אולי זה הרגל מגונה שלי בתור סטודנטית, אבל אני כבר לא מסוגלת לשמוע הקלטות במהירות רגילה וקשה לי לעקוב אחר הסכתים ארוכים מדי. ככה הגעתי להסכת "מינהר הזמן", שמתהדר בכמה פרקים קצרים יחסית באורך דקות ספורות, לצד פרקים באורך רגיל (30־50 דקות). הפרקים הקצרים הם מלכודת הדבש המושלמת לאנשים קצרי קשב, וכך גם נשאבים אל שאר ההסכת.
אפשר להתווכח על נחיצותו של שידור ציבורי, אבל אי אפשר להתווכח על ההצלחה של כאן 11. כמו בדיגיטל, גם בשוק ההסכתים הם פילסו את דרכם לפסגת המושמעים. הסכתים העוסקים בהיסטוריה יש למכביר, אבל ההסכת "מינהר הזמן" שמגיש ערן מינהר (משחק מילים חביב, תודו) מנסה להביא היסטוריה אחרת. חלק מהפרקים עוסקים בנושאים היסטוריים "קלאסיים", אבל רובם עוסקים באירועים היסטוריים שנשכחו או נדחקו אל מחוץ לדפי ההיסטוריה. דווקא בגלל זה ההסכת כולל נושאים ופרקים מגוונים מאוד, בהם לדוגמה, הסבר לסיבת הימצאות האורים והתומים בסמל אוניברסיטת ייל, אסונות גרעיניים (לא, אתם לא מכירים, זה לא על צ׳רנוביל) ורצועת עזה במלחמת העולם השנייה.
מינהר הזמן מביא בכל פרק אורח אחר, וממש לא רק היסטוריונים. למשל, פרופסור למתמטיקה מאוניברסיטת תל־אביב מתארח בפרק העוסק בעורך דין בן המאה ה־17 ששיגע את העולם המתמטי במשך 400 שנה, ובניסיון לפתור את המשוואה שהעלה כהערת שוליים על משפט פיתגורס. פרק אחר מארח את איתי הרמן, "הצ׳ייסר", לשיחה על שמות מדינות בעולם וכיצד הם התגבשו. לצד התחומים הרציניים יש גם פרקים קלילים יותר, כמו הפרק שעוסק באיש שהפך לאגדה כי היה הולך בכל יום באותה חולצה ירוקה על אותו גשר.
פסקול הפודקאסט אינו מובן מאליו. הפתיח בהסכת מעולה ונותן תחושה של נסיעה לאחור בזמן; מוזיקת המעבר מנסה לעיתים להמשיך לתת תחושה דומה, אך מצליחה לעשות זאת רק באופן חלקי.
היסטוריה תמיד יכולה להיות מעניינת, אבל היסטוריה אזוטרית שנדחקה לשוליים מסקרנת לפעמים אפילו יותר. בשונה מהפרקים הקצרים, הפרקים הארוכים מצליחים להביא נושאים מורכבים וסבוכים היסטורית באופן נהיר אך מעמיק, שמנגיש את האירוע ההיסטורי לכל אדם בלי שום רקע מוקדם.
ההסכת מתהדר בכך שתפגשו בו את "הדמויות והסיפורים שלא פוגשים בספרים". הרשו לי לפקפק בכך שבכלל תצליחו לפגוש ספרים (חוץ מבשבת, כמובן). אז בין שקיימים ספרים כאלה ובין שלא, ההסכת הוא פתרון מעולה ויעיל המאפשר לרכוש ידע בהאזנה, תוך כדי שאר המשימות הדחופות במהלך היום.
מינהר הזמן, כאן