האמריקנית | אנטיקוביץ'
אנטיקוביץ' בייקרי אומנם נפתחה רק ב־2021, אבל הסיפור שלה התחיל 86 שנה קודם לכן, כששלמה אנטיקוביץ' אפה כיכרות לחם ומכר אותן ברחובות תל־אביב הקטנה כשהוא רוכב על סוס ועגלה. מאז הפכה החנות הניידת למפעל עוגות ומאפים ששולח את תוצרתו למרכולים ומסעדות ברחבי הארץ ובחו"ל. יותם וליהי, בני הדור הרביעי, החליטו להגשים מחדש את החלום של סבא־רבא שלהם ולחזור למפגש בלתי אמצעי עם הלקוחות. כך נפתחה אנטיקוביץ' בייקרי, עם מאפי פרימיום בסטנדרטים הכי גבוהים ובמיקום הלוהט של אזור שוק בצלאל.
- בתל אביב מחכה לכם ביקור חובה לחובבי קולינריה עילית כשרה
-
מסעדת "פדריק" מעניינת על הנייר אבל בפועל היא לא מספיק ממוקדת
תמצאו שם מיש־מש של מאפים צרפתיים (קווין אמאן ואקלרים), יהודיים (אל תפספסו את הרוגלעך המיתולוגי "מומולך" על שם אבי המשפחה) ובעיקר השפעות אמריקניות. אבל אנחנו כאן בכלל בשביל הסופגניות. ובדיוק כמו בארה"ב הן גדולות, מושקעות ועתירות קלוריות.
הכי מרשימה היא הלימון מרנג במילוי קרם לימון ויוזו, הכי מסקרנת היא "סופגניית הבית הלבן של עידו" במילוי גנאש שוקולד לבן מוקצף, חמאה חומה ומסקרפונה, בציפוי שוקולד לבן ושטרויזל חלב; ויש יוניקורן עם פרוסטינג מסטיק וסוכריות שהבנות חמדו. הנציגה האמריקנית מכולן היא כמובן סופגניית ה־PB&J במילוי קרם חמאת בוטנים וריבה (שילוב שהונדס בגן עדן מסוכר) כשמעל לציפוי האדמדם מפוזרים בחינניות שברי בוטנים אמיתיים.
כמה: ריבה 6 ₪, מיוחדות 13 ₪
איפה: המכבי 2, תל–אביב

המוקפדת | רחלי ור־ניר
אין שום דבר שגרתי בקונדיטורית רחלי ור־ניר, וזה נכון גם לגבי קולקציית הסופגניות שלה. הזוכה הראשונה של ריאליטי המתוקים "הקינוח המושלם" פתחה סוף־סוף קונדיטוריה משלה לא רחוק משוק מחנה יהודה (היכן ששכן המיזם הקודם שלה "מאפיתי") ומיד זכתה בבאזז מרשים.
כאן לא תמצאו טעמים פושטיים כמו ריבה או שוקולד או בכלל טעמים מותאמים לילדים. הכול מהוקצע ומיוחד ומוקפד – מהאריזה האישית ועד לשירות. המחיר כמובן בהתאם.
הקונספט במקום הוא סופגניית בריוש עננית למדי ממולאת בקינוח בר קראנצ'י ובתוכו קרם משתנה כשהטעמים מתכתבים עם הקינוחים הידועים של ור־ניר, שכל עוקב באינסטגרם מכיר היטב.
סופגניית הפירות האדומים עם נענע ורדים וליצ'י הייתה מיוחדת, את השוקולאגו עם טופי שוקולד חלב וקפה, המתבגרים הכי אהבו, אבל אני עפתי על סופגניית הבזיליקום־ליים שמשלבת קרמל ומסקרפונה. מתקתקות עדינה שפוגשת חמיצות עדינה עם הטוויסט הבזיליקומי שהרים אותה מעלה־מעלה.
כמה: 18 ₪
איפה: יפו 103, ירושלים
הביתית | אלה פטיסרי
מה זה רעש והמולה של תחנת דלק מבחוץ ובית קפה קסום עם אווירת וינטג', עציצים ריחניים וחצר שלא ברור מהיכן צצה מבפנים? אלה פטיסרי כמובן. הפנינה של עמק חפר. במשך כל השנה אלה גורן מייצרת במקדש־המעט הזה מאפים מלוחים ומתוקים נדירים, ולקראת החג מצטרפות אל הוויטרינה גם הסופגניות המפורסמות שלה.
יש ריבת תות־פטל (בייצור עצמי) שאם תחממו אותה שתי דקות בטוסטר אובן תראו ישועות, יש מוס שוקולד מריר פרלינה עם זילוף גנאש עשיר ומעלף, אך מעל כולן מתנוססת מלכת החג: הגרסה המכבית לעוגת סנט־הונורה. מלמטה בסיס של בצק עלים מקורמל ומעליו מונחות סופגניות ממולאות בקרם פטיסייר וקרמל ממכר, זילוף של שנטילי וניל, פירות יער עם פרחים אכילים נחים ביניהם ובפסגה מונח כתר קרמל יפהפה.
הסופגניות עצמן עשירות והטיגון הטרי מורגש היטב, כמו העובדה שהסופגניה לא הוכנה בייצור מסחרי: הבצק האוורירי נילוש באותו המקום שהוא מטוגן בו, הקרמים הוכנו באהבה באותה היד שמגישה אותם לסועד. מהמיקסר לצלחת מעולם לא היה טעים יותר.
