הוויסקי החדש של ג'וני ווקר בהחלט הצליח להפתיע אותי. הבלנדד מאלט סקוטי הוא ויסקי חדש, צעיר ונגיש שפונה לקהל אחר מזה שלרוב מקושר עם המשקה הכבד והזקן. כאלגוריה כמעט מושלמת כך גם חגגו במותג הוותיק את צאתו לעולם של המשקה. במקום אירוע לאניני טעם הם הרימו מסיבה, עם דיג'יי והרבה אלכוהול באוויר. לפני שנכנסתי חשבתי לעצמי "איזו זילות יש לעולם מכובד", אבל אחרי שטעמתי מהמוצר צעקתי על עצמי שאני פוץ, זקן ומתנשא. במקום ליצור אווירה כבדה וזקנה (שכבודה במקומה מונח) כאן טרחו ליצור את ההפך המוחלט. על הבר ניצחו ברמנים לבושי צהוב, מוזגים ויסקי ללא הכרה ומייצרים ממנו קוקטיילים קלילים מהסוג שלאו דווקא ציפיתי לראות שם: תפוזים, לימונים ואננס בהחלט הרימו למוצר.
אז בואו נדבר על הוויסקי. ג'וני ווקר היא המזקקה הוותיקה שהתחילה את דרכה בסביבות שנות העשרים של המאה ה־19 בעיר קילמרנוק (Kilamrnocl), ונקראת על שם המייסד, ג'ון ווקר.
בתחילה היה ווקר בעל חנות מכולת שאסף חביות של תזקיקים שונים וערבב ביניהם כדי ליצור ויסקי שיישאר טעים ואחיד בטעמו. באותם ימים הוויסקי היה קשוח לשתייה עוד יותר מהיום, ככה זה כשהטכנולוגיה עוד לא מתפתחת מספיק.

מאוחר יותר הפכה המזקקה לעסק משפחתי, ילדיו של ווקר החליפו אותו ולאט־לאט הפכו את המותג למה שהוא היום ואף עיצבו את הלוגו של הג'נטלמן הצועד שמזוהה כל כך עם החברה ומוצריה. בתחילת המאה ה־20 החלו הבקבוקים להיבדל זה מזה בצבעי התוויות שלהם וכך נוצר המשקה המוכר לנו כיום.
גם המזקקה הירושלמית ת'ינקרס הציגה לאחרונה מוצר חדש: הוויסקי בורבון פיניש ישראלי. גם כאן הרמת הכוסית לכבוד המשקה שיקפה את האופי שלו נאמנה. ההשקה הייתה קלאסית, ישיבה של המשתתפים בפאנל מול מנכ"ל המזקקה שהסביר את ההיסטוריה של תעשיית הבורבון ואת מורכבות העשייה שלו.
הבורבון האמריקני יוצר באוהיו (על פי דרישות המזקקה) מתירס שלם, מעט חיטה וללא שיפון בכלל. לאחר הזיקוק נכנס הנוזל לחביות אלון אמריקניות חדשות (וחרוכות), התיישן מספר חודשים ואז התחיל מסע ארוך בבטן ספינה לארץ ישראל.

בארץ ישבו החביות באזור חיפה למשך שלוש שנים להמשך ההתיישנות. הנגלה הראשונה יוצאת לשוק בימים אלו. הוויסקי לא עבר סינון בקירור כך שנשארו בו מעט משקעים אך גם יותר שמנים אתריים מכילי טעמים וארומות.
ג'וני ווקר Blonde
התזקיק יושן בחביות עץ אלון אמריקניות חדשות, מה שהפנה אותו לכיוון של בורבון, עם מרקם עגול ומעט חמאתי, הריח באף מבושם מלא בארומות מתוקות של טופי ובננה מיובשת. החך חווה תבלינים מתוקים כגון קוקוס מיובש, אגוז מוסקט ועץ חדש. הסיומת ארוכה ונעימה.
ויסקי בלנדד מאלט סקוטי, עדיין אין מחיר רשמי
Thinkers – פיניש ישראלי, בורבון
לאחר יישון של ארבע שנים בחביות חרוכות, התקבל משקה ענברי ועמוק בצבעו. באף נישאות ארומות של עץ חדש, מייפל, אגוז מוסקט וקינמון. עם גוף בינוני, אלכוהול מעט בולט וסיומת ארוכה. בפה מתגלים טעמי דבש, קינמון, עץ חדש, עץ חרוך, מייפל ובננה. מכיוון שלא נעשה סינון לוויסקי תראו מעט משקעי פחם בנוזל, זה תקין לחלוטין ולא מפריע ללגימה.
בורבון, פיניש ישראלי, 350 ₪