סוף־סוף זה קרה. אחרי שנים של חלומות וחודשים של ציפייה, דיסני פלוס נחתה השבוע בארץ, וסימנה עוד שלב במלחמת הסטרימינג על ליבו (וכיסו) של הצרכן המקומי. השירות שהגיע לארץ במסגרת השקה רחבה נפתח החודש ביותר מארבעים מדינות חדשות.
שירות הסטרימינג של העכבר המצויר לא מכיל רק את סינדרלה, סימבה ובאז שנות אור, אלא מגוון גדול של סדרות וסרטים. החל מיצירות מקוריות של מארוול ומלחמת הכוכבים וכלה ברשימה ארוכה של יצירות קלאסיות וחדשות שעלו במסך הקטן והגדול. למשל, משפחת סימפסון על שלושים עונותיה תהיה שם ועוד מותגים רבים (ראו בהמשך), שבוודאי מדאיגים מאוד את קברניטי נטפליקס.
ברמת הממשק, נראה שדיסני מנסה לדחוס על המסך כמה שיותר תכנים מהרשימה הבהחלט מרשימה שהשירות טומן בחובו, והתוצאות מעורבות. מצד אחד, קל למצוא את התוכן המבוקש, וקל עוד יותר להיחשף להמון תכנים שכלל לא ביקשת. מצד שני, המסך הראשי חושף אותך לקצת יותר מדי, באופן מבולגן שלעיתים מבלבל את העיניים ואת המוח. אין ספק שבהשוואה לנטפליקס, יש לדיסני מה ללמוד. ואגב, זה נכון כפליים לגבי ממשק הצפייה עצמו: נטפליקס מציעה יותר אפשרויות שמספקות חוויה נוחה משל דיסני, ואפילו שיטת המעבר לפרק הבא טובה יותר בנטפליקס. לפחות הבעיות הללו ידועות שם בקונטרול, ועובדים על שיפורים.
בזווית של התוכן המקומי, אין כידוע בשורה של ממש – דיסני פלוס לא רכשה עדיין תוכן ישראלי, ואם תרצו לצפות דרכה בתכנים בשפה העברית, תצטרכו להסתפק בסרטים המצוירים המדובבים. ראוי לציין שדיסני השקיעו בעבר בהפקות מקור לילדים ונוער ששודרו בערוץ "דיסני ישראל" (למשל הסדרה "יומני החופש הגדול"), אך נכון לעכשיו אלה לא קיימות בשירות. בדיסני פלוס אף ציינו בימים האחרונים שבחלק מהתכנים שלהם כרגע לא מופיע תרגום, כך שייתכן שתיתקלו בתוכן שעדיין לא עבר אדפטציה לשפת המקום. ועכשיו, לכבוד היום הגדול, התאחדו מדורי טלוויזיה ודיגיטל כדי ליצור את המדריך האולטימטיבי לפלטפורמה החדשה. מכיוון שדיסני פלוס מסודרת לפי קטגוריות, כך נסתדר גם אנחנו.
מארוול