כמה: 16-18 ₪, עוגת סופגניות 185 ₪
איפה: נחל אלכסנדר 5, אזור התעשייה עמק חפר.
החברתית | לחמים
אורי שפט מבין היטב לא רק בבצקים אלא גם בחמלה. כבר כמה שנים שהוא משתף פעולה עם עמותת נוער בסיכון בשם "נערי האור" ליצירת מארז מיוחד לחנוכה שכולל סופגניות ונרות בוטיק ריחניים (69 שקל למארז של שתי סופגניות ונר ו־95 שקל למארז של שש סופגניות ונר).
הסופגניות שלו מופלאות ורכות, ובעיקר לא מתיימרות. כמו יודעות בדיוק מה הן שוות גם בלי כל התחפושת. הן עשויות בצק טרי שמיוצר לאורך כל היום על בסיס חמאה, בתיבול וניל וגרידת לימון וללא חומרים משמרים, ובשלושה מילויים בלבד: ריבה תות שדה, גנאש שוקולד בלגי וריבת חלב.
בנוסף, תמצאו כאן ערכות ביתיות להכנת סופגניות בקלות עם הילדים או לבד (130 שקל), וגם לביבות אפויות בשלושה צבעים (תפו"א וכרישה, בטטה, תרד וגבינות), שלגמרי יסגרו לכם פינה עם האירוח להדלקת נרות.
כמה: סופגניה 9 ₪, לביבה 5 ₪ איפה: סניפי "לחמים" ברחבי הארץ.
הצרפתית | ביסקוטי
בחנוכה הנוכחי ויתרו בביסקוטי על הטרנדים המקושקשים משנים עברו (במבה פינת סולרו) ודבקו בקלאסיקה: קולקציה שכולה מוקדשת למעצמת הקינוחים, הלא היא צרפת. בבחינת אם אין בריוש, שיאכלו סופגניות.
על כתר "המרשימה" מתקוטטות הקונקורד קסיס – קרם פירות יער, ציפוי שוקולד לבן קסיס ומקלות מרנג פטל שהיה לנו חבל לנגוס בו מרוב שהוא היה יפה – והשוקו גאטו שקרץ אלינו תודות לגילופי השוקולד המוזהבים (טוב נו, גם העובדה שהוא מולא בקרם נוטלה סייעה). עוד יצוין לטובה קרם הברולה שמיועד לחובבי המתוק, מתוק ועוד קצת מתוק.
כרגיל, ביסקוטי זוכה בפרס האריזה המצטיינת. היא לא מבזבזת קרטונים לריק עבור אריזות אישיות וגם מצליחה לשנע סופגניות עמוסות דקורציה בלי שיאונה להן כל רע בדרך. הסוד הוא קופסה עם מחיצות שתומכות בסופגנייה באופן יציב מחד, אך לא מועכות אותה מאידך.
כמה: ריבה 7 ₪, ריבת חלב, פטיסייר ושוקולד 9 ₪, מיוחדות 13 ₪ איפה: הירקון 67, בני–ברק; העצמאות 104, פתח–תקווה; שושנה דמארי 10, נתניה; הזמנות לכל הארץ באתר או בטל' 03-5704015

המושחתת | רולדין
אימפריית הסופגניות של ישראל לא קופאת על השמרים (תרתי וכו') ובקרוב תפתח סניף בינלאומי ראשון בלונדון שיוקדש כל כולו לעיגול השמנוני שהרשת כל כך מזוהה עמו.
גם בארץ נרשמו השנה כמה חידושים. ראשית, נפטרו שם מהמזרקים המיותרים (כדור הארץ מוסר את הערכתו) על חשבון השואו, ובכלל נדמה שנעשתה שם עבודת עידון וכי הקונסטרוקציות שנהגו לעטר את ראש הסופגנייה – וכבר חרגו מכל פרופורציה אפשרית – שבו לגבהים נורמליים.
השנה חוגגים כאן תשעה טעמים מושקעים ובהם בין השאר ונילה טופי פקאן, שוקולד פארטי או רויאל פינק. חידוש נוסף הוא ליין של סופגניות עומדות (שנמכרות גם עם מעמד נוח לאחיזה) וללא ספק מאפשרות נגיסה הרבה יותר אלגנטית וגם מחיר שפוי בהרבה.
לסיום, אי אפשר בלי אחד המוצרים שהכי תפסו פה בשנים האחרונות וניתן למצוא אותו ממש לא רק בחג האורים: הקרולדין. זהו בצק קרואסון שעובר טיגון וממולא בקרם פטיסייר והשנה הצטרף לחגיגה גם מילוי פיסטוק (שמישהו יגמול את האומה הזו מאובססיית הפיסטוק שלה, תודה). שניהם מושחתים, שניהם מצוינים, ואחרי שניהם מומלץ לקבוע תור לצנתור. או לכל הפחות לחדר הכושר הקרוב למקום מגוריכם. חנוכה שמח!
כמה: ריבה, ריבת חלב 7 ₪, עומדות 12 ₪, מיוחדות 16-15 ₪
איפה: סניפי רולדין ברחבי הארץ.
