את נועה קליין הכל כך מוכשרת פגשתי בבלוגספירה (עולם הבלוגים) לפני הרבה שנים, כשהוא עוד היה קטן ואינטימי. באותה התקופה לא היו הרבה בלוגים גדולים וכשמישהו היה בולט בכישרונו היה קל להבחין בכך. בלוג היצירות של נועה היה בדיוק כזה – מקורי, מפתיע ועם חוש טעם ואסתטיקה מדהימים. תמיד הערצתי את היכולות שלה ואת הפרויקטים המיוחדים שהיא יוצרת בשתי ידיים. לאחרונה התחלנו לגלגל בראש רעיון ולחפש את נקודת המפגש שתוביל לשיתוף פעולה מתוק מיוחד שכזה. לקראת המפגש היו לנועה עשרות רעיונות נפלאים ויצירתיים והיה קשה לבחור – אך בסוף הצלחנו: מסיבת יומולדת בנושא ״קרקס״. נועה הגיעה לעולם היצירה והאיור אחרי סיבוב ארוך ומצליח בעולם האופנה, ואחרי שנולדו שני ילדיה הרגישה צורך לחשב מסלול מחדש, פתחה את הבלוג, והשאר היסטוריה. נפגשנו לבוקר של קסמים ויצירה, אני על המתכונים ונועה על החלק היצירתי, היה כיף ומרגש ויש לי הרגשה שזו רק ההתחלה לה־לה! אז קחו בריסטול ומספריים ובואו למטבח.
דמויות קרקס לעוגת יומולדת
מה צריך?
דף פרינטבלס להורדה באתר- noa-klein.com
כוסות קאפקייק
שיפודים
קשי שתייה
חוטים
בריסטול
בלונים
מספריים, סכין יפנית, דבק סטיק, סלוטייפ
איך עושים?
- מדפיסים את דף הדמויות מהאתר וגוזרים אותן.
- מדביקים את הדמויות על בריסטול וגוזרים סביבן
לוליינית על חוט
- קושרים חוט באורך 20 ס״מ בערך לשני קשים.
- במרכז החוט מקפלים את הרגליים של הלוליינית ומדביקים.
- אפשר לנפח בלונים ולהדביק אותם בעזרת סלוטייפ לראש הקשים.
- תוקעים את הקשים בעוגה.
אריה קופץ דרך חישוק
- יוצרים חתכים מסביב לכוס קאפקייק עד לתחתית ומקפלים החוצה.
- חותכים בעזרת סכין יפנית עיגול רחב בתחתית כוס הקאפקייק.
- משחילים חצי מדמות האריה דרך החישוק ומדביקים את בטן האריה לחישוק.
- מדביקים שיפוד לתחתית החישוק.
איש חזק
- לאחר שהדבקנו את הדמות לבריסטול וגזרנו סביבה ניצור חורים במרכז כף היד של דמות האיש ונשחיל שתי סוכריות על מקל.
- נדביק את קצות המקלות של סוכריות המקל בעזרת סלוטייפ לעורפו של האיש החזק.
- נדביק שיפוד לגב האיש.
צילום: אפרת ליכטנשטט
גלגל ענק
מה צריך?
קרטון
צבעי גואש/טפט צבעוני
מספריים
סכין יפנית
מדבקות צבעוניות
סרגל
עיפרון
חוט ברזל/סיכות מתפצלות
דבק חם/דבק נוזלי
מה עושים?
- מסמנים על הקרטון צורת טרפז בגודל 10x30x20.
- בתחתית הטרפז מסמנים מלבן (זה יהיה הבסיס) בגודל 20×10
- מהצד השני של המלבן מסמנים טרפז שני בדיוק באותו הגודל. (טרפז, מלבן, טרפז)
- גוזרים ומקשטים, אפשר עם טפט צבעוני או בצבעי גואש.
- מקפלים את הטרפזים כך ששתי הצלעות הקצרות ישיקו ותיווצר צורה של פירמידה, ומדביקים אותן זו לזו.
- עכשיו יוצרים את הגלגל: מציירים עיגול על הקרטון (אפשר לסמן בעזרת צלחת גדולה) ומוציאים ממנו 7 משולשים. גוזרים ומקשטים בעזרת צבעים או מדבקות צבעוניות.
- מחוררים את מרכז הגלגל ואת מרכז הצלע הקטנה של הפירמידה ומשחילים דרך החורים סיכה מתפצלת.
- חותכים מחוט הברזל חתיכה באורך 3 ס״מ ומקפלים לצורת S.
- מחוררים 8 חורים מקבילים על הגלגל, מסביב, משחילים בהם את חוטי הברזל ומהדקים.

עוגיות תבלינים כוכבים על גלגל ענק
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה אך לא נוזלית
1/3 כפית מלח
180 גרם סוכר (1 כוס מינוס 1 כף)
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל איכותית
22/3 כוסות (370 גרם) קמח
1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
½ כפית קינמון
½ כפית טרי הל טחון
קמצוץ ציפורן טחון (לא חובה)
* אפשר גם להשתמש רק בכפית קינמון
אופן ההכנה
- בקערה גדולה בעזרת כף בוחשים חמאה, מלח וסוכר לקרם חלק.
- מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ובוחשים היטב בין חלמון לחלמון.
- מוסיפים את הווניל ומערבבים.
- מוסיפים דרך מסננת לקערה את הקמח והתבלינים.
- מערבבים, בהתחלה בעזרת כף עץ ואחר כך לשים בעזרת הידיים עד שנוצר בצק חלק ואחיד. אם הבצק נדבק לכם לידיים אפשר להוסיף כף או שתיים של קמח.
- כשהבצק אחיד ולא דביק מחלקים אותו לשני חלקים, עוטפים בניילון נצמד מחצית מהבצק ושמים במקרר.
- את המחצית השנייה של הבצק מועכים מעט למלבן ומניחים בין שני דפי נייר אפייה.
- מרדדים ליריעה בעובי 5־7 מ״מ.
- מסירים את דף הנייר העליון וקורצים מהבצק המרודד צורות לפי רצונכם.
- יוצרים חור בעוגייה בעזרת קשית.
- מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (השתמשו באלו שעכשיו רידדתם איתם) ברווחים קטנים.
- מצננים במקרר 15 דקות, ובינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות, לא טורבו.
חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
- מעבירים את התבנית מהמקרר לתנור החם.
- אופים 8־12 דקות, תוך השגחה. על העוגיות להיות יציבות ובהירות עם הזהבה קלה בצדדים.
לא מרימים אותן מהתבנית לפני שהן מתקררות.
קאפקייס פרצופים חמאת בוטנים
מרכיבים ל־14 יחידות
3 ביצים
¾ כוס שמן חמניות/קנולה
1 כוס סוכר
2/3 כוס חמאת בוטנים חלקה/עם שברי בוטנים
1 כפית תמצית וניל
¾1 כוסות קמח
¾ כפית אבקת אפייה
¼ כפית סודה לשתייה
1/3 כפית מלח
לציפוי
200 גרם גבינת שמנת
100 גרם אבקת סוכר
1 כף גדושה חמאת בוטנים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומכינים עטרות נייר סטנדרטיות לאפייה.
- בקערה טורפים ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה, אפשר עם מטרפה או עם מיקסר ידני.
- מוסיפים את השמן תוך כדי בחישה.
- מוסיפים וניל וחמאת בוטנים וטורפים היטב.
- מניחים מסננת על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר.
- מחלקים את התערובת בין עטרות הנייר עד שלושה רבעים מגובהן.
- אופים במשך 15־20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
- מכינים את הציפוי: טורפים את כל החומרים לקרם חלק ועם כפית/מרית מצפים את הקאפקייקס.
- מקשטים בסוכריות כמו בתמונה.
קאפקייקס פרצופים. צילום: אפרת ליכטנשטט
עוגת קרקס וניל וארל גריי
מרכיבים
שתי עוגות בקוטר 22־24 ס״מ
6 ביצים
½1 כוסות (150 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ״ל) שמן
2 כוסות חלב (שקדים/סויה/רגיל)
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות (420 גרם) קמח
3 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
6 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 שקיות תה ארל גריי
אופציות לתוספות:
1 כוס שוקולד צ׳יפס
או 1 כוס פירות יער קפואים
לציפוי
500 מ״ל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
צבע מאכל (לא חובה)
* לעוגה של קומה אחת אפשר לחצות את הכמויות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבניות. אם ברשותכם משקל, שוקלים את קערת המיקסר הריקה, זה יעזור לכם מאוחר יותר לדייק את החלוקה לשתי תבניות.
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה טורפים ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
- מוסיפים את השמן והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מניחים מסננת על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח, אינסטנט פודינג ואת תוכנן של שתי שקיות התה. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב־יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
- מוסיפים את התוספות, אם רוצים, ומערבבים קלות.
- מחלקים את התערובת בין שתי התבניות המשומנות ואופים 30־40 דקות, תלוי בקוטר התבנית או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
- להרכבה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את כל חומרי הציפוי לקצפת יציבה.
- מיישרים את החלק העליון של כל עוגה בעזרת סכין משוננת וארוכה.
- מורחים את הקצפת על חלקה העליון של העוגה הראשונה.
- מניחים עוד עוגה מעליה ומצפים את כל העוגה בקצפת בעזרת סכין פלטה.
עוגת קרקס וניל וארל גריי. צילום: אפרת ליכטנשטט
דמויות קרקס לעוגת יום הולדת
דוב עם כדורים
- נדביק את הדמות על בריסטול ונגזור סביבה.
- נחורר בעזרת מחט עבה או שיפוד מסטיקים עגולים.
- נשחיל את המסטיקים על חוט ברזל ונכופף לצורת טבעת.
- נדביק את חוט הברזל לגב הדוב בעזרת סלוטייפ.
- נדביק שיפוד לגב הדוב בעזרת סלוטייפ.
פיל על ביצת הפתעה
- נדביק שיפוד לגב הפיל ונחתוך אותו כך שרק 2 ס״מ יבצבצו מתחתית הדמות.
- נקלף ביצת הפתעה ונתקע את הפיל על קצה הביצה.
- נתקע שיפוד נוסף בתחתית הביצה ונקבע אותו על העוגה/קאפקייק