קשה להאמין אבל בסוף הוא נגמר. כל שנה מחדש זה נדמה כבלתי אפשרי אבל בסוף זה קורה, אוגוסט נגמר!
החופש תם, עוטפים מחברות, קונים תיקים חדשים או מחדשים את הישנים, קונים כלי כתיבה ומתחילים לתכנן את השנה החדשה.
לכבוד פתיחת שנת הלימודים רציתי לשתף אתכם במאפינס שאני מכינה באופן קבוע ומשתדלת להכין כמות גדולה ולשמור במקפיא. המאפינס מושלמים כארוחת בוקר מהירה כשאין זמן ויוצאים מהבית בריצה. הם מתיישבים נהדר בקופסה של ארוחת עשר ואפשר להוציא אותם ישר מהמקפיא, כי עד להפסקת האוכל הם מפשירים והכי חשוב, הפיצים מתים על זה.
כמובן יש עוד שימושים חשובים, המאפינס מתאימים בתור נשנוש כשחוזרים הביתה מיום ארוך וגם מתיישבים טוב לצד הקפה.
כדי לקבל מאפינס שהם גם משביעים וגם לא מושחתים ומאוד טעימים כדאי להשתמש בקמחים מלאים, ירקות ופירות. אני משתדלת להפחית בסוכר, האמיצים ביניכם יפחיתו עוד (אבל לא להגזים, זה עדיין אמור להיות טעים).
מאפינס תירס
מאפינס מלוחים ונפלאים, נשנוש ממכר שכולם אוהבים ופיתרון נפלא לקופסת האוכל.

12 יחידות
מרכיבים
2 ביצים
1 כף סוכר
½ כוס שמן חמניות
¾ כוס חלב שקדים (או חלב רגיל)
1 כוס (150 גרם) קמח תירס
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא (או קמח רגיל)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו יבש
1/3 כוס גרגירי תירס
*שימו לב שקמח התירס לא יהיה ישן מדי.
בניגוד לקמחים רגילים קמח תירס יכול להתקלקל וכדאי ממש להשתמש בקמח טרי.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, ומכינים עטרות נייר בתבנית מאפינס.
2. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר כשלוש דקות לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את השמן תוך כדי בחישה ואחר כך את החלב. (אפשר לעשות את כל הפעולות במיקסר עם וו הקצפה או במיקסר ידני).
4. מוסיפים את הקמחים, אבקת האפייה, המלח, והקינמון ומערבבים. אין צורך לערבב יותר מדי, רק עד שהתערובת כמעט אחידה – ערבוב יתר יגרום למאפינס להיות דחוסים.
5. מוסיפים את התירס ומערבבים קלות (תשמרו כמה גרגירי תירס לקישוט למעלה).
6. יוצקים את הבלילה עד ¾ גובה בכל עטרה, מומלץ בעזרת כף גלידה קפיצית.
7. מוסיפים כמה גרגירי תירס על כל מאפין.
8. אופים במשך 18־20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא יבש לגמרי. הימנעו מאפיית יתר שתגרום למאפינס להיות יבשים.
שומרים בטמפרטורת החדר עטוף היטב עד יום, ומעבר לכך במקרר או במקפיא.
מאפינס שוקולד עם מרכיב סודי
מאפינס שוקולדיים ועשירים ובעיקר נימוחים, בזכות המרכיב המפתיע והמיוחד… קישואים! ואל דאגה – אף אחד לא ינחש.

מרכיבים
2־3 קישואים בינוניים, לא מקולפים ושטופים היטב
2 ביצים
½ כוס (100 גרם) סוכר
½ כוס (120 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס (80 מ"ל) חלב (מכל סוג)
2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין/רגיל
½ כוס (50 גרם) אבקת קקאו איכותית
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד צ'יפס (¾ כוס)
אופן ההכנה
1. מגררים את הקישואים על פומפייה גסה.
2. שמים את כל הקישואים המגוררים בחיתול בד וסוחטים היטב מנוזלים. בעזרת מזלג מאווררים חזרה את הקישואים.
3. מחממים תנור ל־170 מעלות, ומכינים עטרות נייר בתבנית מאפינס.
4. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר כשלוש דקות לתערובת אחידה.
5. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב ואחר כך את החלב.
6. מוסיפים את הקישואים וטורפים שוב (אפשר גם לעשות את כל הפעולות במיקסר עם וו הקצפה או במיקסר ידני).
7. מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, מלח ושוקולד צ'יפס (תשמרו כמה לקישוט למעלה) ומערבבים – אין צורך לערבב יותר מדי רק עד שהתערובת כמעט אחידה. ערבוב־יתר יגרום למאפינס להיות דחוסים.
8. יוצקים את הבלילה עד ¾ גובה העטרה, מומלץ בעזרת כף גלידה קפיצית.
9. מוסיפים עוד שוקולד צ'יפס על כל מאפין.
10. אופים במשך 20־22 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא יבש לגמרי.
שומרים בטמפרטורת החדר עטוף היטב עד יום, ומעבר לכך במקרר או במקפיא.
מאפינס תפוחים קלילים
עוגות תפוחים זו אהבת אמת פה בבית, ולכן אני כל כך אוהבת את המאפינס האלה.

20 מאפינס קטנים
מרכיבים
3 תפוחים
לימון שלם
2 ביצים
½ כוס (100 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ"ל) שמן רגיל
1 כוס (240 מ"ל) חלב רגיל/שקדים/אורז
2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין/רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
2 כפיות קינמון (אל דאגה, זה לא הרבה)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, ומכינים עטרות נייר בתבנית מאפינס.
2. מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנטנות (כמו של סלט קצוץ) ושמים בקערה.
3. מגרדים את קליפת הלימון (שומרים בצד) וסוחטים אותו על קוביות התפוחים כדי שלא ישחירו.
4. בקערה גדולה טורפים ביצים וסוכר כשלוש דקות לתערובת אחידה.
5. מוסיפים את השמן תוך כדי בחישה ואחר כך את החלב (את כל הפעולות אפשר גם לעשות במיקסר עם וו הקצפה, או במיקסר ידני).
6. מניחים מסננת על הקערה, מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון ולבסוף את גרידת הלימון ומערבבים – אין צורך לערבב יותר מדי רק עד שהתערובת כמעט אחידה. ערבוב יתר יגרום למאפינס להיות דחוסים.
7. מוסיפים את התפוחים ומערבבים קלות (תשמרו כמה קוביות תפוחים לקישוט.)
8. יוצקים את הבלילה עד ¾ גובה בכל עטרה – מומלץ בעזרת כף גלידה קפיצית.
9. מוסיפים קוביות תפוחים על כל מאפין ואם רוצים גם בוזקים טיפה קינמון.
10. אופים במשך 20־22 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא יבש לגמרי.
שומרים בטמפרטורת החדר עטוף היטב עד יום, ומעבר לכך במקרר או במקפיא.