גיבורי־העל שוברי הקופות מחולקים לשלושה סוגי תכנים: סרטים, סדרות וקצרים. בתחום הסרטים תקבלו את מיטב תכני הנוקמים של מארוול – איירון־מן, קפטן אמריקה, שומרי הגלקסיה וכל השאר, אבל לא רק. בעקבות רכישת "פוקס", דיסני יכולה להציע גם את התפריט המלא של סרטי אקס־מן שיצאו מ־1999 ועד היום.
ובגזרת הסדרות, למארוול יש לא מעט מה להציע. מבין כל הסדרות המקוריות שהפיקה מארוול בתקופת הקורונה, הטובה ביותר היא ללא ספק "לוקי", שבשישה פרקים מחזירה למסך הקטן את הנבל שהפך לאנטי־גיבור וכבש את ליבם של מעריצים בכל מקום בזכות המשחק הקסום של טום הידלסטון. הסדרה היא בעצם התוכן המשמעותי הראשון של מארוול שעוסק במולטיוורס – הקונספט של יקומים מקבילים והאופן שבו הם משפיעים זה על זה. זה מבלבל, זה מקורי, זה בעיקר מאוד־מאוד טוב. אה, ויש גם את אואן וילסון בתור בלש אנטגוניסטי שהופך לחבר כאח של לוקי. מומלץ בחום.
בסדרה "וונדהוויז'ן", וונדה מקסימוף (אליזבת אולסון), מכשפת השני, כלואה בעולם שנראה כמו סדרת קומדיית מצבים ישנה עם בעלה, ויז'ן (פול בטני). מפרק לפרק העלילה מסתבכת, מתפתלת ובסופו של דבר מסתכמת בקרב מכריע ומוגזם מדי, כמיטב המסורת. הבלחה מעניינת של מארוול שמתחילה מקורי מאוד והולכת ומתדרדרת ככל שהעלילה מתקדמת. כמו בהרבה תכנים של מארוול אם אתם רוצים לקחת ברצינות את הצפייה אתם נדרשים לרקע עלילתי ראוי שבנוי מתכנים קודמים בעולם המארוולי.
וזה לא הכול: בין סדרות מארוול האחרות יש גם את "מון נייט" מותחן שמתרחש במצרים עם גיבור העל היהודי הראשון של מארוול; "הוקאיי", שחוזר אל גיבור־העל עם החץ וקשת יחד עם שותפה צעירה חדשה; "הפלקון וחייל החורף", שהיה צריך להיקרא "החברים הפחות מעניינים של קפטן אמריקה", ועוד.
מלחמת הכוכבים

"מלחמת הכוכבים" הוא אחד העולמות הידועים והמכובדים בקולנוע, ומעולם לא זכה לכבוד הראוי לו בישראל – בעיקר, כנראה, כי הסרטים לא בנטפליקס. אבל כעת, לא רק הטרילוגיה המקורית (והטובה ביותר, כמובן) תהיה שם אלא גם יתר הסרטים – טובים וגרועים כאחד – יהיו זמינים לכל המעוניין, ויחד איתם גם הרשימה המתרחבת של סדרות שדיסני עמלה להפיק.
סדרת מלחמת הכוכבים הראשונה, "המנדלוריאן", היא גם הטובה ביותר. סיפורו של צייד ראשים משוריין שמסתובב בין כוכבים, מתרועע עם חייזרים ויורה בנבלים. אל מנדו (פדרו פסקל) מצטרף יצור ירקרק וחמוד להחליא שזכה לכינוי הבלתי רשמי "בייבי יודה", שבקרוב יופיע על טי־שירטים בכל רחוב בישראל.
הג'דיי המפורסם והאהוב מששת הסרטים הראשונים, אובי־ואן קנובי, חוזר למסך הקטן, בגילומו של יואן מקגרגור המצוין. העלילה מתרחשת בין פרק 3 לפרק 4, כשקנובי מתחבא מהאימפריה על הכוכב המדברי באר שב – אהמ, טטואין.
וזה לא הכול: עוד בגזרת הסדרות תמצאו את הספר של בובה פט, ובעתיד צפויה לעלות גם הסדרה אנדור, המגוללת את סיפורו של קפטן קסיאן אנדור, גיבור הסרט "רוג 1".
דיסני + פיקסאר

אחת הסיבות שדיסני משמשת איום כה משמעותי לנטפליקס, היא קטלוג הסרטים העצום שלה (יחד עם פיקסאר), שמתפרשׂ על פני עשרות שנות קולנוע. כך תוכלו בין היתר למצוא תחת המותג של "דיסני" את כל סדרת "שודדי הקאריביים" המצליחה, סרטים אהובים מהניינטיז כמו "אלאדין", "מלך האריות", "היפה והחיה" וכל שאר סרטי הנסיכות של דיסני, לצד סרטים עכשוויים יותר כמו סדרת "לשבור את הקרח", ו"אנקאנטו". בנוסף לדיסני יש גם סדרות דוקו כמו זו של פיטר ג'קסון "הביטלס: Get Back", שמתעד את יצירת האלבום האחרון של ארבעת המופלאים. בהמשך הקיץ מתוכננת לעלות סדרת אנימציה בכיכובו של "ביימקס" – הרובוט החמוד מהסרט "ששת הגיבורים", ובשנה הבאה צפויה להתפרסם סדרה דומה בכיכובה של הנסיכה טיאנה מ"הנסיכה והצפרדע".
סטאר

