אוקטובר בירושלים זה כיף אמיתי, הימים מתקצרים, בערב צריך סוודר ועדיין לא מתלוננים על הקור (אצלי זה מתחיל בדצמבר). חודשיים של שגרה לפנינו, וכמו שאתם כבר יודעים, אין דבר אהוב עליי יותר משגרה. תנו לי את הקפה של הבוקר אצל איציק, להיות במטבח כל היום, חוגים אחר הצהריים, בערב חביתות וחוזר חלילה, כמה נפלא.
זו גם תקופה שבה אני חוזרת להכין תבשילים בסירים גדולים, בעיקר לשבת אבל לא רק לקראתה. איזה כיף לחזור הביתה לסיר מהביל מלא בדברים טובים, רק לחמם ויש ארוחה. גם כשמארחים זה נהדר להכין סיר גדול ולדעת שאף אחד לא יהיה רעב. למרות הרושם שיכול להיווצר, להכין סיר גדול של תבשיל זה הרבה יותר קל מלהכין דברים אחרים, 20־25 דקות ואפשר ללכת לנוח לשלוש שעות בזמן שהוא מתבשל, מקסימום לחתוך סלט ליד. תכננתי לצלם שלוש גרסאות לתבשילי בשר שאני אוהבת להכין, אבל אחרי שני תבשילים הילדים שלי (שגם ככה אוכלים כל הזמן מאכלים שלא בעונתם, עוגות דבש ביולי ואוזני המן בחנוכה) אמרו לי ״די״, והחלטתי להכין תבשיל עם עוף שיצא פשוט חלומי. אל תחששו להיות יצירתיים ולהוסיף לסירים כל ירק שיש לכם בבית – בטטה, דלעת, זוקיני, קולורבי, שורש סלרי. אחרי שלוש שעות הכול הופך למעדן.
אז אחרי מגפה עולמית, תורים אינסופיים בנתב״ג, בחירות בפתח והרבה בלגן, מגיעה לנו קצת שגרה נחמדה וטעימה, לא?
תבשיל עוף ותפוחי אדמה
עוף בסיר שהוא פשוט מעדן, רך וחלומי. אתם חייבים לנסות

מרכיבים
10־12 יחידות שוקי עוף נקיות
מלח ופלפל
4 כפות שמן
2 בצלים לבנים קצוצים
1 גבעול סלרי קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
2 כוסות מים רותחים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל חנות
רבע כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר נון־סטיק גדול.
2. מוסיפים את שוקי העוף, מפזרים עליהם מלח ופלפל, מטגנים אותם כ־20 דקות עד שהם שחומים ומוציאים אותם לצלחת בצד.
3. מוסיפים לאותו הסיר בצל וסלרי, ומטגנים כעשר דקות עד שהם מתרככים.
4. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב.
5. ממשיכים לטגן עוד דקה ומוסיפים את תפוחי האדמה והחומוס.
6. מטגנים כשלוש דקות ומניחים על הירקות את שוקי העוף.
7. בכלי מזיגה גדול שמים מים רותחים עם פפריקה, ראס אל חנות, מלח, פלפל, ושום כתוש, מערבבים ומוזגים על הכול.
8. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
9. מבשלים על אש קטנה שעתיים.
אוכלים חם.
תבשיל בשר ותפוחי אדמה
המלך של עונת התבשילים, תבשיל בשר קלאסי עם יין אדום שמעניק טעמים עמוקים וניחוח של חורף אירופי

מרכיבים
1 קילו בשר מספר חמש חתוך לקוביות
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל
3 כפות שמן
2 בצלים לבנים גדולים קצוצים
½1 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית ראס אל חנות
5 שיני שום קצוצות
5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות
6־7 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
½ בקבוק יין אדום
2 כוסות (480 מ״ל) מים רותחים
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר נון־סטיק גדול.
2. מוסיפים את קוביות הבשר, מפזרים עליהן מלח ופלפל, ו״סוגרים״ אותן כמה דקות עד שהן הופכות לאפורות מכל הצדדים. ומוציאים אותן לצלחת בצד.
3. מוסיפים לאותו הסיר עוד שמן ואת הבצלים, ומטגנים כ־15 דקות עד שהם מעט שחומים.
4. מוסיפים מלח, פלפל, ראס אל חנות ושום ומערבבים היטב.
5. ממשיכים לטגן עוד דקה ומוסיפים את תפוחי האדמה והגזרים.
6. מטגנים כעשר דקות ומחזירים לסיר את קוביות הבשר ומערבבים.
7. מוסיפים יין אדום ומים רותחים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
8. מבשלים על אש קטנה 3 שעות.
אוכלים חם.
תבשיל בשר עם פטריות וארטישוק ירושלמי
תבשיל נפלא וחורפי עם טעמים מיוחדים

מרכיבים
1 קילו בשר מספר 5 חתוך לקוביות
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל
3 כפות שמן
2 בצלים לבנים גדולים קצוצים
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר, סילאן או דבש
½ קילו פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים (או שמפיניון חתוכות לחצאים)
1 שורש פטרוזיליה קלוף
5־6 יחידות ארטישוק ירושלמי קלופות וחתוכות לחתיכות גדולות
5 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
10 שיני שום שלמות
½ כפית קינמון
½ כפית כורכום
½ כפית ראס אל חנות
½ כפית פפריקה מתוקה
½ צרור כוסברה קצוצה
2 כוסות (480 מ״ל) מים רותחים
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר נון־סטיק גדול.
2. מוסיפים את קוביות הבשר, מפזרים עליהן מלח ופלפל, ו״סוגרים״ אותן כמה דקות עד שהן הופכות לאפורות מכל הצדדים, ומוציאים אותן לצלחת בצד.
3. מוסיפים לאותו סיר עוד שמן ואת הבצל ומטגנים כ־15 דקות עד שהוא מעט שחום.
4. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב.
5. ממשיכים לטגן עוד דקה ומוסיפים את הפטריות.
6. מטגנים כ־10 דקות עד שאין כמעט נוזלים בסיר ומוסיפים את שורש הפטרוזיליה, הארטישוק הירושלמי והגזרים.
7. מחזירים לסיר את קוביות הבשר, מערבבים.
8. מוסיפים את כל שאר התבלינים: קינמון, כורכום, ראס אל חנות, פפריקה וכוסברה קצוצה ומערבבים היטב.
9. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
10. מבשלים על אש קטנה 3 שעות.
11. בסיום הבישול מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
אוכלים חם.