אוזניות טובות הן כבר מזמן לא בגדר מותרות. בזמן שעוד יש מי שמתייחס לכל פיסת טכנולוגיה (אפילו לטלפונים!) כאל מותרות, המכשירים הטכנולוגיים הפכו למעשה לחלק אינטגרלי מחיינו. אם אתם לא מסוג היצורים הבלתי נסבלים שמשמיעים מוזיקה והודעות קוליות בקול בתחבורה הציבורית, האוזניות הן המכשיר שבאמצעותו אתם מתחברים לעולם הדיגיטלי, וזה לא עניין של מה בכך. לכן, כשירות לציבור, המדור ריכז כמה קריטריונים בסיסיים שיעזרו לכם לבחור את המכשיר הטוב ביותר עבורכם. המטרה כאן היא לא להשיג רשימת קניות (אולי במדור צרכנות יובב"א), אלא לתת לכם מושג מה כדאי לחפש בדרך לרכישה. טל"ח, כסת"ח באכ"ב.
סוג האוזניות
השאלה הבסיסית: איך תרצו את האוזניות שלכם? יש כאלו שמעדיפים אוזניות שנסגרות מעל האוזניים ("אוזניות סטודיו", בדרך כלל), יש שאוהבים את אלו שהולכות על האוזניים (המדור קורא להם פסיכופטים), ישנו הז'אנר הפופולרי שמתחבר ישירות לתוכן, ויש אפילו אוזניות עצם (bone conduction), שמעבירות את הסאונד באמצעות גלים שמועברים בעצמות הפנים. אלו טובות במיוחד לאנשים עם מגוון מוגבלויות שמיעה. בנוסף עולה כאן שאלת עם כבל / בלי כבל, אבל המדור ממליץ לחתוך כמה שיותר כבלים, תמיד.
איכות שמע
הקטגוריה הראשונה והחשובה ביותר בכל שיחה על אוזניות: כמה טוב תשמעו את מה שאתם רוצים לשמוע? זה אולי לא ביג דיל אם אתם מסוג האנשים שמאזינים רק להסכתים ולרדיו, או מאלו שטוענים שלא אכפת להם כמה טוב הסאונד, אבל בסופו של דבר כל אחד היה רוצה ליהנות מכמה שיותר איכות. ואם האיכות חשובה לכם במיוחד או אם בא לכם לשמוע כל פריטה על הבס וכל צפצוף קטן, המדור ממליץ להוציא עוד כמה שקלים או דולרים ולרכוש מוצר פרימיום.
בעבר היו כאן כמה תתי־קטגוריות, כמו אוזניות שמבליטות במיוחד קולות מסוימים, אבל לאחרונה נראה שהחברות הטובות כמו סוני ואפל נהיו מאוד־מאוד טובות בהשמעת כל סוג של צליל באופן ברור וחד. כנראה לא תתחרטו על ההוצאה.
סינון רעשים
מרבים להתנייד בתחבורה ציבורית בשעות שיא? מתגוררים ליד (או בתוך) בניין שעובר תמ"א? רוצים לחסום את הקול של בני משפחה מעייפים? כדאי להשקיע בסינון רעשים. בדורות החדשים של האוזניות כלולה בדרך כלל אפשרות להדליק ולכבות את הסינון, כך שאם תרדו מהאוטובוס ותיגשו למעבר חציה לא תצטרכו להסיר את האוזניות כדי לוודא שתשמעו משאית זבל שועטת לכיוונכם. מומלץ כמובן לבדוק בכל זאת.
התאמה
מספר סוגי אוזניות פשוט עובדים טוב יותר עם טלפונים שיוצרו באותה חברה. המובן מאליו הוא קודם כול המוצרים של אפל. איירפודס עובדות הכי טוב עם אייפון. אבל גם ה־buds של גוגל, עובדות נפלא עם הפיקסל, וגם הליין של אוזניות בייצור סמסונג עובדות טוב עם המכשירים של החברה. כמובן, כל האוזניות האלה עובדות עם הטלפונים של כל החברות, אבל שווה לבדוק אם תקבלו משהו אקסטרה מגניב, כמו תרגום סימולטני ישיר.
מראה
כן, זה קצת שטחי, אז מה? מי רוצה להסתובב כל היום עם מכשיר שלא נראה יפה בעיניו? זה אולי לא השיקול העיקרי אבל אין סיבה שלא תקנו משהו שאתם אוהבים.
מחיר
והנה הגענו לסעיף החשוב ביותר: זה נחמד לרצות את איכות השמע וסינון הרעשים הטובים ביותר, אבל מה אם אין לי 900 שקל להוציא על זוג האוזניות החדש של הרופא המדופלם דוקטור דריי? בשורה התחתונה, יכול להיות שהקטגוריה הזו הייתה צריכה להיות ראשונה. המדור ממליץ לתכנן תקציב מוגדר ורק אז לצאת לחיפוש או שתעשו מה שאנחנו עשינו, ותקנו את האוזניות שהכי אהבתם. הבנק יבין. אנחנו מקווים.
לתגובות, המלצות, משחקים (ולנוסחי סליחות דיגיטליים) שלחו לנו לטוויטר: ERspeiser או לדוא"ל: digital.makor@gmail.com