תכולת הספרייה: הספרייה הביתית שלי מורכבת ממגוון ספרים. ספרי קודש כגון חומשים עם פירושים, ספרי מדרש ואגדה, תלמוד בבלי וירושלמי, פוסקים, פקסימיליות של כתבי יד עתיקים, אוסף גדול של הגדות לפסח, ועוד. יש בה גם ספרות יפה, רומנים למיניהם, מדריכי תיירות, שירי נעמי שמר, אלבומי פרחים וציורים של ציירים מפורסמים יותר ופחות. יש מקום גם לספרות מקצועית בתחומי המתמטיקה, תורת המשחקים וכיו"ב, אבל רוב הספרים המקצועיים נמצאים בספרייתי בעבודה. ובכלל, היום מעט משתמשים בספרים מקצועיים כי הכול קיים באינטרנט. אני מקבל המון ספרים במתנה, אך אינני מספיק לקרוא הרבה. מדי פעם קורא עגנון או ספרות יפה אחרת.
מדף קרוב ללב: אינני אוהב להשוות, כולם ספרים טובים, בכל ספר יש משהו אחר. עבורי המדפים השימושיים ביותר הם של ספרי הקודש, בפרט התלמוד הבבלי, והחומשים, עם מגוון של פירושים על התורה.
שיטת מיון: למען האמת מדובר בבלגן שאני בעצמי לפעמים לא יודע להתגבר עליו, בעיקר מאז שעברנו דירה לפני כארבע שנים. אני מאוד עסוק; כל יום אני מבטיח לעצמי לסדר את הספרים מחר, וה"מחר" אינו מגיע. בחדר עבודתי הספרים הם לרוב ספרי קודש, ובחדר שבו אשתי יושבת נמצאים רוב הספרים הכלליים.
על ארבעה ספרים
בית על מים רבים
אמונה אלון / כנרת / 2016
ספר שעשה עלי רושם חזק ואמיתי. הוא מתאר את ההרגשה של היהודים בהולנד בזמן השואה כתהליך, שבו המצב נעשה יותר ויותר גרוע. התחברתי לספר הזה אף שבעצמי ב"ה לא עברתי את השואה, משפחתי יצאה מגרמניה לארה"ב כשהייתי בן שמונה.
צמחי ישראל המדריך השלם לצמחים ופרחים בארץ ישראל
אבי שמידע / מפה / 2005
המחבר, בוטניקאי מספר אחד בארץ, הוא ידיד טוב שלי. הוא גם חבר במרכז לחקר הרציונליות, יחידת המחקר שבה אני עובד באוניברסיטה העברית. אני מטייל הרבה בארץ עם הילדים, הנכדים והנינים שלי, ותמיד לוקח איתי את הספר של אבי. זה מוסיף הרבה אם מזהים את הפרחים; הם הופכים לידידים ותיקים. העותק שלי מלא רישומים המציינים מתי ראיתי את הפרח, איפה, ומי היה איתי.
פירוש רש"י על התורה
על כל פסוק יש מאות מדרשים ומאמרי חז"ל; פירוש רש"י הוא מעין קובץ של מבחר מאמרי חז"ל על התורה. מעבר לכך, הפירושים המופלאים של רש"י עצמו מבהירים את עומק הפשט, ומסבירים את כללי הלשון. בנוסף, רש"י היה ממש "ציוני"; למרות שחי בצרפת, בכל הזדמנות הוא כותב בשבחה של ארץ ישראל, ומרגישים ממש את התלהבותו.
את העולם נתן בלבו
מכתבי שלמה אומן
מכון שלמה אומן / תשס"ז
בני בכורי שלמה נהרג בקרב במבצע שלום הגליל בשנת 1982, בהיותו בן 25. בשנות התבגרותו, וגם אחר כך, שהינו לעיתים מזומנות בחו"ל לרגל עבודתי. באותן שנים שמרנו על קשר דרך דואר רגיל – דוא"ל וווטסאפ עדיין לא היו קיימים. מכתביו נהדרים – מלאי תיאורים של חוויותיו, מחשבותיו, דברי תורה, חיי יום־יום. הספר כולל גם מבחר מכתבים לידידים.