1. שאולי

עוד לפני "הפרלמנט", שאולי בגילומו של אסי כהן היה דמות שנולדה אי שם בעונה השביעית של "ארץ נהדרת". מצד אחד הוא היה תחמן ואגוצנטרי, נוח לכעוס ועף על עצמו באופן כללי. מצד שני הוא התגלה כחתול רחוב שקשה לא לאהוב, בין השאר בזכות ההתעקשות שלו לומר בקול את מה שחלקנו אולי לוחשים בלב.
2. אירנה
אירנה בגילומה של ליאת הר־לב היא דמות כל כך מוצלחת שראוי לבחון אותה גם מחוץ לצימוד עם בן זוגה שאולי. היא רוסייה, אבל עם מנטליות ישראלית למהדרין. רכה ועדינה כלפי חוץ, אבל לא צריך הרבה כדי לגרום לה לפתוח מבער (כאילו פה ג'ורה יעני). היחידה שמצליחה לרסן את שאולי וזאת כנראה הסיבה שהוא התאהב בה. האמת? גם אנחנו.
3. נפתלי בנט

המייצג הבולט ביותר של דור הפוליטיקאים הצעירים היה כנראה נפתלי בנט, אז יו"ר הבית היהודי שהביא רוח צעירה למפלגה. הוא גם היה אחד הביצועים הזכורים הראשונים של ערן זרחוביץ', שלכד היטב את הטון הבנטי שנוטה לילדותיות, את הפסקנות המשעשעת ובעיקר את הניסיון המתמיד להיות סחבק.
4. ראובן ואסתי

תופעת ההקצנה של החוזרים בתשובה קיבלה ייצוג קומי משעשע בדמויותיהם של ראובן, חוזר בתשובה שבטוח שהוא כבר אדמו"ר, ובת־דודתו אסתי, שעדיין נמצאה בהליכים עם הקב"ה. דמויות דתיות מתקבלות לא פעם בהתנגדות, אבל נראה שבזכות החביבות של המבצעים זרחוביץ' והר־לב כולם התאהבו בהן.
5. שימי הרשקוביץ (הפילוסים)
זורקים חטיפים לג'ירפות, מעשנים במטוס ומביאים טלפון לבית הכנסת בשבת – היקום של הפילוסים מתנהל רק לפי כלל אחד: "מה שרוצים עושים". אסי כהן היה ראש הקנוניה יחד עם משפחת פילוס, כשאחרי כל תחינת "מצ'עמם לי" ו"אדי פודה ללב צ'לך" הגיע כמובן גם העוקץ. מזל שהמחנכת צילה דובין הייתה שם. נו, זאת שאכלה פעם תלמיד.
6. אשר בן־חורין

דמותו של נהג המונית אשר היא כנראה המוצלחת מכל הדמויות המטרילות והנפלאות של יובל סמו, ולו בזכות זיקוק החוויה הישראלית של נסיעה במונית עם נהג פטפטן. וד"ש לחני.
7. לובה

"אין עבודה, אין שפה. קשה" היה אחד הקאץ'־פרייזים הראשונים שניפקה התוכנית, בעזרת מי שהייתה הדמות הגדולה הראשונה. הקופאית לובה שנאלצת להתמודד עם הישראלי הממוצע על שלל גחמותיו, אומנם הייתה גרוטסקית למדי ומעליבה, אבל בעזרת ההומור היא הצליחה גם להציג בכנות את הקושי של יוצאי חבר העמים להשתלב בארץ.
8. הטורטלים

