לא פשוט למצוא אלכוהול טוב, איכותי וטעים שכדאי להתייחס אליו בפסח. הבחירה הקלה ביותר היא ללכת על יין. הוא נגיש מאוד, יש המון סוגים, הוא כשר לפסח כל השנה ויש מנעד גדול של מחירים וצבעים שבהחלט מושכים אותנו אליו. לא סתם כל שנה לקראת חג הפסח מסתמנים חוסרים של יינות אצל החנויות והספקים. אבל זה לא מספיק. עם כל האהבה ליין (ותאמינו לי, היא לא חסרה) יש צורך במגוון, בתוספות ובקצת אלכוהול כבד יותר ועם טעמים שונים.
אז הנה שלוש אופציות טובות וכשרות לפסח שכל אחת מהן מביאה משהו שונה וייחודי.
מזקקת גולני − אבסנט, הפיה הירוקה La fee verte
המזקקה שהקים דוד ציבל בקצרין בשנת 2014 מתמקדת בגישה אזורית. את המרכיבים לתוצרים שלהם הם משתדלים לאסוף מסביבתם, גם כדי להעניק אופי ישראלי וגם ליצור מתוך רגישות לסביבה. האבסנט הזה מבוסס על סגנון של אבסנט שווייצרי, תזקיק ניטרלי שעובר זיקוק תיבול עם זרעי אניס, זרעי שומר ולענה שמעניקים לו את האופי הייחודי לאבסנט. הטוויסט הישראלי מגיע בהשריית האבסנט עם נענע, זעתר ושיבה שמעניקים לו אופי מעט עשבוני ומרענן.
הצעת הגשה: בכוס לואובול (נמוכה ורחבה) לשים כמה קוביות קרח, להוסיף כמה עלי נענע אחרי שהפלקתם להם כדי לפתוח את הארומות שלהם, מנה של אבסנט (לפי העין) ולמזוג סודה עד סוף הכוס. ניתן להוסיף מעט הל לאקסטרה רעננות, או לימונדה כדי לרכך את הכול.
אבסנט הפיה הירוקה, 150 ₪
מזקקת ירושלמי − ג'ין ענפי זית
על ירושלמי יצא לי לדבר במדור אחר, אבל נעשה רענון. המזקקה הוקמה בשנת 2017 על ידי נתאי מורגנשטרן בשיתוף פעולה של דוד ציבל (כן, אותו איש מגולני) מתוך הרצון להיות המזקקה הראשונה שמייצרת סינגל מאלט מעושן בארץ. אבל כמובן שזה לא סינגל מאלט, אלא ג'ין ישראלי למהדרין. התזקיק הניטרלי מתובל בצמחים מאזור ירושלים: ערער, זרעי כוסברה, שקדים, אצטרובלים, זעתר, אתרוגים וענפי זית שגם מעניקים לו את שמם. הג'ין מבושם ומורכב, עם ארומטיות חזקה וירקרקה שבהחלט מזכירה את הרי ירושלים.
הצעת הגשה: כדאי לייצר ממנו ג'ין טוניק, עם מעט מי זיתים (עדיף לא משומרים) וכמה זיתים על קיסם לקישוט. לחובבי המתיקות אפשר להכין ממנו בזיל סמאש נהדר: 60 מ"ל ג'ין ירושלמי, 30 מ"ל מי סוכר ו30 מ"ל מיץ לימון. בכלי ערבוב (שייקר או משהו דומה) כותשים בעדינות כמה עלי בזיליקום, מוסיפים את הנוזלים, ומערבבים עם קרח עד לקירור. מוזגים בסינון ושותים עם מעט קרח.
160 ₪
מזקקת ירושלמי − הפיראט היהודי, רום מתובל
אישית אני הכי מתרגש מהמוצר הזה. במשך שנים התקשיתי למצוא רום כשר לפסח, שלא לדבר על רום מתובל. אחד החששות במוצרים כאלו הוא שהיצרן יוסיף מיני תמציות או מתבלים שעלולים להיות לא כשרים לפסח (או לא כשרים בכלל), אבל כאן יש פיראט, פורץ דרך, וקצת פושטק. רום שמזוקק מסוכר חום ומולאסה, התיישן בחביות עץ אלון אמריקני ותובל במגוון מעניין: וניל, קינמון, ציפורן, הל, קליפות קלמנטינה ופלפל שאטה. כאמור קצת פורץ דרך בתיבול, ארומטי, מתובלן ומתקתק כמו רום טוב.
הצעת הגשה: למי שפתוח לקצת מרירות, מניחים בכוס לואובול כפית סוכר חום (בערך 5־6 גרם סוכר), מוסיפים כ־5 מ"ל אנגוסטורה ביטרס, ומוזגים 60 מ"ל רום. בוחשים היטב עד להמסת הסוכר, מוסיפים קרח, מערבבים עד לקירור ומקשטים בקליפת תפוז. והנה לפניכם קוקטייל אולד פאשן, על רום ישראלי. לחלופין אפשר לערבב אותו עם מעט ג'ינג'ר אייל, או סתם סודה וקליפת לימון.
160 ₪