השבת במגזין מוצש של מקור ראשון יתפרסם ראיון עם השף אייל שני לרגל פתיחת המסעדה הכשרה חדשה שלו – "דבורה".
"יש בינינו השפים תחרות מאוד גדולה, המון אגו, אבל האהבה והפרגון שורים", אמר שני על חבריו לצוות השופטים של "מאסטר שף". כשנשאל על מיכל אנסקי ענה: "מיכל כל הזמן מחפשת את הגושפנקה שלה אצלנו. היא גם צעירה יותר וגם לא מסעדנית כמונו. אנחנו מארחים אותה מאוד יפה בתוך העולם הזה של האוכל. ייקח עוד שנים עד שהיא תקבל את הביטחון המלא שלה, שהיא תרגיש שהיא שוות זכויות לנו. לנו יש זכויות של לוחמי שוחות ותיקים".
בנוסף דיבר שני על העבודה במסעדה כשרה והעובדה שיש משגיח כשרות שיכול לבקר ולהעיר על הבישול. "החלטתי שאני לא מתעצבן מהם, ושאני אהיה הרבה יותר דקדקן מהמשגיח. אני הרי יודע הכי טוב מהיכן מגיע כל דבר. מאותו רגע ההשגחה לא עניינה אותי יותר. במסעדה כשרה הכול חייב להיות כשר, אי אפשר אחרת. כשאתה מבין את זה, ההשגחה לא מפריעה. זה לא אומר שאני לא מתמלא לפעמים בכעס על המוסד הזה ועל שולחיו, אבל אני שם את זה בצד, זה לא קשור למסעדות שלי. יש לי גם חלום לעשות כשרויות חברתיות, אבל לא נגעתי בזה עדיין".
שני התייחס גם לחתימת החוזה לפתיחת 150 מסעדות ברחבי אירופה ואמר כי הוא וצוותו "פועלים בדיוק כמו חב"ד. אנחנו גוף מאוד גדול שמפזר המון סמכויות. לשפים שלי יש את אותה האמונה היוקדת ואותה המחויבות כמו שלוחי חב"ד".
הריאיון המלא יתפרסם ביום שישי במגזין מוצש של מקור ראשון