בשבוע שעבר יצא לי לבקר בשני יקבים מהממים באפלסיון החדש שלנו במורדות יהודה. שני היקבים מאפיינים בצורה נהדרת את כל הדברים שהמחוז החדש שואף אליו. יקבים כפריים בעלי ציוד מודרני עם טכניקות חדשניות ועבודת אדמה תוך הקפדה על איכות גבוהה. בשני המקרים היקבים בבעלות משפחתית מלאה. כלומר המשפחה מחזיקה גם את היקב וגם את הכרמים. הנקודה הזו מאפשרת שליטה מדויקת בתוצר הסופי תוך הקפדה על סטנדרט גבוה.
יקב בזק

היקב שנמצא בתוך היישוב כרמי־יוסף החל לפעול בשנת 2008 ופעל בעיקר לייצור יין למשפחה ולחברים. ממש לפני הקורונה צבר העסק תנופה, גדל והפך ליקב בוטיק מן המניין. במשך שנים המשפחה (ובראשה חנן האב) גידלה וטיפחה כרמים שאת תוצרתם מכרה ליקבים אחרים אולם ב־2019 החליט הבן עמוס שהגיע הזמן להפוך את התחביב לעסק לכל דבר. לצורך כך התגייסה כל המשפחה. ההורים חנן ומלכה הם אגרונומים ותיקים שאחראים על הכרמים ועל הכנת היין עצמו, עמוס מנהל את היקב, עמיחי מייעץ ומנהל מכירות, רעות היא מנהלת מוצר ומאיה הגיסה אחראית על המאפים (המדהימים). את היינות הם מייצרים מזנים קלאסיים שמגיעים מהכרמים שנמצאים במרחק צעקה מהמרפסת. היקב עצמו ומרכז המבקרים נמצאים ממש מתחת לבית המשפחה, מה שיוצר אווירה ביתית ונעימה לכל הבאים.
גבעת הבשמים – רוסאן ויונייה 2021
יין לבן בעל גוף וחומציות בינונית, עם אוסף טעמים מעניין של בלנד מרתק. בין העשבוניות וההדריות המעט מיובשת של הויונייה עד לטעמי הפירות הירוקים (תפוח ואגס בעיקר) עם מעט לימוניות. התוצאה היא יין מרענן ומרתק בשילוב הטעמים שבו, יכול להתאים לארוחה קלילה או גם לכוס יין במרפסת בלי ליווי מיוחד.
110 ש"ח
אפשר לבוא להתארח בימים רביעי-שישי וקבוצות בתיאום גם בשאר ימות השבוע.
יקב ברבדו

היקב הוקם בתחילת שנות האלפיים על ידי זורי ארקין עם חתנו פרופ' בן־עמי ברבדו ועם פרופ' עודד שוסיוב. הם החליטו למקם את היקב בלב הכרמים של משפחת שוסיוב. ארקין ושוסיוב שניהם בנים למשפחות כורמים ותיקות. בתחילת דרכו היה היקב זעיר וייצר כמה אלפים ספורים של בקבוקים. מאז היקף הבקבוקים גדל והיום עומד על כשבעים אלף בקבוקים בשנה. הענבים ליינות מגיעים כולם מכרמים הסמוכים ליקב ומהם מייצרים מגוון של יינות לבנים, אדומים ורוזה. מרכז המבקרים בנוי כך שניתן לראות מבעד לחלונותיו את חדר החביות המהמם מצד אחד ואת כרמי היקב מהצד השני. כרגע המרכז משמש בעיקר כחנות ליינות אך נקווה שיחזור במהרה לארח מבקרים.
ברבדו שרדונה – 2021
יין לבן בעל גוף בינוני וחומציות בינונית ומעוגלת, היין תוסס על השמרים כאשר חלקו בחביות עץ וחלקו במכלי נירוסטה. לאחר מכן מכן הוא מתיישן על שמריו שלושה חודשים נוספים, בחביות עץ. טכניקות אלו מביאות אלינו יין שמצד אחד צעיר, חומצי ורענן עם ארומות של לימונים, מינרלים, פרחוניות לבנה ומעט פירות בוסריים. ומצד שני היין מקבל את טעמי החבית וניתן לחוש ברמיזות של פופקורן, חמאה ועץ אלון המאופיינים כל כך ליישון בחבית אך הפעם לא משתלטים על כל היין. ישמש נהדר כפתיח או ליווי לארוחה קלה.
90 ש"ח
מומלץ בהחלט לבקר ביקב, ולו רק כדי לקנות יין וליהנות מהנוף.
ניסיתם המלצות קודמות ואהבתם? יש לכם יין שאנחנו חייבים לנסות? רוצים לזכות לשורת תהילה במדור? דברו איתנו ואולי תופתעו: Alcohol.motzash@gmail.com