יום שישי פנוי וסורר אחד הזכיר לי שכבר זמן רב שלא ביקרתי ביקב. וכך שמתי פעמיי אל יקב גבעות. הבקבוקים הראשונים של היקב יצאו לאור בבציר 2005 ומאז היקב עולה ומצליח ומייצר יינות לתפארת. הוא שוכן בגבעת־הראל שבסמוך לשילה בחבל בנימין, וסביבו נמצאים מרבית כרמיו. באותם כרמים גדלים סוביניון בלאן, שרדונה, קברנה סוביניון, קברנה פרנק, פטי ורדו, מרלו והכוכב – פינו נואר.
- זהב שחור: הזן הקדום של מרלו וקברנה סוביניון, ישדרג לכם כל ארוחה
- היין האדום המוכר בעולם: מה שאתם צריכים לדעת על קברנה סוביניון
- אל תחמיצו את היין הטוב של קפריסין
ד"ר שיבי דרורי, שהוא אחד המייסדים ומשמש יינן היקב, הוא אגרונום שהתמחה בזיתים ובגפן היין, והוא מקדיש את המחקר שלו לגילוי זני ענבים עתיקים ולהחייאת השימוש בהם. כמה מזנים אלו פרצו לתודעה בשנים האחרונות ובהם חמדאני (הקרוי גם מראווי), ג'נדאלי, ביתוני ודבוקי. היקב מייצר יינות גם מענבים אלו שאותם הוא מקבל מכרמים מסורתיים בהרי יהודה.
ליקב שלוש סדרות של יינות:
- סדרת גבעות סדרה קלאסית המכילה את הנווה, מרלו, מחולות בלבן ומחול הכרמים הנהדר.
- סדרת גופנה סדרת יינות זניים איכותיים וביניהם קברנה פרנק ופטי ורדו. החמדאני ג'נדאלי הוא הבלנד היחיד בסדרה.
- סדרת מצדה זהו יין הפרימיום של היקב – בלנד העל של היקב שמתיישן במשך 20־24 חודשים בחביות ובעל פוטנציאל יישון לשנים רבות.
על גבעה נישאה ברום 720 מטר מעל פני הים, יושב לו היקב ומשקיף על נוף עוצר נשימה. הרים תלולים ומוריקים, כרמי זיתים וענבים פזורים מסביב ובתיו הנאים של היישוב גבעת־הראל שוכנים ממש מתחתיו. לאחרונה הסתיימה הבנייה של מרכז המבקרים החדש ביקב ובו חלל האירוח האלגנטי שאחד מקירותיו הוא חלון רחב המשקיף על חדר החביות של היקב. כאן אפשר ליהנות מחוויית אירוח נפלאה, אוכל מעולה מהתפריט הכולל גבינות משלל סוגים, פיצות שנאפות במקום ופשטידות חלביות. כמובן יש גם קינוחים וקפה, יש אפשרות לקנות יינות בחנות היקב, והחלק החשוב ביותר הן טעימות היין. טעימות אפשרן לבחור אחת־ אחת או לקחת סדרה של טעימות ברמות מחיר שונות.
את הביקור נסיים בהמלצה על אחד היינות הטובים מהיקב:
יקב גבעות – סדרת גופנה, המעגל הפנימי 2019:
היין הזה נוצר בתקופת הקורונה באופן ייחודי ביותר: בקבוקונים של דגימות יין מכמה חביות נשלחו למספר מצומצם של חברי היקב, נעשתה טעימה מודרכת בזום עם היינן ועוזרו איתן שניידרמן שכללה יצירת בלנדים שונים שעלו להצבעה. הבלנד שזכה במרב הקולות נהפך לבלנד אמיתי וליין של ממש.
היין עשוי מבלנד של קברנה סוביניון, פטי ורדו וקברנה פרנק, התיישן כ־16 חודשים בחביות עץ אלון ולאחר הבִּקבוק נשמר ביקב ונמכר אך ורק שם. צבע היין הנמזג לכוס הוא אדום עמוק ובטעימה מתגלות ארומות עוצמתיות של פירות אדומים, בצק שמרים, שוקולד, אניס ואקליפטוס. מנגיעה בחך עולה שהיין עוצמתי בעל גוף בינוני־גבוה, חומציות וטאנין בינוניים־גבוהים, עם מרקם עגול וקרמי. טעמי הפרי מתפוצצים בפה בתוספת טעמי עץ חדש, מעט אדמה שחורה וסוף של דובדבנים. הסיומת ארוכה, נעימה ומאוזנת.
אדום יבש, 150 ₪, זמין ביקב בלבד