תמיד אני מגיע לשביעי של פסח בתחושה של כבדות אחרי שבוע חול המועד, הררים של אוכל, מלוא החופן מפגשים משפחתיים עמוסים ולא מעט מצות שיושבות על הקיבה כמו עוגן של ספינה. עם האביב שכבר נכנס לתנופה והטמפרטורות שמתחילות לנסוק עולה גם החשק לשתות משהו מרענן וקריר. במקום אחר הייתי אומר שתו מים או אפילו קפה קר, אבל ביין עסקינן, אז בואו נשתה לחיים.
הר עמשא לבן, יקב יתיר
בלנד של ויונייה, שנין בלאן, רוסאן, גרנאש בלאן ומעט קלארט בלאנש שכולם גדלים בסביבות היקב בדרום הר חברון (חבל יתיר למדייקים). לאחר התסיסה היין מתיישן בשילוב של מכלי נירוסטה, חביות גדולות ואמפורות בטון, מה שיוצר יין בעל גוף קליל עם חומציות נמוכה ומגוון מרשים של טעמים וארומות שביניהם נמצא את פירות ההדר המרעננים, עשבוניות שמתחילה להתפתח לכיוון טעמי הקש ואף מינרליות עדינה שמרמזת על אדמת המדבר שבה גדלים הענבים. הסוד הוא למצוא את בציר 2020 וליהנות ממנו עכשיו.
לבן יבש, 90-100 ₪

פלם בלאן, יקב פלם
היקב האגדי מהרי יהודה מייצר בלנד שעשוי כמעט כולו מסוביניון בלאן, שמגיע מהרי הגליל, עם מעט שרדונה. היין מתיישן מעט במכלי נירוסטה על מנת לשמור על המאפיינים הראשוניים והמקוריים של הזנים. עם גוף מעט מלא יותר, מתקבל יין ארומטי עם חומציות בינונית אך נעימה, שמדגישה את ריחות ההדרים שמופגנים כאן ומציגים את הזנים באופן נהדר. לצד ריחות של פריחת יסמין ותפוחים ירוקים ורמיזות קלות לכיוון טעמי הקיווי ואף מלון. בציר צעיר תמיד עדיף, אך אם תמצאו את בציר 2018 תופתעו לטובה.
לבן יבש, 100 ₪

שנין בלאן, יקב ננה
הזן הצרפתי שהפך לכל כך טרנדי בארצנו בשנים האחרונות מגיע פה בדוגמה נהדרת מיקב דרומי ביותר (מצפה־רמון תנו כפיים). עם גוף בינוני, חומציות נוכחת יותר וטעמים מתפרצים של פירות האפרסק והנקטרינה, משמש ואגסים שכבר מתחילים לנטות ולהתקדם אל הליצ'י אפילו. כשמוסיפים לזה את המינרליות שברקע (כמעט כמו מליחות קלה) ויישון במכלי נירוסטה בלבד, מתקבל יין כל כך נעים ויוצא דופן באיכותו, שזה כמעט פשע לא לשתות אותו. בציר 2021 טוב במיוחד אבל כנראה כל בציר שתבחרו יהיה טוב.
לבן יבש, 100 ₪
