פסח נושף בעורף, מחברות המתכונים נשלפות, תפריטים מתחילים להיכתב ורשימות הקניות מתארכות בהתאם. רגע לפני החג, זה הזמן לאוכל מהיר וטעים שלא מצריך הרבה מאמץ ואם אפשר שיתאים לפסח, עדיף. מה זה אומר מהיר? תבשילי עוף כמובן. אגלה לכם סוד: כשהייתי ילדה לא אהבתי עוף בכלל והסכמתי לאכול רק שניצלים. כשהפכתי לאמא והתחלתי להכין ארוחות לילדים שלי, ביקשתי מאמא שלי את המתכון הקבוע והמנצח שלה לעוף והתחלתי להכין אותו באופן קבוע למשפחה. לאט־לאט נשביתי בקסמו, בהתחלה אכלתי רק את תפוחי האדמה ואז התחלתי לטעום גם מהעוף, והיום אני אוכלת הכול עם כולם (ועדיין מעדיפה שניצל, ששש…) אז בואו למטבח לתקתק ארוחה נפלאה וטעימה.
את כל המתכונים כאן אפשר להמיר לפרגיות וזמן הבישול יתקצר לשעה.
עוף בסויה ובסילאן
המתכון הזה דומה מאוד למתכון הקבוע שאמא שלי הייתה מכינה בילדותי כל שבת, עם קצת יותר נטייה לכיוון האסייתי. תהיו בטוחים שלא יישאר פירור בסיר

מרכיבים:
3 כפות שמן זית
1 קילו עוף
1 בצל גדול
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
לרוטב:
1 כוס מים רותחים
3 כפות סויה
כף רוטב טריאקי
3 כפות סילאן
1 כפית שמן שומשום
1 כפית שום גבישי
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית מיסו
½ צרור בצל ירוק
להגשה: בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
- מחממים 3 כפות שמן במחבת גדולה או בסיר סוטאז'.
- מטגנים את העוף 10 דקות מכל צד עד שהוא שחום, ומעבירים לצלחת בצד.
- מוסיפים למחבת 2 כפות שמן ומוסיפים את הבצל.
- מטגנים כ־10 דקות ומוסיפים למחבת את תפוחי האדמה ורבע כוס מים.
- מטגנים כ־10 דקות עם ערבוב מדי פעם.
- מפזרים בצל ירוק ומחזירים את העוף לסיר.
- בכוס גדולה בוחשים את כל התבלינים והמים הרותחים, מוזגים על הכול ומביאים לרתיחה.
- מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים על אש קטנה.
אם לקראת סוף הבישול יש נוזלים בסיר פותחים את המכסה ומאדים אותם עד שנוצר רוטב סמיך.
* אפשר להכין את העוף הזה גם בתבנית ולאפות בתנור. במקרה הזה מניחים את כל המרכיבים בתבנית (כמו שהם, ללא טיגון), ובמקום כוס מים רותחים ברוטב שמים רק חצי כוס ומוזגים על הכול. מכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום ואופים שעתיים ב־200 מעלות טורבו.
עוף ואורז בקארי, בסיר אחד

אתם יודעים שאני כל כך אוהבת קארי ואורז. אבל עוד דבר שאני אוהבת, זה מתכונים שמכינים בחמש דקות. מניחים הכל בשכבות ושולחים לתנור. מושלם.
מרכיבים:
½1 כוסות אורז בסמטי/פרסי
½1 כפיות מלח
צרור כוסברה קצוץ
1 קילו גזר קלוף פרוס לפרוסות
1 קילו עוף
לרוטב:
3 כוסות מים רותחים
1 כף קארי
¼ כפית קינמון
¼ כפית פלפל
¼ כפית פפריקה
¼ כפית כורכום
3 כפות שמן
2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
- בסיר סוטאז' שמתאים לתנור שמים אורז, מלח וכוסברה ומערבבים.
- מניחים את פרוסות הגזר ועליהן את העוף.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הכול.
- מכסים בעיגול של נייר אפייה ובמכסה ואופים בתנור שעתיים, ב־200 מעלות על מצב טורבו.
תבשיל עוף, כרובית וגזר

שופלור של קובי אדרי. את התבשיל הזה סבא של קובי אדרי היה מכין לו ולאחיו התאום איתי, בכל יום שלישי כשהיו חוזרים מבית ספר.
מרכיבים:
1 קילו עוף – כרעיים ושוקיים
¼ כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור (או פחות)
1 כרובית נקייה מפורקת לפרחים גדולים
3 בצלים קצוצים
1 קילו גזר קלוף וחתוך לטבעות
1 כף סוכר
לרוטב:
1 ליטר מים רותחים
1 כף מלח
1 כף פפריקה
½ כף כורכום
1 כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
- מחממים 3 כפות שמן במחבת גדולה / סיר סוטאז'.
- מטגנים את העוף 10 דקות מכל צד עד שהוא שחום, ומעבירים לצלחת בצד.
- מוסיפים למחבת 2 כפות שמן ומוסיפים את הכרובית. מטגנים עד שהיא מקבלת צריבה יפה ומוציאים לצלחת בצד.
- מוסיפים למחבת 2 כפות שמן ומוסיפים בצל, גזר וסוכר. מטגנים כחצי שעה עם ערבוב מדי פעם, עד שהגזר רך ומתקבל מרקם ריבתי.
- מחזירים את העוף והכרובית לסיר ומתבלים במלח ופלפל.
- בכוס גדולה בוחשים את כל התבלינים והמים הרותחים, מוזגים על הכול ומביאים לרתיחה.
- מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים וחצי על אש קטנה. (אם לקראת סוף הבישול יש נוזלים בסיר פותחים את המכסה ומאדים אותם עד שנוצר רוטב סמיך).