניות גם סופגניות אפויות, ללא סוכר ואפילו ספינג'.
שמו // סופגניות מסביב לעולם 19 ₪ סופגניות בטעמים שונים 10 ₪
האפויה

רשת "בוטיק סנטרל" הצרפתית והשיקית מאמינה שבשביל לחגוג חנוכה כהלכתו לא חייבים להעמיס גלונים של שמן ובחרה גם השנה להתמקד בסופגניות בריוש אפויות במרקם עננים. הסופגנייה האפויה מכילה כמחצית מכמות הקלוריות מזו המטוגנת, אין בה טעמי לוואי של שמן או טיגון ואין לתאר כמה הן אווריריות ונימוחות. כל סוגי המילויים היו מוקפדים, מוצלחים ומאוזנים. למשל: פטיסייר וניל שמלווה בשבר שוקולד לבן דקיק, קרם קרמל מושלם, פיסטוק, לימון עם נשיקות (משגע!), שוקולד נוטלה וריבה. עוד הברקה היא ה־Bubbleloaf – עוגת סופגניות חגיגית ומרשימה – מושלמת כשרוצים לארח בלי להתפרע. היא מורכבת משמונה כדורים נתלשים, במילויים שונים.
בוטיק סנטרל // 6 סופגניות ריבה 39 ₪ ו–6 סופגניות ממולאות 56 ₪, סופגניית ריבה 7 ש"ח, מילויים שונים 10 ש"ח
המוגזמת

אמרתם "ביסקוטי" אמרתם מושקע, מוגזם ובלתי נשכח. אם חשקה נפשכם בכל מה שיש לסופגנייה מודל תשפ"ב להציע – הרי שהגעתם למקום הנכון. הקונספט השנה הוא "מגלים את אמריקה" וכולו מוקדש לעוגות ועוגיות אמריקניות מושחתות. הקונדיטורית רוסלה יונה יצרה מגוון סופגניות המיוצרות בעבודת יד, בהשראת המאכלים שכבר מזמן הפכו לקאלט תרבותי ומככבים בסרטים ובתפריטים כאחד. דגמנו את כולןןןן (נא להעריך את ההקרבה) והאמת שכמו בחיים, כך בסופגניות – אין כמו הקראק פאי: מילוי קרם קרמל מלוח, ציפוי גנאש טופי וקוביית קראק פאי ממעל כדי שלא תצאו וחצי תאוותכם בידכם. עוד חיבבנו במיוחד את סופגניית Peanut Butter & Jelly – עם קונפיטורת תות, ציפוי גנאש חמאת בוטנים, קראמבל חמאת בוטנים, וממתק שוקולד לבן ובוטנים. גם את חובבי הרד ולווט לא שכחו פה, והילדים יעופו על השוקולד צ'יפ שמצופה בעוגיית שוקולד פאדג' M&M. אופציה שפויה יותר הן סופגניות במילוי קרם ריבת חלב, פטיסייר או שוקולד בלגי.
ביסקוטי // מיוחדות 12 ₪, ריבת חלב, פטיסייר ושוקולד 7 ₪, ריבה 6 ₪