אז הקיץ מתחיל להפגין נוכחות קשה ועיקשת, והטמפרטורות נוסקות כבר תקופה אל מעבר לשלושים מעלות גם בירושלים הקרירה. וכשזה מצב העולם שבחוץ, עולה בוודאי השאלה מה נשתה כדי לקרר את הגוף. אז לפני שאתם יוצאים לים, לבריכה או למעיין, איש־איש ואישה־אישה לפי בחירתם ונגישותם, שימו לב להמלצות הבאות בתקווה שיעזרו לכם לצלוח את ימי החום בקרירות ועם טעם טוב בפה.
תחתית החבית
אם אתם לא חובבי יין, או לפחות לא במזג האוויר הזה, הנה המלצה אחרת למשהו כיפי לשתות.
אז ככה, בנא משקאות החלו לייבא מוצר חדש שהתלהבתי לנסות וממש נהניתי להשתמש בו. ישירות מגרמניה, ממבשלת ארקובראו (Arcobrau), מגיעה אלינו בירת חיטה חדשה. הבירה קלילה בטעמיה, עם האופי הקלאסי של בירות חיטה, כלומר בטעמים של קליפות הדרים, שמרי בירה, טופי, בננות מיובשות ואף רמזים של קרמל ברקע, עם סיומת בינונית ונעימה.
תשאלו: יש עשרות כאלה בשוק, אז מה מיוחד? הגימיק נעוץ בשיטת ההגשה. הבירה הזאת מגיעה בתוך חבית קטנה (וכמעט אישית) שמכילה חמישה ליטרים. לחבית יש פתח עליון שמטרתו להכניס אוויר למכל, ופתח תחתון שהופך לברז. אפשר פשוט להעמיד את החבית ולמזוג לעצמנו לכוס בנוחות רבה.
אחרי שמסתבכים קצת עם הפתיחה, פתאום יש לכם ברז בירה חופשי. לדעתי זה הרבה יותר מתאים לישיבה עם חברים מאשר שישיות של בירה: גם פחות מלכלך, וגם אין חשש שהחבית תישבר בדרך.
בירת חיטה, 5 ליטר, גרמניה. 119 ₪
אדום בהיר

במחוז פרובאנס שבדרום צרפת קיימת תעשיית יין נרחבת למדי, בחלקה של יין אדום, ובמקביל גם תעשייה נרחבת של יינות רוזה. אזורים כמו לנדוק, רוסיון ופרובאנס מייצרים יינות אדומים רבים, אך גם מנצלים את החום היחסי אצלם כדי לייצר יינות רוזה איכותיים.
הפעם מגיע אלינו מאזור פרובאנס, לא רחוק ממרסיי, יקב שאולי חלקכם שמעתם עליו: שאטו מיראבל. ביקב החליטו להתמקד ביינות הרוזה ולהתמחות בהם. היין נמכר בבקבוקים רגילים, בבקבוקי מגנום (ליטר וחצי) וגם בחצאי בקבוקים (375 מ"ל). היינות מורכבים מבלנד של סינסו, גרנאש, סירה ומעט רולה, שגדלים בעמק חמים ברום 300 מטר מעל פני הים. היין המתקבל הוא בעל גוף קליל וחומציות בינונית, עם ריחות וטעמים של אפרסק צעיר, פריחת יסמין, פטל אדום ורמזים של אשכולית אדומה שמוסיפה רעננות, ויש לו סיומת קלילה ומאפיינים פירותיים. יין קליל ונהדר לשתייה ביום לוהט.
זו שנת הבציר הראשונה שבה היקב מייצר יין כשר, וזאת עקב ההתעקשות של הקהילה היהודית שיהיה יין כשר מצד אחד, ומנגד התעקשות של היקב לא להוריד מרמת היין.
ניסיתם המלצות קודמות ואהבתם? יש לכם יין שאנחנו חייבים לנסות? רוצים לזכות לשורת תהילה במדור הבא? דברו איתנו ואולי תופתעו: Alcohol.motzash@gmail.com