הלל נולד בארצות הברית ולמד באוניברסיטת דיוויס בקליפורניה לתואר בחקלאות. כשהגיע לארץ התאהב בגפנים, ביין ובטרואר (Terroir – מכלול תנאי הסביבה והאקלים) המקומי. לאחר המעבר לבית־אל נטעו הוא ונינה את הכרמים שלהם.
הם מגדלים בעיקר זני ענבים אדומים: קברנה סוביניון, מרלו, קריניאן, מרסלן ומלבק. הכרמים ניטעו בסוף שנות התשעים בהרים המקיפים את היישוב (850 מטר מעל פני הים בממוצע), באדמה סלעית ובין עצי הזית המקומיים (וכמה מהכרמים נמצאים בשומרון, רחוק יותר משם אך בתנאים דומים). את אהבתה של משפחת מן לאזור ולאדמה אפשר לראות בין השאר בגינת הוורדים המגוונת והיפה שלהם (שרובה עדיין פורח בשיא הקיץ), בעיצוב הטרסות בשטח ובגינת צמחי התבלין שהם מתחזקים.
בביקור ביקב יצאתי לכרמים וגם לביקור בגת עתיקה, אחת מרבות הפזורות בשטח היישוב. בין החלקות ניצבת שומרה – "בודקה" קדום – ששיפצו בני המשפחה כמקום לתצפית ולאירוח ולידה עומדת סככת מטפסים להצל בימי השמש.
החורפים הקפואים, ימי הקיץ החמים, הגובה הרב והרוח הבלתי פוסקת גורמים לגפנים ליצור אשכולות קטנים בגודלם ועשירים בטעמם.
את הענבים הזוג מן מביאים ליקב הנמצא במרחק שתי דקות נסיעה, ושם הם מועכים אותם במסחטה עדינה. לצורך הכנת היין הם משתמשים אך ורק בחלקו העליון והנקי של הנוזל הנסחט. לאחר התסיסה מועברים היינות אל חביות עץ צרפתיות קלאסיות ליישון ארוך (16 חודשים בממוצע). לאחר היישון בחבית היינות נשמרים ליישון ביקב לעוד כמה חודשים, ולאחר מכן יוצאים לשוק.
במקביל ליינות הקלאסיים של היקב נהנים בני המשפחה מניסויים צדדיים בענבים ובתוצריהם, ומנסים טכניקות עשייה של יינות פורט וברנדי מיושן בעץ. כרגע המוצר משמש בעיקר לצריכה משפחתית, אך אין לדעת מה יהיה בעתיד. יש לתאם מראש ביקור ביקב, במספר הטלפון המופיע באתר.
מהיינות שטעמתי שם הפעם אציין שניים, אך בהחלט אמליץ גם על היינות האחרים – בדגש על הקריניאן כרם צוקים, או הקברנה סוביניון ארבעה כרמים.
מרסלן קברנה סובניון

שני זנים בצבע חזק, שרק העמיק לאחר 12 חודשי יישון. היין בעל גוף מלא, חומציות גבוהה וטאנין גבוה אך מרוכך יחסית. באף תרגישו ארומות של דובדבן אדום, ציפורן, פלפל לבן והריח המאובק האופייני כל כך להרי בנימין בקיץ. בפה נוכחת יותר הפירותיות המתקתקה: דובדבנים, אוכמניות בשלות, וריבת תות עם ציפורן. הסיומת ארוכה למדי ונעימה בפה.

אדום יבש, 135 שקל
מרלו כרם תפוח
המרלו מהכרם בכפר תפוח בולט במיוחד בין היינות של יקב בית־אל. הזן עמוק בצבעו, בגון דובדבנים (ויש שיגידו אדום דם). ניחוחות חזקים של פירות אדומים טריים ומבושלים כאחד – דובדבן, תות ופטל אדום – לצד עץ קלוי, לחם בריוש ובצק שמרים. על הלשון היין עדין, בגוף בינוני־פלוס, חומציות וטאנין ברמות תואמות וטעמים שמוכרים מהאף. טעמי דובדבנים בשלים, בצקים מתוקים, שוקולד ועץ נשארים לאורך הסיומת של היין, שגם היא ארוכה למדי.
אדום יבש, 155 שקל