קשה לעקוב אחרי הסטוריז של נעמה עמית. היא מעלה תוכן בקצב מסחרר, והנושאים משתנים ללא הרף לפי מלחמות הרשת שהיא מנהלת. הנה דוגמה קטנה של כמה סטוריז עוקבים בצהרי אחד מימי השבוע שחלף: בכמה מהם היא יוצאת נגד תופעת צילום הסטורי תוך כדי נהיגה, בשורת סטוריז שמגיעים אחרי כן, היא נואמת נחרצות נגד טרנד השאלות האנונימיות שכבש לאחרונה את אינסטגרם, ומביא לדבריה לחטטנות יתר ולשאלות מביכות שעדיף היה שלא יישאלו. במקביל, אם מציצים בפייסבוק, היא מצליחה לענות שם למישהי שגוערת בה למה היא תמיד אנטי, והיא חוזרת מהר לאינסטגרם להעלות עוד שניים־שלושה סטוריז, והפעם של שת"פ מסחרי – אך גלוי – עם חברת קומסטיקה. וכל זה בפחות משעה.
כך נראים חיי הרשת של נעמה עמית, כוכבת האינסטגרם הכי אנטי־כוכבת בסביבה.
מול עשרות אלפי עוקבים, ובעיקר עוקבות, היא מנסה לתקוע סיכה בבלון הגדול שנקרא כוכבנות רשת, ובחודשים האחרונים היא עלתה לא פעם על הרדאר של דפי האינסטגרם הרכילותיים החרדיים, כמו "הרבנית" או "דוסלבס". כמה מכוכבות הרשת החרדיות נמנעות מלהזכיר את שמה לאחר שירדה עליהן בכמה הזדמנויות, בעיקר סביב שאלת התאמתה של אישה חרדית לפלטפורמה המציצנית. אחרות מעדיפות לא להישאר חייבות כדי להחזיר את כבודן.
עמית, בת 40, דתייה ועטויית מטפחת בולטת לראשה. נשואה לדניאל, חילוני שגופו המקועקע מככב בחלק מהסרטונים והסטוריז שלה. יחד הם מגדלים את שקד בת החמש. גם על טיפולי הפוריות שעברה סיפרה לעוקבות במסגרת אחת ממלחמות הרשת שירדה לפסים אישיים. את הזוגיות יוצאת הדופן שלה, כדתייה שנשואה לחילוני, חשפה בעבר בכתבה ברשת 13, שדיברה על ה"דתילונים", הזוגות המעורבים דתיים־חילוניים.

עד תקופת הקורונה עבדה עמית בעיקר כמעצבת שיער ומאפרת כלות. גם הפעילות שלה באינסטגרם התגברה בתחילת תקופת הקורונה. "נכנסתי לתקופה הזו עם 6,000 עוקבים, שרובם קשורים לתחומי השיער והאיפור. אבל כשהחלה מגפת הקורונה הבנתי שיש לי הזדמנות. הבנתי שכולם בבית ולכולם משעמם, ואמרתי: נעשה להם טוב, ניתן להם תוכן איכותי דרך העמוד שלי. התחלתי לדבר בלייב על נושאים מהותיים עם אנשים מעניינים, ולאט־לאט הגיעו עוד ועוד עוקבים. המצב הכלכלי של העצמאים בתחילת הקורונה, כשאף אחד עוד לא הסתכל עליהם, היה בכי רע. בעלי היה אז מורה דרך, ואני כאמור מאפרת ומעצבת שיער, ושנינו מצאנו את עצמנו עם אפס הכנסות. היינו הנפגעים הכלכליים הראשונים של הקורונה. השתמשנו בכל מיני קרנות חיסכון שפתחנו במשך השנים כדי לשרוד".
אז את עמוד האינסטגרם התחלת לתפעל מסיבות כלכליות? שיביא איתו כסף?
"לא. בהתחלה בכלל לא חשבתי על כסף, זה רק נתן לי עניין, כדי שלא אשתגע. ישבתי בבית ולא היה מה לעשות, לא רציתי להכניס את עצמי למקום של ייאוש וחוסר אונים, ולכן מצאתי דרך לשלוט במצב, להיות אפקטיבית. במקביל לתוכן באינסטגרם, פתחתי קבוצת ואטאספ עם יותר מ־200 מעצבות שיער ומאפרות. בגלל שבתקופת הסגרים וביניהם ארגנו חתונות מהרגע להרגע, היינו כמו תחנת מוניות: 'מי פנויה מחר לאיפור?' או, 'נכנסתי לבידוד, מי יכולה להחליף אותי?'. לא מזמן מישהי מהקבוצה אמרה לי שעד שהקמנו אותה היא הגיעה ממש לפת לחם, ובזכות הקבוצה היא קיבלה עבודה".
הכתבה המלאה תתפרסם ביום שישי במגזין "מוצש" של מקור ראשון
