ז'אנר ריאליטי הבישול סיפק לנו עד כה שלל מנות, מגרות יותר או פחות, מוגשות על מצעים שונים. פעם אלה מתמודדים בנבחרות בישול ("מאסטר שף", "משחקי השף"), פעם אחרת בשלנים חובבים שמארחים אנשים בביתם ("בואו לאכול איתי"). כעת מגיע השלב הבא: תוכנית חדשה מציעה – בואו לאכול את מה שראיתם בטלוויזיה, או בקיצור "המסעדה הבאה של ישראל".
התוכנית שעלתה בשבוע שעבר ברשת 13 תציג מדי שבוע ארבע הצעות ראשוניות למסעדות, עם סגנון, קו עיצובי, תפריט מגובש – וכמובן מספר מנות לטעימה. בסוף כל תוכנית תיבחר מסעדה אחת שתיפתח לשבוע במתכונת פופ־אפ, ובסוף העונה תיבחר אחת מבין הנבחרות, שתיפתח לשנה שלמה. אין ספק שמדובר בפורמט מסקרן. אחד האתגרים של עולם הטלוויזיה החדש הוא להבין כיצד להתבלט, לגרום לצופה להתיישב דווקא מול תוכנית מסוימת ועוד בצפיית לייב. העסקה שמציעה "המסעדה הבאה" בהקשר הזה די משתלמת. אם עד עכשיו נאלצו הצופים לסמוך על ההתרגשות של מושיק רוט או על הנחרצות של אסף גרניט, עכשיו יוכלו פשוט לקום בסוף התוכנית ולהזמין מקום במסעדה הזוכה. בהקשר הזה מדובר בהחלט בעליית מדרגה.
בגזרת התוכן חייבים להודות שאין חידוש יוצא דופן. בסך הכול מדובר בתוכנית חביבה שמציעה תמהיל סטנדרטי של רגש והומור, בדומה לאחיותיה לז'אנר. לא משהו שלא ראינו קודם. דווקא בגלל שמדובר בתוכנית שמציעה דבר חדש, ההיצמדות לעבר היא בעוכריה של "המסעדה הבאה".
תוכנית הפתיחה שבמרכזה עמדו ארבע הצעות למסעדות, הייתה ארוכה מדי (האודישן הראשון ארך יותר מ־20 דקות!). גם הניסיונות לאוורר את התוכנית בעזרת הצעות למסעדות משעשעות ("פראייר", מסעדת המטוגנים של הראפר לוקאץ') נראו גסים מעט, בהתחשב ברמה הגבוהה של המתמודדים האחרים ובעיקר בהתחשב במה שעומד כאן על הפרק – האפשרות לפתוח מסעדה של ממש. במילים אחרות, לא כל מה שעובד בתוכניות־האם כמו מאסטר שף ומשחקי השף, עובד גם כאן. כיוון שהפורמט מבוסס על ארבע הצעות למסעדות בפרק, טוב יעשו שם אם יקצצו מעט ויגישו לנו מנה מהודקת יותר.
למרות זאת, אין ספק שהתוכנית כן עשתה מאמץ לחדש, לא רק בגזרת הפורמט. ארבע ההצעות למסעדות שמוצגות מדי פרק באולפן מוגשות גם עם חלל ייעודי שעוצב במיוחד עבור כל אחת מהן, מה שבהחלט מצליח להרשים וליצור את אווירת ה"התכנסנו לבחור את המסעדה הבאה" שכה רוצים בתוכנית. שינוי מרענן נוסף מגיע בגזרת השופטים, עם הצטרפותה של השופטת החדשה רותי רוסו, שמוסיפה חן והומור ובעיקר צבע חדש לשלישיית השופטים הקבועה גרניט־רוט־שטרית.
לולא אלה, האופציה של מסעדה בסוף כל תוכנית הייתה נותרת בבחינת גימיק מגניב ותו לא, אבל ניכר שנעשה כאן ניסיון של ממש ליצור פורמט חדש ומקורי שיהיה מעניין לעקוב אחריו, גם אם כל העסק זקוק עדיין לעוד כמה דקות של בישול.
המסעדה הבאה של ישראל רשת 13