אנחנו משפחה שממעטת להזמין טייק־אווי, למרות הכיף והקלות של הביצוע, זה פשוט לא נכנס למערכת. תמיד אעדיף חביתה וסלט על הזמנת אוכל מבחוץ. אולי כי אני יודעת טוב מדי מה טבחים שמים במנות שלהם (רמז: הרבה מלח, שמן וסוכר), אולי כי אני כל היום במטבח, יוצרת ומצלמת מתכונים, אולי בגלל ההרגל. פעם בחודשיים אנחנו מתפנקים בסושי, פעם בחצי שנה בפיצה, באמת.
לפעמים ממש מתחשק לנו לאכול משהו מיוחד ואז אני חייבת להיכנס למטבח ולהכין בעצמי.
אחרי שצילמתי לפני חודש מדור על תבשילי בשר והפיצים היו כל כך מאושרים, חשבתי על זה שבעצם יש עוד כל כך הרבה דברים שאני יכולה להכין עם בשר שכולנו אוהבים ולכן חזרתי למטבח, כי החורף כבר כאן וזה הזמן להשקיע במאכלים ומאפים מפנקים.
תבשילי בשר זקוקים לשלוש שעות על האש (ואם יש לכם סיר לחץ או נינג׳ה, זה הזמן לשלוף אותם מהארון) ולכן מומלץ לחלק את הכנת המתכונים ליומיים או לבוקר וערב, חוץ מהזמן שמחכים, את רוב העבודה עושה הזמן בסיר.
אז יאללה, תפסיקו לחפש משלוחים ובואו איתי למטבח!
מרָק בָּשָׂר

מרק זה הדבר הכי כיפי בחורף, אז למה לא להכין מרק בשר עשיר וטעים שהוא ממש ארוחה שלמה?
מרכיבים
¼ כוס שמן
750 גרם בשר מס׳ 5
מלח, פלפל
2 בצלים גדולים קצוצים גס
1 גבעול סלרי קצוץ דק
1 קופסת פטריות שמפיניון חתוכות לחצאים (קטנות אפשר להשאיר שלמות)
מלח ופלפל
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית סוכר
¼ כפית קינמון
1 כפית פפריקה מתוקה
2.5 ליטר מים רותחים
1 קילו גזר חתוך לפרוסות
1 בצל חתוך גס
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר נון־סטיק גדול.
2. מוסיפים את קוביות הבשר, בוזקים עליהן מלח ופלפל, ו״סוגרים״ אותן כמה דקות עד שהן משנות את צבען מכל הצדדים, ומוציאים אותן לצלחת בצד.
3. מוסיפים לאותו סיר עוד שמן ואת הבצל והסלרי ומטגנים כ־10 דקות עד שהוא שקוף.
4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 10 דקות עד שאין כמעט נוזלים בסיר.
5. מחזירים לסיר את קוביות הבשר, מערבבים.
6. מוסיפים ראס אל חנות, פפריקה, מלח, פלפל, סוכר וקינמון ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
8. מבשלים על אש קטנה כשעה ומוסיפים את הגזרים והבצל.
9. מבשלים שעתיים נוספות, מכוסה.
מוסיפים מים רותחים אם יש צורך.
בָּאן עִם תַּבְשִׁיל בָּשָׂר מְפֹרָק

אני לא מכירה אדם שיסרב לביס של באן עסיסי ומפנק. את הבאנים אפשר להכין לבד או לקנות (אני קניתי), ואפשר גם להשתמש בלחמניות רגילות, העיקר שיהיו רכות וטריות
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר נון־סטיק גדול.
2. מוסיפים את קוביות הבשר, מפזרים עליהן מלח ופלפל, ו״סוגרים״ אותן כמה דקות עד שהן משנות את צבען מכל הצדדים.
3. מוסיפים גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה ובצל.
4. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
5. מבשלים על אש קטנה כשלוש שעות.
6. אחרי שלוש שעות מפרידים בין הבשר למרק (את המרק מקפיאים כציר בקר משובח).
7. מפרקים את הבשר בעזרת הידיים, כשהוא מתקרר מעט, ומחזירים אותו לסיר הריק.
8. מוסיפים את כל חומרי הרוטב לבשר ומערבבים.
9. טועמים ומוסיפים סויה לפי הטעם.
מגישים בלחמניות באן או בלחמניות רגילות, עם עלי כוסברה טריים, פרוסות פלפל צ׳ילי ומיונז.
שֶׁמובּוּרָכּ – מאפה בשר סורי־כורדי

