בכל מקום ידברו השבוע על השמחה שמגיעה עם החג, המצווה שבחלוקת מתנות לאביונים, המנגינות השונות של קריאת המגילה ומי הקורא הכי טוב (לדעתי המהיר מנצח), ידברו על סעודת החג ויתחננו שאולי לא תגיעו שיכורים מדי למנחה (אתם מרעישים לאחרים). מן הסתם אני אתמקד בחלק שמכונה "מיחייב איניש לבסומי בפוריא", ואנסה קצת להקל על כל הקטע של "עד דלא ידע בין ארור המן לברוך מרדכי".
שלא תבינו לא נכון, אני תמיד בעד לשתות אלכוהול. הוא משמח, הוא טעים, הוא מחמם (לא באמת) והוא כיף כששותים אותו נכון. אבל בואו נודה באמת, זה לא ממש בריא, וכשעושים את זה לא נכון התוצאות יכולות להיות כואבות בלשון המעטה (במיוחד לאלה שפותחים את הסנטר כל שנה בממוצע, בלי שמות, שמואל). אז בואו ננסה להיזהר ובעזרת כמה טיפים לעבור את החג בשלום.
אוכל
אולי יצא לכם לשמוע על המונח "לרפד את הקיבה" ואולי לא, אבל בכל מקרה הוא נכון. כדאי לאכול לפני שתיית כל אלכוהול ובוודאי אם השתייה מתפרשת על פני יום שלם. חלבונים מכל הסוגים יכולים לסייע לגוף להזין את עצמו, ופחמימות יעזרו קצת בספיגת חלק מהאלכוהול כך שהקיבה שלכם תעבוד על אנרגיה אמיתית ולא רק על אתנול (החומר המשכר). בנוסף, האוכל ימלא את הקיבה וימנע מכם לשתות יותר מדי.
מינונים
פה אין שום כלל אצבע, כי כל אדם מגיב אחרת לכמויות שונות של אלכוהול.
הלא–מנוסים בכלל יתחילו להרגיש השפעה אחרי מנה אחת (30 מ"ל בחוזק 40%), ושתיינים מנוסים יותר ישתו 6-5 מנות לפני שירגישו השפעות כלשהן.
אם אתם לא בטוחים מה הקיבולת שלכם, פשוט התקדמו בזהירות ושתו במרווחים של לפחות 15 דקות בין מנה למנה.
מים
רוב תופעות ההנגאובר (חמרמורת בלשון הקודש) נגרמות מהתייבשות, וגם אם הכרתם את העובדה הזו, מומלץ להיזכר בה. כששותים אלכוהול, נוטים לשכוח לשתות מים מכיוון שצורכים נוזלים, רק שמדובר בנוזלים שלא מועילים לגוף. לכן פשוט שתו כוס מים עם כל מנה של אלכוהול, בין שזה יין, בירה או אלכוהול כבד. מעבר לעובדה שכך תישארו רוויים זה גם מסייע בהימנעות משתיית– יתר. זה מה שהכי עוזר לי.
ערבוב
שמעתי בחיי שלל אמירות כאילו לא כדאי לערבב סוגים שונים של אלכוהול (ויסקי ויין, וודקה ובירה וכן הלאה), אבל עוד לא פגשתי הוכחה לאמיתותן.
לרוב ההנחה הזו נובעת מהעובדה הפשוטה שקל יותר לשתות כמויות גדולות כשמערבבים סוגים שונים של אלכוהול, מה שמוביל בקלות לכמות מוגזמת של אלכוהול בגוף ולתחושה פחות טובה אחרי שהמסיבה נגמרת.
לחץ סביבתי
זה נשמע מטופש וטריוויאלי אבל בפורים יש המון לחץ סביבתי לשתות. אלו יכולים להיות סתם מאנשים ברחוב שמנסים לשכנע אתכם לשתות עוד צ'ייסר כי פורים, אלה שמביאים משלוח מנות ומציעים להרים "לחיים" או איזה חבר שיכור שמתבאס שאתם לא שיכורים כמוהו.
זה קורה, אבל כדאי ומומלץ לא לשתות יותר מדי. אני למשל מורגל בשתייה מרובה כי זה חלק מהעבודה, אבל עדיין נאלץ לפעמים להגיד "לא".
זהירות כללית
בישיבה לוקח לאלכוהול יותר זמן להשפיע, לכן מומלץ להיות זהירים במיוחד בכמויות, לא נעים לקום אחרי שעתיים של שתייה רצופה בישיבה ולגלות שאתם במצב צבירה של סירופ מייפל מצוי.
היזהרו עם חפצים שבירים. הרחיקו מעצמכם את הטלפון, אפילו שמצחיק למצוא למחרת שיחות שיכורים שביצעתם.
הכי–הכי חשוב, זה לא לשתות ולנהוג. תהיו זהירים, שמרו על עצמכם והשתדלו ליהנות מהחג.