משפחת טורטל היא בול כמו המשפחה שלכם, רק עם משרתת ובריכה אולימפית בחצר. ובאמת, הם לא רוצים שתתייחסו אליהם שונה, אבל ראיתם כבר את היאכטה החדשה שלהם? חי וספיר טורטל היו תמונת מראה מהממת וראוותנית לתרבות השופוני של המיליונרים שעשו את הכסף בעשר אצבעות ועכשיו רוצים שכולם יראו.
9. יורי/רועי (הבלוג של מאי)יורי/רועי (הבלוג של מאי)
כמו הדמות של לובה הנ"ל, גם הדמות של יורי ("רועייי") בגילומו של מריאנו אידלמן, סובלת מקשיי התאקלמות, אך בניגוד לקופאית הוא לגמרי ניסה להיטמע. הנער הרוסי שדיבר במשלב גבוה אומנם התקשה לכבוש את ליבה של מאי, אבל את ליבם של הצופים הוא כבש לגמרי.
10. קשת ליבליך
בגלריית דמויות הנוער של ארץ נהדרת שמור מקום של כבוד לקשת ליבליך – ילדה מתבגרת עם גשר בשיניים, קשקשנית ומפונקת, שחוגגת בת מצווש וההורים פשוט לא יודעים לומר לה לא. גם כשהם כבר איכשהו מסרבים היא יודעת כיצד לנגן להם על המיתרים הנכונים, לצלילי ג'סטין ביבר כמובן.
11. אביגדור ליברמן
הכישרון של אסי כהן – להפוך כל דמות למקסימה – התגלה במלוא עוזו בדמות של ליברמן. הפוליטיקאי הקר בעל הדיבור היבשושי הפך תחת ידיו של כהן לדמות שככל שהייתה מפחידה יותר, כך גם הפכה למצחיקה וחמודה. להצדיע.
12. אגס קימל
תופעת כוכבות הפופ הצעירות שהלכה ותפסה תאוצה בשנים האחרונות בישראל, לא פסחה גם על התוכנית, והביאה אל חיינו את אגס קימל (חיבור של אגם וקירל), בגילומה של תום יער. כמו פרודיות רבות של ארץ נהדרת, גם השירים של אגס "אני לא חוקית" ו"חפש אותי בראשון" הפכו ללהיטי נוער ולרגע הפכו אותה לדמות אהובה, לא פחות מגרסאות המקור.
13. דדי דדון
אחת הפרודיות המוצלחות והמצליחות שניפקה ארץ, הייתה השיר "מתוקה מהחיים", שביצע דדי דדון, פרודיה על זמר מזרחי מפונפן – שוב בגילומו של אסי כהן. השיר שתיאר חיזור משעשע התפוצץ והפך ללהיט כל כך גדול, שהתברג למקום השני במצעד השירים של אותה שנה. אחריו הגיעו בין השאר גם "זכית בי" ו"ילדת יום הולדת", שהיו מבריקים בהחלט, גם אם לא שחזרו את ההצלחה של הלהיט הראשון.
14. המקפלות
אין מי שלא פגש בחנות הבגדים את המוכרות הללו, שמציעות עזרה בפרצוף של "זה המקום האחרון שהייתי רוצה להיות בו כרגע". תוסיפו לתמצית המרירות הזאת את הלהיט לרגע של קישה "Tiktok", תנועות קיפול וכמובן את שני כהן ועלמה זק, וקיבלתם מערכון להיט.
15. מירי רגב
רגב בגילומו של יובל סמו הייתה בין הנשים הבולטות שזכו לכבוד המפוקפק וגולמו בידי גבר, בגרסה צעקנית ומתלהמת שלה. מצד אחד לא נעים, מצד שני אין ספק שמדובר בדמות שמרימה את האנרגיות באולפן. כפיים?
16. בנימין נתניהו
הדמות של נתניהו, בגילומו של מריאנו אידלמן, לא מבריקה או אפילו דומה לו במיוחד. קצת "עבודה שחורה" של קומיקאים. ובכל זאת היא מצליחה להיות מוצלחת, הודות לטקסטים המצוינים שנכתבו לו ונגדו.
17. יאיר לפיד
הפכפך, מלא פאתוס ו"מדבר בקול של באטמן", כפי שהגדירו באחת התוכניות. הדמות של לפיד, בגילומו של אלי פיניש, הצליחה לזקק היטב את הופעתו החיצונית של לפיד ובעיקר את הנטייה שלו לפופוליזם. יהיה מעניין לראות איך יתמודדו בתוכנית עם הפיכתו לראש ממשלה.
18. יעקב דלון
האבא המביך והחברותי מדי, בגילומו של ירון ברלד, היה ייצוג מושלם לדמות המבוגר שאנחנו חוששים להפוך אליו. וכן, אנחנו יודעים שזה לא שם המשפחה האמיתי שלו, אבל כמו שיעקב היה כנראה מכריע את הוויכוח – למה מי אתם, אלון דלון?!
19. אדי קופל
מצמרר ומקסים, מקריפ וקל להתאהב בו – זהו ראש עיריית "רמת־הוד", שוב בגילומו של כהן. קופל בדיוק השתחרר מהכלא ובאופן טבעי חזר מיד לכיסאו בעירייה. הדמות שלו שולחת חץ משונן היטב לנורמות הפוליטיות־פליליות של המנהיגים שלנו.
20. גילה אלמגור

נסיים בעוד דמות מצוינת של זרחוביץ', שאומנם לא מנסה לחקות במדויק את הגברת הראשונה של התיאטרון, אבל מצליח להעביר במדויק את הריחוק של עולם התיאטרון ואת הקושי שלו להתחבר לקהל הרחב. ותודה גם לדבורה בש הנפלאה!