שמבורכ הוא מאפה שמזכיר חצ׳פורי בצורתו אך שם נגמר הדמיון, הוא ממולא בשר ופירה ובעצם יכול להכיל כל תבשיל שתרצו. את השמבורכ הכרתי אצל מי שהכיר אותו לישראלים – השף אורן ששון במסעדת הרחוב שלו ״אישטבח״ בשוק מחנה יהודה. הגרסה הביתית מפנקת וטעימה, דורשת לא מעט הכנות ועבודה (גם בצק, גם תבשיל בשר וגם פירה) אבל התוצאה מושלמת
מרכיבים
למילוי הבשר
850 גרם בשר מספר 5
מלח ופלפל
1 כפית ראס אל חנות
½ כפית מלח
1 ליטר מים רותחים
לפירה
1 קילו תפוחי אדמה
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
¼ כפית כורכום
לבצל המטוגן
3 כפות שמן
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
לבצק
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות מדידה)
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
¼ כוס (60 מ"ל) שמן
1/3 1 כוסות מים (320 מ"ל)
1 כפית מלח
אופן ההכנה
1. בשר: מחממים שמן בסיר נון־סטיק גדול.
2. מוסיפים את קוביות הבשר, בוזקים עליהן מלח ופלפל, וסוגרים אותן כמה דקות עד שהן משנות את צבען מכל הצדדים.
3. מוסיפים עוד חצי כפית מלח וראס אל חנות.
4. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים על אש קטנה כשלוש שעות.
5. אחרי שלוש שעות מפרידים בין הבשר לנוזלים (את הנוזלים מקפיאים כציר בקר משובח).
6. מפרקים את הבשר בעזרת הידיים, כשהוא מתקרר מעט.
7. בצק: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
8. מוסיפים שמן ומים ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה.
9. מוסיפים את המלח ומשנים את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד.
10. אם הבצק עדיין יבש מוסיפים עוד כפית או שתיים של מים. אם הבצק ממש רך ודביק מוסיפים טיפה קמח.
11. לשים במהירות נמוכה 10 דקות.
12. לשים לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
13. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר.
14. מחלקים את הבצק ל־7 כדורים במשקל כ־120 גרם כל אחד.
15. מתפיחים את הכדורים חצי שעה נוספת ומחממים תנור ל־190 מעלות.
16. מטגנים את הבצלים על אש בינונית כחצי שעה עד שהם שחומים.
17. מוסיפים את הבצלים המטוגנים לבשר.
18. פירה: מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים אותם בסיר גדול מלא במים רותחים עם כפית מלח. מבשלים כחצי שעה עד שעה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
19. מעבירים לקערה גדולה ללא מים, מוסיפים מלח, שמן זית וכורכום ומועכים לפירה, אבל לא יתר על המידה.
20. הרכבה: מרדדים כל כדור לאליפסה באורך של 20־25 ס״מ.
21. מורחים על הבצק שכבה של פירה ובמרכז הפירה שמים ערמה יפה של בשר (אפשר לחלק מראש את הבשר ל־7 חלקים).
22. סוגרים את הבצק משני הצדדים כמו סירת קאנו ואז בעזרת הידיים יוצרים תנועת סיבוב של בורג (אפשר לכתוב בגוגל ״שמבורכ״ ולראות סרטונים).
23. מברישים את המאפים בביצה ואופים במשך 20־24 דקות עד שהם שחומים ויפים.