אחת הסדרות המוצלחות של סטאר היא "רק רציחות בבניין". בבניין מרשים ויוקרתי בניו־יורק מתגוררים דיירים רבים וחיים באין מפריע. כלומר, עד שאחד השכנים נפטר או אולי דווקא נרצח? הסברה הזאת מובילה שלושה מהשכנים לצאת לחקור את הפשע ולתפוס את הרוצח בכוחות עצמם. את כל המסע ההרואי הזה הם מתעדים בפודקאסט שהם מקליטים בארון הבגדים של אחד מהם. נשמע הזוי? בהחלט, כי שלושת השכנים הם טיפוסים של ממש: צ'ארלס (סטיב מרטין, אחד מיוצרי הסדרה) הוא שחקן עבר שהתפרסם ככוכב דרמת בילוש והיום עסוק בלסדר את הפלפלים במקרר בשורות, אוליבר (מרטין שורט) הוא במאי ברודווי מובטל שנושא את הבולדוג שלו בעגלת תינוק, ומייבל (סלינה גומז) היא מילניאלית משונה וקשוחה שמתגוררת בדירה הפוכה וטוענת שזה בגלל השיפוצים.
לאחר שהמוות פוקד את הבניין, השלושה נפגשים במקרה ומגלים שהם מעריצים מושבעים של אותו פודקאסט פשע, כך שעניין משותף – יש. העבר של מייבל עם השכן המת, דוחף אותה להתחקות אחר נסיבות מותו ושני השכנים המבוגרים מצטרפים בחפץ לב. מהנקודה הזאת הם יוצאים למסע בילוש משעשע והזוי, שבמהלכו הם מוצאים רמזים, מגלים סודות וכמובן עוקבים אחרי חתולים. רק רציחות בבניין נעה בין דרמה ופשע לפארודיה וקומדיה, לכן לוקח איזה רגע (או פרק־שניים) להבין איפה נחתתם. ישנם גם פרקים מאתגרים (למשל, פרק אילם), אבל לא מדובר בסדרה מורכבת במיוחד והתוצאה מצחיקה באופן מהנה למדי ובעיקר מקורית. העונה השנייה אגב, צפויה לעלות כבר בסוף החודש.
וזה לא הכול: מלבד הסדרה החדשה של בנות "הקרדשיאנס", "איך פגשתי את אבא" וסדרות חדשות נוספות, תוכלו למצוא ב"סטאר" גם כמות גדולה של סדרות להיט מוכרות, בהן דרמות אקשן ומתח כמו "24", "הומלנד", "אבודים", "נמלטים", "האמריקאים" "סקנדל" ו"תיקים באפלה", סדרות קומיות כמו "משפחה מודרנית", "משפחת סימפסון", "איך פגשתי את אמא", "אטלנטה" ו"גלי", וגם "האנטומיה של גריי" ו"עקרות בית נואשות". בגזרת הסרטים תמצאו את סרטי הסדרות "מת לחיות", "הרץ במבוך", "עידן הקרח" ו"אווטאר".
נשיונל ג'יאוגרפיק

התכנים של נשיונל ג'אוגרפיק אולי פחות נוצצים מעמיתיהם, אבל אם אתם חובבי טבע וז'אנרים תיעודיים תוכלו למצוא שם כמה פנינים. מחכים לכם שם סרטי "החילוץ" – על מבצע חילוץ של 12 ילדים ממערה בתאילנד, ו"סולו חופשי" – על מטפס הרים נועז בדרכו לפסגת "אל קפיטן", שבוימו בידי הבמאים והמפיקים זוכי האוסקר אליזבת' צ'אי וסארהילי וג'ימי צ'ין. בקטגוריה זו תמצאו גם סדרות טבע שהפכו לפופולריות, בין השאר הודות לזהות המגישים שלהן – “העולם על פי ג'ף גולדבלום”, ו"ברוכים הבאים לכדור הארץ" בהגשת וויל סמית', בהן יוצאים השחקנים לחקור את העולם מנקודת מבטם.