בשבועות האחרונים גיליתי פנינה ירושלמית חדשה ומרתקת, מקום ייחודי כל כך שהייתי חייב לרוץ ולספר לחבר'ה. להלן אתם. במרכז העיר, על פסי הרכבת הקלה, מול "מייקס פלייס" המפורסם, בין גדודים של בני נוער רעשניים, אמריקנים מכל הגילים וכמה תיירים עם פרצוף אבוד, שוכן לו בשקט בר "הגורן". רוב האנשים לא ממש שמים לב אליו כי הוא קצת קטן, קצת אפלולי ולא מאוד מתבלט. או שאולי זה בגלל המוניטין הידוע לשמצה של אותה שדרת ברים שהתקיימה ברחוב בעבר. בין כה וכה, ברור לכל מאן דבעי שהגורן אינו מקום מוכר לקהל הרחב, וזה חבל. בהחלט חבל.
הקים אותו בשנה שעברה הברמן והמיקסולוג כפיר בכר, אושיית אלכוהול, והיום מנהל את המקום עדן קפלן, מקצוען ומיקסולוג מחונן בזכות עצמו. הבר נולד מתוך רצון להקים משהו חדש, שונה ומיוחד, וליצור מקום שישלב בתוכו את תרבות האלכוהול והשתייה ברמה האירופית עם הקהל המקומי. בסדר, אני יודע שאמרתי הרבה אבל הנה אני מגיע לזה.
הגורן ייחודי בכך שהוא מגיש ומוכר אך ורק אלכוהול ישראלי. תגידו מה החוכמה, בירה ויין ישראליים יש בכל מקום, אבל זה יותר מכך. הוא מחזיק מגוון רחב של אלכוהול שרק הולך ומתרחב כל יום. על המדפים מאחורי הבר מתנוססים בגאווה בקבוקים ממיטב המזקקות בארץ: גולני, קצרין, מילק אנד האני, ירושלמי, יוליוס, הינשוף השיכור, הולנדר, נוח, לג'נדס, ת'ינקרס ומן הסתם עוד כמה ששכחתי או פספסתי. החל מערק (כי שם הכול התחיל) דרך וודקה, ג'ין, רום, וויסקי מכמה סוגים ועד ליקרים, ברנדי ו־או דה וי (Eau de vie) וכלה בתפריט יינות ישראלי עשיר וכמובן בירות מהחבית. לצד כל אלה ישנו גם תפריט קוקטיילים של הבית, ובנוסף אליו הברמנים המוכשרים במקום יכולים למקסס קוקטיילים על פי דרישה.
כשדרוג, הבר מציע את אחת מחוויות האלכוהול הכיפיות שנתקלתי בהן לאחרונה – מסלולי טעימות. אז נכון, בהרבה ברים יש טעימות אבל בכמה מהם תוכלו לקחת מגש טעימות של ויסקי ורום ישראליים או ליקרים לצד ורמוטים? טעימה השוואתית של ג'ינים ישראליים? כאשר בוחרים באחד ממסלולי הטעימות, מקבלים ארבע כוסות על מגש עץ וכרטיסיות מתאימות לכל מוצר המספקות עליו הסבר קצר. אם תרצו לדעת יותר, הברמנים כמובן יסבירו לכם בשמחה.
בר כזה הוא מקום נינוח שבו אפשר ללמוד על התעשייה ועל האלכוהול ולא רק לשתות ולהשתכר (גם מטרות חשובות, כן?). כחלק מזה התחיל הבר לארח לאחרונה ערבי מאסטר קלאס של מזקקות ישראליות. מדובר בסדנאות מיוחדות שבהן מתארחים נציגי המזקקות, מעבירים טעימות מודרכות ומסבירים בפירוט על הנעשה אצלם. כל זאת ועוד נעשה כדי להטמיע תרבות אלכוהול איכותית ומעמיקה בעיר הקודש.
הבר כשר, כמובן, מגיש אוכל, פתוח בכל ימות השבוע (חוץ משבת, דא) ונמצא במיקום נגיש להפליא. ונקודה אחרונה שאסור לשכוח – יהיה פתוח גם בפסח! המזקקים בישראל מכירים את בעיית האלכוהול בפסח ולכן רבים מהמוצרים מיוצרים בכשרות לפסח לאורך כל השנה, כך שהמגוון יהיה מעניין, הקוקטיילים טעימים והיין תמיד מבטיח.
הגורן, יוסף ריבלין 1, ירושלים, מוצ"ש עד חמישי – 18:00-02:00