הקברנה סוביניון הוא זן הענבים האדום המוכר ביותר בעולם. על האיכויות והמורכבויות שלו אפשר לדון עד אין קץ ומגוון היינות העצום שמייצרים ממנו נמצא בכל מקום. ענבי הזן שחורים בצבעם, בעלי קליפה עבה יחסית וגדלים באקלימים בינוניים עד חמים. קליפתם העבה מעניקה ליין צבעים חזקים, טאנינים עוצמתיים וטעמים חזקים. יינות שעשויים אך ורק מקברנה מאופיינים בצבע אדום־שחור עמוק, טאנין וחומציות גבוהים וגוף שנע מבינוני עד מלא. הטעמים המאופיינים כוללים פירות שחורים (ענבי שועל ודובדבנים שחורים), עשבוניות וירקרקות (כמו פלפל ירוק). באקלימים חמים נוטים טעמי הפירות של היין להפוך לבשלים יותר ואף ריבתיים. יינות איכות מהזן שמתיישנים יכולים לפתח טעמי אדמה, טבק, אדמת יער ופירות מיובשים.
נהוג ליישן את היינות מהזן הזה בחביות עץ כדי לחמצן מעט את היין ולרכך את הטאנינים הקשוחים שלו. על הדרך, היישון בעץ מפתח ביין טעמים נוספים כמו עשן, וניל וציפורן. כמו כן, יש הנוטים גם לערבב אותו עם זנים אחרים כדי לקבל איכויות שונות ולרכך אותו קצת יותר, כשהבלנד הנפוץ ביותר יהיה עם זן המרלו.
מקורו של הזן בדרום־מערב צרפת, אך אפשר למצוא אותו בכל המדינות שמייצרות יין. הוא נפוץ בעיקר במחוז בורדו (Bordeaux), שעליו כבר סיפרנו, שם גם התפרסם. זה הזן הנפוץ ביותר באזור והוא לרוב הזן העיקרי בבלנד הזנים המותר בבורדו. משם יוצאים יינות שמכילים את הזן כמרכיב עיקרי בכל רמות האיכות שניתן לדמיין – החל ביינות שנמכרים בסופרים באירו אחדים לבקבוק, ועד יינות עילית שמתחילים בכמה מאות דולרים לבקבוק.
יצרניות הקברנה העיקריות בעולם הן צרפת (לרוב בבלנדים), ארה"ב ובראשה קליפורניה, אוסטרליה, צ'ילה, ניו־זילנד ודרום אפריקה. וכמובן קיימים יינות קברנה סוביניון גם בגרסה הישראלית.
הידעתם? בורדו, הצבע, שכולנו מכירים מחיי היום–יום קיבל את שמו מיינות המחוז שמאופיינים בצבע אדום כהה ואטום
1. יקב רמת הגולן – ירדן, קברנה סוביניון

אי אפשר להתעלם מהיין הזה, הכוכב שפרץ את גבולות המדינה והתחיל את מהפכת האיכות. זהו היין הראשון בישראל שזכה בפרסים בינלאומיים רציניים והביא לשינוי מפת היין המקומית. לאחר 18 חודשי יישון באלון צרפתי מתקבל יין שחור־אדום עמוק בצבעו, עם אף עוצמתי וניחוחות של פטל שחור, ריבת דובדבנים שחורים, אדמה, אקליפטוס ומעט שוקולדיות. חומציות וטאנין מתפרצים בפה מלווים בסיומת ארוכה.
אדום יבש, 130 ₪
2. יקב פלאם – רזרב, קברנה סוביניון

קצרה היריעה מלספר על היקב אז נתמקד ביין. היקב ששוכן סמוך למושב אשתאול בהרי יהודה מציג יין שהתיישן 14 חודשים בעץ אלון צרפתי. הצבע הוא האדום־שחור העמוק והמאופיין, האף עוצמתי בכוס ומנעד הארומות נרחב: שזיפים, דובדבנים שחורים, שוקולד מריר, קוקוס קלוי, אניס ומנטה. בפה נמצאת העוצמה האופיינית לזן, חומציות וטאנין גבוהים עם סיומת ארוכה וחזקה. יתיישן לעוד שנים רבות.

אדום יבש, 190 ₪
3. יקב רקנאטי – רזרב, קברנה סוביניון
האחרון והחביב, מיקב רקנאטי שממש לאחרונה עבר לגליל העליון, מתקבל יין מכרם יחיד בהרים על גבול לבנון. הצבע אדום־שחור קלאסי והארומות חזקות באף: אקליפטוס, אניס, ציפורן, אדמה, שזיפים ועץ. בפה מתגלה יין קשוח מעט שמצריך זמן חמצון ארוך, טאנין וחומציות גבוהים, עם סיומת ארוכה שמגלה טעמי פירות ותבלינים נוספים. יין שצריך יישון של כמה שנים (בציר 19׳ זקוק לעוד שנתיים־שלוש) ואז יתגלה יין מרהיב.
אדום יבש, 100 ₪